Katrine Moholt:

- Hittil har jeg hatt seks dager ferie

Det blir ikke pause på programleder Katrine Moholt selv om «Skal vi danse» og «All sang på grensen» ikke går året rundt.

MYE JOBB: Katrine Moholt har i flere år ledet de populære TV 2-programmene «Allsang på grensen» og «Skal vi danse». Å arbeide med disse programmene tar mer tid enn man kanskje skulle trodd. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MYE JOBB: Katrine Moholt har i flere år ledet de populære TV 2-programmene «Allsang på grensen» og «Skal vi danse». Å arbeide med disse programmene tar mer tid enn man kanskje skulle trodd. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Hver sommer leder den sprudlende programlederen Katrine Moholt (44) det populære allsangprogrammet «All sang på grensen» gjennom hele sommeren.

Når sommeren omsider takker for seg, forsvinner derimot ikke 44-åringen fra skjermen. I flere år på rad har hun også ledet en av TV 2s største TV-satsinger - nemlig danseprogrammet «Skal vi danse».

Dermed blir det sjelden noen sommerferie på den blide programlederen.

- Vi hadde seks dager ferie mellom «Allsang på grensen» og «Skal vi danse», forteller Moholt til Se og Hør når vi møter henne på premieren til «En hyllest til Beatles» på Chat Noir i Oslo torsdag kveld

Ingen pause

Og selv om «Allsang på grensen» er over for i år, og «Skal vi danse» runder av mot slutten av november, er ikke det slik at 44-åringen har fri frem til neste sommer.

Men hva bruker TV 2-profilen egentlig tiden på i de månedene hun ikke er på skjermen?

- Da planlegger jeg «Allsang på grensen» og «Skal vi danse», forteller Moholt.

HØYGRAVID: Sommeren 2013 var Katrine Moholt høygravid, med termin i slutten av august. Det stoppet henne ikke fra å gi alt i avslutningen av «Allsang på grensen». Video: TV 2 Vis mer Vis mer

- De er begge store prosjekter og det er masse som skal planlegges. Jeg er jo en del av redaksjonen, så det er en fulltidsjobb, legger hun til.

Når det er sagt, er det heldigvis ikke like høyt tempo gjennom hele året, slik det er når de to ovennevnte programmene er i opptak.

- Da går jeg heldigvis inn i en roligere periode. Hittil har jeg bare hatt seks dager ferie, men jeg skal nok få til noe mer ferie til jul, tenker jeg.

Går i mammas fotspor

Sammen med ektemannen Snorre Harstad (47) har Katrine Moholt barna Sofia Linn (5), Markus (21) og Evelina Harstad Moholt (18).

I omtrent 20 år har Moholt vært å se på TV-skjermen, noe sistnevnte trolig har blitt inspirert av. Allerede har 18-åringen startet sin karriere i rampelyset.

Tenåringen trives nemlig godt på scenen, og går på musikklinjen på videregående skole.

GÅR SAMME VEI: I likhet med sin berømte mor Katrine Moholt, tiltrekkes Evelina Harstad Moholt av et liv på scenen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GÅR SAMME VEI: I likhet med sin berømte mor Katrine Moholt, tiltrekkes Evelina Harstad Moholt av et liv på scenen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

For fem år siden hadde hun hovedrollen i musikalen om Pippi Langstrømpe på Christiania Teater i Oslo.

- Det er veldig morsomt å se mamma gjøre det hun gjør. Jeg trives også på scenen, og går min egen vei, kunne Evelina fortelle i et tidligere intervju med Se og Hør.

- Tar egne valg

Katrine Moholt har altså bunnsolid erfaring med livet på TV-skjermen, og har flere gode tips og triks hun kan dele med datteren sin. Likevel ønsker datteren å finne ut av det meste selv.

- Det som er så gøy med Evelina, er at hun står så stødig på egne bein og tar sine egne valg, har «Skal vi danse»-stjernen tidligere uttalt til Se og Hør.

Katrine er opptatt av at barna følger hjertet sitt.

- Det eneste jeg sier til alle tre er: Ha det gøy. Det er nå vi lever. Ta en utdannelse som gjør at du har det gøy på skolen, ikke bare ta det fornuftige valget. Gjør det du brenner for og følg drømmen din.

LES OGSÅ: Nektet å feire datterens bursdag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer