Hit vil du garantert ikke legge sommerferien

Innbyggerne i den indiske landsbyen Mawsynram opplever regnbyger hver eneste dag.

KONSTANT REGN: I Mawsynram i den nord-østlige delen av India, regner det hver eneste dag. Arbeiderne i den regntunge landsbyen benytter såkalte «knup» laget av bambus og bananblader som vern mot regnbygene.  Foto: Amos Chapple/REX/All Over Press
KONSTANT REGN: I Mawsynram i den nord-østlige delen av India, regner det hver eneste dag. Arbeiderne i den regntunge landsbyen benytter såkalte «knup» laget av bambus og bananblader som vern mot regnbygene. Foto: Amos Chapple/REX/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mange nordmenn velger å legge sommerferien til mer eksotiske strøk, for å være sikre på å få litt ekstra sol og varme på kroppen.

I India er blant annet Goa, en idyllisk delstat på landets vestkyst, et yndet reisemål for mange turister.

Men nordøst i landet risikerer man å oppleve noe helt annet enn hvite strender, turkise bølger og beroligende palmesus. I landsbyen Mawsynram, som ligger på en høyderygg i Kashi Hills, faller det nemlig mer regn i løpet av året enn noe annet sted.

Omlag 12.000 millimeter, eller nesten 12 meter, nedbør treffer landsbyen i gjennomsnitt hvert år.

De enorme nedbørsmengdene skyldes sommerlige luftstrømmer fra Bangladesh, som samler opp fuktighet på vei nordover. Dette danner regntunge skyer, som treffer de bratte åsene i den nordøstlige delstaten Meghalaya, der Mawsynram ligger. 

I de to verste monsunmånedene, juni og juli, rammes landsbyen av nesten 7000 millimeter nedbør i gjennomsnitt. Til sammenligning er den gjennomsnittlige nedbørsmengden i London cirka 580 millimeter - på et helt år!

Saken fortsetter under bildet.

MÅ BARE JOBBE: Slakteren Winchester Lyngkhoi bærer ferskt kjøtt til salgsboden sin på landsbyens markedsdag.  Foto: Amos Chapple/REX/All Over Press
MÅ BARE JOBBE: Slakteren Winchester Lyngkhoi bærer ferskt kjøtt til salgsboden sin på landsbyens markedsdag. Foto: Amos Chapple/REX/All Over Press Vis mer

Landsbyboerne i Mawsynram er heldigvis vant til å leve med de daglige regnbygene. 

- Vi kan ikke tenke på det. Her er det alltid regn, men vi må jobbe uansett, så det er ikke godt for noe å gå og lure på det, sier den lokale slakteren Winchester Lyngkhoi (26) til Rex Features.

I tillegg til tradisjonelle paraplyer, er innretningen «knup» populær blant landsbyens arbeidere.

«Knups» er laget av bambus og bananblader, og de minner om små kanoer som plasseres opp-ned på hodet. Dermed kan man enklere arbeide med begge hender, og de smarte innretningene er motstandsdyktige mot vinden som følger med regnstormene.

LES OGSÅ: Her finner du Thailands beste strender

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer