«Mesternes mester»:

Historisk finale: - Helt på felgen

Aksel Lund Svindal vant «Mesternes mester» etter tidenes lengste finale.

VANT: Aksel Lund Svindal vant «Mesternes Mester», og vi snakket med han rett etter finalen. Vis mer
Publisert

ARENDAL/OSLO (Se og Hør): Fyrverkeriet gikk av, de utslåtte deltakerne kom stormende til, og tidligere alpinstjerne Aksel Lund Svindal (38) kunne heve pokalen til værs. Dette etter å ha slått håndballstjernen Håvard Tvedten (42) på målstreken i «Mesternes mester»-finalen.

Duoen ga alt i den siste avgjørende konkurransen, hvor det skjedde en hel del som du ikke fikk se på tv.

- Fortjent

Se og Hør møtte Svindal bare sekunder etter at seieren var i boks, og 38-åringen kunne fortelle at, til tross for en litt tung start, innså han på et tidspunkt i løypa at han kunne ta igjen forspranget Tvedten hadde fått.

Årets finale i «Mesternes mester» skriver seg inn i historien som den lengste noensinne, med varighet på godt over 40 minutter. Svindal forteller at han på et tidspunkt heiet på motstanderen.

TIL TOPPS: Aksel Lund Svindal kunne slippe jubelen løs etter en intens finale mot Håvard Tvedten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TIL TOPPS: Aksel Lund Svindal kunne slippe jubelen løs etter en intens finale mot Håvard Tvedten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Vi hadde gitt alt begge to uansett, så jeg føler det nesten var litt tilfeldig hvem som vant, forteller han, og legger til at det var en tung konkurranse, som han er glad han ikke skal gjennom igjen.

- Hva tar du med deg videre fra deltakelsen?

- Å bli kjent med nye folk, og så har det vært spennende, svarer han.

FINALISTER: Aksel og Håvard kort tid etter finalekonkurransen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FINALISTER: Aksel og Håvard kort tid etter finalekonkurransen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Svindal forteller videre at det første han skal gjøre, er å legge seg på sofaen med bena høyt.

- Jeg synes jeg har fortjent det, legger han til.

Tilbake til hverdagen

Hjemme venter samboer og friidrettsprofil Amalie Iuel (26), og Svindal sier følgende om å komme hjem til henne:

- Det blir veldig hyggelig.

Alpinstjernen, den nå ferske «Mesternes mester»-vinneren, forteller også at det blir deilig å komme tilbake til hverdagen.

- Nå har vi levd inne i et hus sammen, og i en boble, så lenge. Vi har vært ganske isolert uten kontakt med andre mennesker, bare sammen med de vi konkurrerer mot og med tv-crew. Da blir det godt å komme tilbake til det vanlige liv, forteller han.

Pokalen vet han foreløpig ikke hvor han skal plassere, og forteller at de fleste medaljer fra karrieren står i kjelleren hos faren.

«MESTERNES MESTER»: Dette fikk du ikke se på TV i finalen av «Mesternes Mester». Vis mer

- Godt å ha noen hjemme

Håvard Tvedten, som altså havnet på den «sure» andreplassen, beskriver Svindal som en maskin i finalen.

- Jeg husker ikke det siste kvarteret, jeg var altså så sliten. Helt på felgen, forteller den tidligere håndballstjernen.

BEINHARDT: Håvard gikk rett i bakken etter den drøye finalen. Her med vinner Aksel Lund Svindal som selv innrømmer at konkurransen var beinhard. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEINHARDT: Håvard gikk rett i bakken etter den drøye finalen. Her med vinner Aksel Lund Svindal som selv innrømmer at konkurransen var beinhard. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

42-åringen gikk så å si rett i bakken etter konkurransen, og forteller at han innerst inne ble litt letta da Svindal traff blink og de var i mål.

- Selvsagt vil man vinne, men Aksel er absolutt en verdig vinner og vi har hatt det fantastisk gøy. Jeg reiser hjem med hodet høyt hevet uansett, sier Tvedten.

I likhet med vinneren tar også Tvedten de nyskapte vennskapene med seg videre i livet. For 42-åringens del venter kona Guro Fostervold Tvedten (46) og parets to sønner hjemme.

- Det blir selvfølgelig ekstremt deilig, og jeg ser frem til å få noen rolige dager sammen med dem nå. Det er godt å ha noe å komme hjem til, sier han.

KNUSER REKORD: Aksel Lund Svindal knuser rekord i «Mesternes Mester». Video: NRK Vis mer

Tvedten kan også avsløre at barna på daværende tidspunkt ikke visste noen ting om hvordan faren hadde gjort det i konkurransen.

Som nevnt går denne finalen inn i historiebøkene som den lengste gjennom tidene. Programleder Dag Erik Pedersen (61) er imponert over hva Svindal og Tvedten har prestert.

- Det var en maratonforestilling og enorm prestasjon, det Aksel og Håvard har gjort her i dag. Jeg tror nok aldri de har vært så slitne som da de kom frem til streken her, sier Pedersen til Se og Hør.

LES OGSÅ: Avslører hemmelig sykdomsdrama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer