ALEX I FARTA: Alex Rosén møter Thomas Tangvald som har levd et liv utenom det vanlige. Han ble født på sjøen og mistet begge foreldrene i dramatiske ulykker. Foto: NRK
ALEX I FARTA: Alex Rosén møter Thomas Tangvald som har levd et liv utenom det vanlige. Han ble født på sjøen og mistet begge foreldrene i dramatiske ulykker. Foto: NRKVis mer

- Historien slår deg i bakken

Alex fikk endelig lage program om sitt store seiler-idol.

SEHER.NO: Alex Rosén er i farta igjen - og møter nordmenn som "er ute på tur" i utlandet.
- Med "ute på tur" mener jeg folk som lever helt hinsidige liv utenfor Norges grenser, forteller Alex Rosén (40) til Seher.no.

I sesongens første program møter vi Thomas Tangvald, sønn av den legendariske norske havseileren Per Tangvald.

Dette var en historie Alex ønsket å fortelle i den første runden av "Folk i farta" i 2000, men den gangen klarte de ikke å finne Thomas. Alex har nemlig elsket Tangvald-historien i mange år.

- Det er en historie som slår deg i bakken, sier Alex. Han er selv mer eller mindre vokst opp i seilbåt.
- Det er en sinnsyk følelse å være ute på sjøen. Du blir i ett med omgivelsene på en helt annen måte enn du noen gang får på land. Det får vikingeblodet i meg til å bruse.

Per Tangvald la ut på seiltur - og kom aldri tilbake til Norge. Han tilbragte resten av sitt eventyrlige liv til sjøs. Sønnen Thomas Tangvald ble født på Kinahavet av sin franske mor. Det var faren som fungerte som jordmor. Men bare fire år gammel mistet Thomas moren.

- Hun ble skutt rett foran øynene hans av pirater i Zuluhavet, forteller Alex.

Thomas mister også sin far og søster noen år senere. Under et uvær fikk faren et illebefinnende, noe som resulterte i at båten forliste, og Thomas' far og søster mistet livet utenfor Bonaire. Thomas reddet livet ved å padle vekk fra klippene på et surfebrett – da var han 14 år gammel.
I dag lever Thomas Tangvald et enkelt liv i Karibien. Hans største drøm er å finne vraket av båten for å dykke etter en sekstant og skipsklokke etter faren.

Torsdag er det premiere på "Folk i farta" på NRK1 kl 22.30.

 Alex Rosén er selvfølgelig spent, men samtidig trygg på at dette blir bra.

- Jeg vet at jeg leverer en så innmari bra story!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Slutt for Grosvold