Kim Kardashian og Kanye West skilles:

Historien om Kim og Kanye

Den eventyrlige romansen fikk sin start allerede i 2003. Nå er det over.

SKILLES: TMZ melder den 19. februar at Kim Kardashian og Kanye West skilles. Dagbladets kjendisreporter Karoline Pedersen kommenterer. Video: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld kom den triste nyheten om at superparet Kim Kardashian (40) West og Kanye West (43) skal skilles. Det melder kilder til TMZ.

Ifølge TMZ ber Kardashian om delt omsorg for parets fire barn. Rapperen skal ha sagt seg enig i fordelingen og de to stjernene skal være åpne for å samarbeide om barna.

«Det står ikke oppgitt en separasjons-dato i dokumentene innlevert av kjendis-advokaten Laura Wasser. Datoen regnes likevel nesten som irrelevant ettersom bruddet allerede har blitt godt dokumentert i nyhetene og sosiale medier den siste tiden», skriver TMZ.

I dette øyeblikket er det hjerter verden over som brister for ekteparet, som gjennom flere år har vært et av de aller mest omtalte og populære kjendisparene.

Her kan du lese historien om Kim og Kanye.

BRØT KONTAKTEN: De tidligere bestevenninnene Kim Kardashian West og Larsa Pippen sluttet plutselig å følge hverandre på sosiale medier. Nå forteller Pippen hvorfor. Video: Hollywood Raw Vis mer

«Kim Kardijon»

Året var 2003. Rapperen Kanye West fra Chicago hadde allerede gjennom flere år blitt ansett som en av de største rap-talentene på flere år. Det var også året som markerte starten på hans eventyrromanse med realitystjernen Kim Kardashian.

Det var nemlig året da de møttes første gang. Kim jobbet da som assistent for artisten Brandy.

- Jeg tror jeg møtte ham i 2002 eller 2003. Han spilte inn en sang med Brandy, og jeg var vennen hennes. Jeg husker vagt at jeg hang med ham, og de spilte inn en video sammen, så jeg så ham en del ganger. Han spurte vennene sine «Hvem er denne Kim Kardajan?» Han visste ikke hva navnet mitt var, uttalte realitystjernen i «Keeping Up With the Kardashians» 10-års jubileum, ifølge Insider.

Da var Kim allerede gift med hennes første ektemann, Damon Thomas (51), men forble god venn med Kanye. Han har senere fortalt at han ble forelsket i Kim allerede første gang han så henne.

- Jeg bare visste at jeg ønsket at hun skulle være kjæresten min lenge. Jeg husker jeg så et bilde av henne og Paris Hilton, og at jeg sa til vennen min «Har du sett hun jenta, Kim Kardijon»? uttalte han i et intervju med Ryan Seacrest i 2013.

KORSETT: Kim Kardashian liker å sjokkere, og det gjør hun, nok en gang, på Instagram. Video: Rød Løper Vis mer

Gode venner

Spol fem år fram i tid. I 2008 dukket 40-åringen opp i Kanyes hip hop-show «Alligator Boots». Der kledde hun seg ut som prinsesse Leia fra «Star Wars» - noe Kanye skal ha insistert på.

- Vi snakket om det, og Kanye sa bare «Nei, nei, nei. Skaff Kim Kardashian!» uttalte programmets regissør, Tom Stern, til Wired den gang.

Året etter, i 2009, refererte rapperen til realitystjernen i en av sangene sine for første gang, ifølge TMZ. Det gjorde han i sangen «Knock You Down», som han har med sangeren Keri Hilson. Den gang datet Kim NFL-stjerna Reggie Bush.

I en setning av sangen rapper han blant annet «Du var alltid cheerleaderen i drømmene mine, datet bare sjefen for fotballaget» og «Du bør forlate kjæresten din nå».

KRITIKK: Det blir dårlig stemning rundt bordet når Kardashian-familien får vite at Kanye West har sendt en kritisk melding til Kris Jenners kjæreste, Corey. Video: TV 2. Vis mer

Dukket opp i realityserie

I 2010 begynte ting å endre seg for det daværende ekteparet. Da dukket nemlig rapperen opp i Kardashian-familiens spin-off serie «Kourtney and Kim Take New York».

Den gang dukket han opp i søstrenes butikk, og virket svært sjenert foran kameraene. Kim, som var vant til at kamerafolkene fulgte henne, virket imidlertid ubrydd.

- Kanye og jeg har vært venner lenge. Han er en vi definitivt respekterer for hans motesans og stil, så vi ville at han skulle komme og se på butikken, uttalte hun i episoden.

Den gang var hun i et forhold med basketballspilleren Kris Humphries.

Prøvde å stoppe bryllupet

Kim og Kris giftet seg i et storslått bryllup i 2011. Den gang, til tross for at de var gode venner, var ikke Kanye til stede i bryllupet. Han har senere innrømmet at han ble bedt om å ringe Kim kort tid før bryllupet - for å stoppe henne fra å gifte seg med Kris.

- Jeg fikk en telefonsamtale, fordi noen hadde bestemt seg for å gifte seg med Kris Humphries. Jeg gjorde ingenting da, så jeg søkte det opp på internett og så Kim Kardija med en ekstremt høy person. Jeg tenkte «Jeg må ringe henne eller noe».

GIFT: Kris Humphries og Kim Kardashian var gift i 72 dager. Foto: Alan Davidson / REX / NTB
GIFT: Kris Humphries og Kim Kardashian var gift i 72 dager. Foto: Alan Davidson / REX / NTB Vis mer

Kanye uttalte også den gang at han sendte henne bilder av tidligere basketspillere for å vise at de ikke eldes godt.

- Jeg begynte å sende henne bilder av enkelte basketspillere som pleide å være kule, og nå har på seg buksene helt opp til hit (høyt). Som, «dette er framtiden din».

Forsøket endte imidlertid ikke som han hadde håpet, og Kim giftet seg med basketspilleren. De var gift i 72 dager.

KANYE WEST: En kjent talkshowvert så helt annerledes ut etter at Kanye West kledde ham opp i sitt eget merke, YEEZY. Video: Netflix. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Erklærte sin kjærlighet

I 2012 hadde Kim og Kris allerede bestemt seg for å skilles, og rapperen så det som en gyllen mulighet. I sangen «Cold» erklærte han sin kjærlighet for henne.

«Og jeg innrømmer, jeg hadde blitt forelsket i Kim. Omtrent på samme tid som hun forelsket seg i ham», heter det blant annet i teksten.

DATET: Kjærlighetshistorien startet for Kim og Kanye i 2012. Her avbildet samme år. Foto: Photofab / REX / NTB
DATET: Kjærlighetshistorien startet for Kim og Kanye i 2012. Her avbildet samme år. Foto: Photofab / REX / NTB Vis mer

Kort tid senere bekreftet Kims søster, Kourtney Kardashian, at hun datet rapperen. Hun var imidlertid usikker på hvor seriøse de var, siden de hadde vært venner så lenge.

- Jeg mener, bare fordi jeg blir sett med noen, betyr det automatisk at han er kjæresten min?, uttalte Kim i en episode av realityserien.

Det samme året ble de observert sammen i New York, og Kims andre søster, Khloé Kardashian, hintet til at de datet under et besøk på «The Ellen DeGeneres Show».

- De er søte sammen, uttalte hun den gang.

- Det er sant!!!

Deretter gikk det slag i slag for det ferske paret, som allerede hadde rukket å bli favoritter både blant fans og internasjonal presse.

I desember i 2012 annonserte nemlig paret at de ventet sitt første barn sammen. Det gjorde Kim på bloggen sin, ifølge People.

- Det er sant!! Kanye og jeg venter barn. Vi føler oss så velsignet og heldige.

Året etter, i april, ble endelig skilsmissen med Kris Humphries ferdigstilt, etter 536 dager. I rettsdokumenter som People fikk tilgang til, innrømmet Kardashian at det var stressende å fremdeles være gift med basketspilleren mens hun var gravid med Kanyes barn.

ÅTTE MÅNEDER: I 2012 fikk Kim og Kanye sitt første barn, North West, sammen. Her på Met gallaen. Foto: Gregory Pace/BEI/REX/NTB
ÅTTE MÅNEDER: I 2012 fikk Kim og Kanye sitt første barn, North West, sammen. Her på Met gallaen. Foto: Gregory Pace/BEI/REX/NTB Vis mer

Kort tid før fødselen dukket paret opp på den røde løperen sammen for første gang, i forbindelse med Met-gallaen. Den gang var Kim gravid i åttende måned.

- Kanye opptrådte så jeg var ikke egentlig invitert. Jeg var bare Kanyes pluss en, fortalte hun til Vogue.

BRYTER STILLHETEN: Natt til tirsdag 21. juli gikk Kanye West hardt ut på Twitter mot blant annet Kris Jenner, nå bryter hun stillheten. Vis mer

Overdådig frieri

15. juni 2013 kunne paret omsider ønske sitt første barn sammen velkommen til verden. Datteren fikk navnet North West.

Eventyret stoppet imidlertid ikke der. Kanye er kjent for å være svært overdådig i det meste han gjør, og det vakre frieriet var intet unntak.

Rapperen leide nemlig en hel baseball-stadion i San Fransisco for overraskelsesfrieriet, som Kim i utgangspunktet trodde var en bursdagsfeiring.

I store bokstaver sto det «PLEEEASE MARRY MEEEE!!!», mens familie og venner gjemte seg. Da hun svarte ja på frieriet stormet de ut på banen for å gratulere det forelskede paret.

HOLOGRAM: Da Kim Kardashian West fylte 40, ga ektemannen Kanye West henne et hologram av den avdøde faren i presang. Video: Kim Kardashian / Instagram Vis mer

Giftet seg

2013 var et innholdsrikt år for duoen, og i november dukket realitystjernen opp i musikkvideoen til sangen «Bound 2». Det fikk stor internasjonal oppmerksomhet, blant annet fordi Kim var naken i videoen.

I mars 2014, kort tid før eventyrbryllupet, dukket de opp på forsiden av Vogue sammen for første gang - i en brudespesial.

To måneder senere, i mai, ga de hverandre sitt ja i Italia.

Vielsen fant sted foran en vakker blomstervegg, dekorert med hvite gardenia, peoner og roser. Kim ble ført opp kirkegulvet av sin stefar Caitlyn Jenner, mens Andrea Boccelli sang og en rørt Kanye sto og ventet.

To år senere, i 2015, annonserte det lykkelige ekteparet at de ventet barn nummer to. I desember kom den lille hjerteknuseren til verden, og sønnen fikk navnet Saint West.

PARIS-EPISODEN: I 2016 ble Kim Kardashian Wests verden snudd på hodet etter at hun ble ranet i leiligheten sin i Paris. Nå åpner hun opp om hva som skjedde. Video: Netflix Vis mer

Ranet i paris

Som et av verdens mest omtalte par, var det lite fred å få for ekteparet. I oktober i 2016, mens Kanye opptrådte på Meadows Music and Arts festival i New York måtte han nemlig brått stoppe konserten - til publikums store skuffelse.

Det ble seinere kjent at han måtte dra til Paris, der Kim nettopp hadde blitt brutalt ranet. Hun ble fratatt smykker for flere millioner kroner, og har i tiden etter uttalt at hun trodde hun skulle dø.

40-åringen valgte dermed å ta en lang pause fra sosiale medier. Da ryktene om at paret ventet sitt tredje barn begynte å svirre året etter, forholdt Kim seg lenge taus som østers.

FORELDRE: I 2015 fikk barnet sitt andre barn sammen, Saint West. Her avbildet samme året i forbindelse med Grammy-utdelingen. Foto: Tammie Arroyo/AFF-USA / NTB
FORELDRE: I 2015 fikk barnet sitt andre barn sammen, Saint West. Her avbildet samme året i forbindelse med Grammy-utdelingen. Foto: Tammie Arroyo/AFF-USA / NTB Vis mer

En kilde bekreftet imidlertid graviditeten til People, og opplyste om at de skulle få sitt tredje barn via surrogati. Kim bekreftet nyheten senere i en episode av «Keeping Up With the Kardashians».

I januar 2018 fikk Kim og Kanye sin andre datter, Chicago West, og allerede i mai 2019 fikk de sitt fjerde barn, Psalm West.

Presidentvalg

Kort tid etter at sønnen ble født, feiret ekteparet fem år som gift. Det markerte de med en privat seremoni, der de fornyet sine ekteskapsløfter.

«Du er min ektemann. Du er min beste venn. Min største støtte og min ekte kjærlighet», het det blant annet i løftene.

Ekteskapet skal imidlertid allerede da ha støtt på problemer, og året etter, i 2020, begynte det virkelig å bli vanskelig for ekteparet. Kanye annonserte at han skulle stille i presidentvalget, noe som fikk massiv oppmerksomhet verden over.

Kort tid etter innrømmet realitystjernen at det var en vanskelig tid for ektemannen, som har bipolar lidelse.

«Som mange av dere vet har Kanye bipolar lidelse. Alle som har dette eller har en i familien eller i livet som har det, vet hvor utrolig komplisert og vondt det er å forstå», var blant det hun skrev for å støtte ektemannen.

KLEINT: Da rettsaken om OJ Simpson pågikk, og Robert Kardashian var en av hans advokater, ble Kim Kardashian West tatt for å være farens elsker. Video: Netflix Vis mer

Skilles

I desember i fjor begynte skilsmisseryktene å svirre, og tabloidpressen kastet seg på de rystende nyhetene. I dag, fredag, har altså paret valgt å gjennomføre skilsmissen.

Som nevnt har Kardashian bedt om delt omsorg for de fire barna, og paret skal ha sagt seg enige om fordeling og samarbeid.

Foreløpig har verken Kim eller Kanye uttalt seg om den sjokkerende nyheten, men det ut til at det nå er over og ut for paret, som altså gjennom ni år har spredd kjærlighet, forvirring og overskrifter verden over.

LES OGSÅ: Derfor flyttet han

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer