Pamela Anderson & Tommy Lee:

Historien bak skandalevideoen

Slik havnet stjerneparets omstridte og intime video i feil hender.

SKANDALEVIDEO: Stjernenes karriere tok en ny retning etter at den private videoen ble lekket til offentligheten. Foto: AP Photo /Lionel Cironneau / NTB
SKANDALEVIDEO: Stjernenes karriere tok en ny retning etter at den private videoen ble lekket til offentligheten. Foto: AP Photo /Lionel Cironneau / NTB Vis mer
Publisert

Lenge før Kim Kardashian (41) og Paris Hiltons (40) svært omtalte sexvideoer ble spredt rundt på internett, fantes det en enda større video som var på «alles» lepper.

Den var signert «Baywatch»-stjernen Pamela Anderson (54) og «Mötley Cruë»-trommisen Tommy Lee (59).

Den dagsaktuelle Disney +-miniserien «Pam & Tommy» gjenforteller historien om hvordan duoens mest intime øyeblikk havnet i feil hender, og konsekvensene av den lekkede videoen i stjernenes liv og karriere.

Til tross for at verken Anderson eller Lee har vært involvert i produksjonen av serien, har flere bemerket seg den slående likheten mellom førstnevnte stjerne og karakteren i serien.

SKANDALE: På nittitallet ble en sextape av Pamela Anderson og Tommy Lee lekket, nå blir sexskandalen en TV-serie. Video: Hulu/Steffen Pettersen Vis mer

Det er nemlig skuespiller Lily James (32) som står bak rollen som det blonde ikonet, og noen vil kanskje til og med påstå at hun ser mer ut som Pamela Anderson enn Anderson gjør selv. Mannen bak rollen som den ville rockestjernen er «Marvel»-stjerne Sebastian Stan (39).

Den stjernespekkede serien skapte overskrifter allerede før den kom, og det kan se ut til at fansen er spent på å se hvordan Hollywood-legendenes fortid blir gjenskapt.

Gift etter fire dager

Tommy Lee er kanskje aller best kjent som trommisen i heavy metal-bandet «Mötley Cruë», men stjernens utsvevende livsstil har også blitt en stor del av 59-åringens image.

Det kan likevel virke som at Lees vågale holdning var nettopp det som skulle til for å kapre hjertet til en av tidenes største sexsymboler. Det var under en nyttårsfeiring i 1994 at stjernetrommisen og Pamela Anderson hadde sitt første møte.

GIFT: Pamela Anderson og Tommy Lee giftet seg etter å ha kjent hverandre i bare fire dager. Foto: Kenneth Ferguson/REX/NTB
GIFT: Pamela Anderson og Tommy Lee giftet seg etter å ha kjent hverandre i bare fire dager. Foto: Kenneth Ferguson/REX/NTB Vis mer

En kompis av trommestjernen har tidligere fortalt til The Sun at Lee valset bort til «Baywatch»-stjernen og deretter slikket henne i ansiktet fra haken og opp til tinningen.

Fire dager senere ble paret smidd i hymens lenker, etter at Lee bestemte seg for å hoppe på første fly til Cancún i Mexico for å overraske sin utkårede.

«Vi ga blod, fant frem en ekteskapslisens og havnet på stranden for å gifte oss før dagen var omme. I stedet for giftering bestemte vi oss for å gjøre noe litt mer permanent: tatoveringer av hverandres navn rundt ringfingeren», skrev artisten i Mötley Crües selvbiografi «The Dirt», ifølge Rolling Stone.

BRUDD: Pamela Anderson langet ut mot sin kjæreste gjennom to år, Adil Rami Vis mer

- Utrolig forelsket

Parets spontane bryllup ble som nevnt innviet på en strand i Mexico i 1995, og det skjedde uten å tilsynelatende varsle verken foreldre eller andre familiemedlemmer.

Andersons mor skal ha fått vite om giftemålet da hun fikk se bilder av vielsen i tabloidpressen, der datteren var iført en bikini hånd i hånd med sin nye ektemann i shorts.

«Baywatch»-stjernen på sin side kunne den gang bekrefte at det nyforelskede paret fikk en pangstart på forholdet, men understreket samtidig at de var veldig unge da de forelsket seg.

Det er duket for en reunion for «The Kardashians» og der avslører Kim hemmelig drama før skandalebryllupet. «Bilder fra HayU hos TV 2 play». Vis mer

- Tommy og jeg begynte å ha et veldig intenst, gøy og vilt forhold, fordi vi var som to barn. Vi var utrolig forelsket. Det var ikke på grunn av dop eller alkohol eller noe sånt. Vi var begge veldig lidenskapelig opptatt av å leve livet, fortalte Anderson til Interview Magazine i 1988.

Anderson har medvirket i flere filmer og TV-serier som blant annet «Baywatch», «Barb Wire», «Scary Movie 3» og «Raw Justice».

Lekket video

Hollywood-parets lekkede sexvideo er nok likevel det mest minneverdige øyeblikket i forholdet deres, og har flere ganger blitt omtalt lenge etter videoen nådde offentligheten.

Kassetten, som viser parets intime stund på en båt i innsjøen Mead, havnet i hendene til elektrikeren Rand Gauthier, etter at han lyktes med å stjele Lees safe. Inni safen var også Andersons smykker og rockelegendens pistolsamling.

Gauthier har selv fortalt historien overfor Rolling Stone, her gjengitt av Esquire.

SAMBOERE: Paret hadde nylig flyttet sammen da kassetten ble stjålet. Foto: REX/Shutterstock editorial/NTB
SAMBOERE: Paret hadde nylig flyttet sammen da kassetten ble stjålet. Foto: REX/Shutterstock editorial/NTB Vis mer

Gauthier fortalte at han brøt seg inn i trommisens hus ved å kle seg ut som parets hund iført en tibetansk jak-pels, og snek seg gjennom garasjen med safen under armen.

I forkant hadde han jobbet med en stor og kostbar renovasjon i parets hus, men hadde til slutt fått nok av Lee og bestemte seg for å ta hevn.

Motivet bak innbruddet skal ha vært trommestjernens konstante ønsker om å endre planene under oppussingen av parets luksusvilla. Lee skal også ha skyldt Gauthier store pengesummer, og under et besøk til villaen skal han ha siktet en pistol mot Gauthier.

Det skulle gå flere måneder før paret skjønte at videokassetten hadde havnet i feil hender. Gauthier tok med kassetten til produksjonsselskaper for voksenfilm, men ingen ønsket å kjøpe videoen uten samtykke fra både Anderson og Lee.

«SEX MED ALICE LEVINE»: I denne dokumentaren beveger reporteren seg langt utenfor komfortsonen. Vis mer

«Jeg skapte karrieren hans»

Videre prøvde Gauthier å få solgt den på nettet og andre lagde kopier som de solgte på gatene. Da Hollywood-stjernene fikk vite om videoens lekkasje, var det allerede for sent.

- Jeg skapte karrieren hans, det er det som skjedde, har Gauthier uttalt til Rolling Stone nesten 20 år etter at videoen ble lekket.

Videoen endte opp med å tjene inn nesten 700 millioner innen det første året. Gauthier fikk derimot ikke et eneste øre av denne summen.

Så langt har miniserien fått et flertalls strålende anmeldelser fra både kritikerne og fansen. I skrivende stund er det bare tre episoder som har blitt sluppet på strømmetjenesten, med én ny episode hver onsdag.

«EX ON THE BEACH DANMARK»: Teitur og Sandra skal til å ha sex, men så skjer noe som aldri har skjedd på «Ex on the Beach» tidligere. Video: Discovery. Manus/klipp: Celina Morken Vis mer

- Forskrekket

Til tross for at paret til slutt fikk rettighetene for videoen, skulle den medføre store konsekvenser for Anderson - både på et personlig og profesjonelt plan.

Både Anderson og Lee ble negativt påvirket av videoens lekkasje, men førstnevntes blomstrende karriere skulle bli hardt truffet av skandalen. Karrieren endret kurs, og det ble vanskelig for stjernen å bli tatt på alvor.

- Jeg er helt forskrekket. Jeg vet ikke hvorfor jeg gidder å ta på meg klær når jeg går ut lenger, har Anderson tidligere fortalt, ifølge Entertainment Weekly.

NY SERIE: Vi har lagt vår elsk på HBO Max' nye serie «The Sex Live of College Girls». Denne serien har ALT! Video: Rød Løper Vis mer

Flere så på videoen som et PR-stunt, og antok at paret hadde lekket videoen med vilje. I forkant av videoens publisering var det likevel Andersons mål å rive seg vekk fra sexsymbol-statusen, for å etablere seg selv som filmstjerne.

I dag har stjernene skilt lag, men deler foreldreansvaret for deres to sønner Brandon Thomas (25) og Dylan Jagger (24).

LES OGSÅ: Sjokkert da datteren (5) spurte om hvorfor hun er kjent

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer