SKJULT PERLE: Et besøk i utebadet Badeschiff er et must på hete sommerkvelder i Berlin. Foto: Juergen Henkelmann Photography /
SKJULT PERLE: Et besøk i utebadet Badeschiff er et must på hete sommerkvelder i Berlin. Foto: Juergen Henkelmann Photography /Vis mer

Hipp guide til Berlin

Berlin er blitt en fargeklatt av en by. Har du lyst på en hipp ferie, er dette guiden for deg.

SEOGHØR.NO: Byen er mest kjent for muren som delte den mellom 1961 og 1989. Men nå er den blitt en smeltedigel, og den gamle grå øst-delen har blitt vel så spennende som den mer striglede vest-delen.

1: Dra på skattejakt. Søndagsmarkedet i Mauer Park er et paradis for skattejegere. Du må riktignok gå igjennom mye skrap for å finne godbitene, men det er helt klart verdt innsatsen. Her finner du også flere spennende matboder.

POPULÆRT: Markedet i Flauer Park kan være svært travelt. Foto: Iain Masterton / Alamy/All Over
POPULÆRT: Markedet i Flauer Park kan være svært travelt. Foto: Iain Masterton / Alamy/All Over Vis mer

 

 

 2: Dans på byens kuleste nattklubb. Den legendariske techno-klubben Berghain er en opplevelse i seg selv, hvis du i det hele tatt klarer å komme inn – vær forberedt på lang kø... Dørvaktene er nådeløse og ikke spesielt begeistret for nysgjerrige turister, så snakk tysk hvis du kan, vit hvilken DJ som spiller og legg igjen poloskjorta og perleøredobbene på hotellrommet. Klientellet er fargerikt, vakkert, sjokkerende og mangfoldig, musikken øredøvende og opplevelsen uforglemmelig.

 

3: La øyet fryde seg. Helmut Newton er en av de viktigste og mest kjente mote- og portrettfotografene i det tjuende århundre. Du kan nyte hans fantastiske livsverk i det fotografiske museet i Berlin. Utstillingen viser ulike aspekter av hans komplekse, innovative og provaktive arbeid.

 

4: Slikk sol med eliten. Det er ikke så lenge til det er sommer – og hvis du reiser til Berlin i sommermånedene, burde du definitivt stikke innom det originale svømmebassenget Badeschiff. Det ligger utendørs, er kreert av den lokale kunstneren Susanne Lorenz, og laget av en resirkulert flytende kontainer som er plassert på elven Spree. Her kan du nyte drinker under åpen himmel og slikke sol sammen med byens trendelite.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IDYLL: Utendørsbadet Badeschiff lokker mange solhungrige berlinere. Foto: Caro  / Alamy/All Over Press
IDYLL: Utendørsbadet Badeschiff lokker mange solhungrige berlinere. Foto: Caro / Alamy/All Over Press Vis mer

 

 5: Drikk hemmelige cocktails. Green Door er en relativt hemmelig og definitivt spennende cocktailbar i Schöneberg. Bak den grønne døren finner du rutete tapet og retrohippe detaljer, men atmosfæren er likevel avslappet og innbydende. Drinkmenyen har et overveldende utvalg og prisene er noe stive, men baren har daglig ”happy hour” for slankere lommebøker.

 

6: Spill utendørs. I de fleste av Berlins parker finner du bordtennisbord til fri avbenyttelse av alle og enhver. For et par euro kan du kjøpe et bordtennis-sett, og alt du trenger er en venn, litt (eller mye) vin og du er klar for tidenes mest underholdende sport. Hvis du reiser alene, er dette en super mulighet til å møte nye venner, Berlinere sier sjelden nei til en som vil spille bordtennis. 

 

7: Kjøp med deg litt lokal design. Istedenfor souvenirer, kan du ta med deg noe som du kan ha på deg. Det er mengder med talentfull designere i Berlin, men en av de som virkelig har klart å ta Berlin på pulsen er kanadiskfødte Jen Gilpin. Hennes merke Don’t Shoot The Messenger, er en kombinasjon av dramatisk, sexy, elegant og provoserende design.

 

8: Spis nattmat som en Berliner. Currywurst er et must for alle natteravner. Ingenting smaker bedre enn en krispy Currywurst med store mengder av curryketchup og pommes frites. Den eneste ulempen er at currysmaken garantert vil hilse på dagen derpå, men gleden av den herlige usunne delikatessen er verdt det. Det finnes flere gode steder i nærheten av de mest travle utelivs gatene, men Curry 7 i Kreutzberg, Schlesische Straße 7, er en sikker vinner.

SPESIALITET: Den tyske currywursten er noe du ikke finner overalt. Prøv den! Foto: REX/Ray Tang/All Over Press
SPESIALITET: Den tyske currywursten er noe du ikke finner overalt. Prøv den! Foto: REX/Ray Tang/All Over Press Vis mer

 

9: Ta en tur i kantina. Ja, vi mener det. Kantine er en drøm for enhver design-junkie og bedre kantinemat skal du lete lenge etter. Her finner du et åpent kjøkken og uformelle bordsetningsløsninger  som gjør det enkelt å mingle. Menyen endres daglig og byr på lokale ingredienser. Stedet er så nytt at det ikke har fått nettside ennå, men det ligger i Joachimstrasse 11, Berlin-Mitte.

 

10 Nyt en ballett-inspirert frokost dagen derpå. Zuckerfee Café und Confiserie er stedet for deg som setter pris på sukker. Denne sjarmerende perlen er inspirert av Tchaikovsky’s «Dance of The Sugar Plum Fairy», og eieren har benyttet balletten som inspirasjon for både meny og atmosfære. Her får du servert deilig frokost, og de mest uforglemmelige bakverk. Du finner også suppe og lunsjalternativer på menyen.

LES MER I VÅR REISESEKSJON