Angelina Jolie

Hinter om mulig presidentvalg

Kommer Angelina Jolie til å stille til valg?

PRESIDENT?: Angelina Jolie stilte nylig til et intervju med BBC. Der fikk hun spørsmål om hvorvidt hun så for seg en politisk fremtid. Svaret hennes gjør at mange nå tror hun kanskje skal stille til valg. Foto: NTB scanpix
PRESIDENT?: Angelina Jolie stilte nylig til et intervju med BBC. Der fikk hun spørsmål om hvorvidt hun så for seg en politisk fremtid. Svaret hennes gjør at mange nå tror hun kanskje skal stille til valg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

De siste årene har det blitt svært trendy at kjendiser plutselig blir politikere. Det mest velkjente eksempelet omhandler milliardær Donald Trump (72), som fra å vitse om politikk klarte å bli USAs president. Samtidig har stjerner som Kanye West (41), Oprah Winfrey (64) og Cynthia Nixon (52) også leflet med politikken.

Neste ut i rekka er ingen ringere enn Angelina Jolie (43). Hun er på ingen måte en fersking når det kommer til politikk, og har i store deler av sin karriere forsøkt å hjelpe mennesker verden over.

Å stille til valg som president er imidlertid et stort steg videre. Om vi skal tro en rekke store, internasjonale medier, kan det fort hende at hun blir en kandidat til valget i 2020. Det har hun nemlig hintet om selv, i et ferskt intervju med BBC.

SKILLES: Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles.Video/foto: NTB Scanpix / 20th Century Fox / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

I Det hvite hus?

Business Insider og CNN er blant mediene som omtaler Jolies overraskende uttalelse. Som gjest i programmet «Today» ble hun nemlig spurt av programleder Justin Webb om hun ønsket seg en fremtidig karriere innenfor politikken.

Svaret var tvetydig, men hun utelukket altså ikke en potensiell politisk karriere.

- Helt ærlig, om du hadde spurt meg for 20 år siden ville jeg ledd, men jeg vet virkelig ikke. Jeg sier alltid at jeg drar dit det er behov for meg. Jeg vet ikke om jeg er laget for politikk, men samtidig har jeg også vitset om at jeg ikke har et eneste skjelett igjen i skapet mitt, fortalte hun, og fortsatte:

- Jeg er altså ganske åpen og til stede. Jeg klarer å takle mye, så det er fint. Jeg vil egentlig gjøre hva enn jeg må om jeg tror det kan bidra til en forandring, fortalte hun i programmet.

Det er imidlertid ikke disse svarene som sørger for at fansen nå jubler over en potensiell Angelina Jolie i Det hvite hus. Programleder Justin Webb sier nemlig at han ønsker å skrive henne opp på listen over kandidater for valget i 2020, hvorpå Jolie svarer:

- Tusen takk.

GJØR DET HUN KAN: Angelina Jolie forteller at hun gjør så godt hun kan, og utelukker ikke en stilling på det ovale kontor. Foto: NTB scanpix
GJØR DET HUN KAN: Angelina Jolie forteller at hun gjør så godt hun kan, og utelukker ikke en stilling på det ovale kontor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun sier derimot i samme intervju at hun føler hun får mye gjort allerede, uten at hun har en høythengende tittel over seg. Som president blir man også begrenset i den forstand at man må jobbe for alt.

Jolie ønsker hovedsakelig nå å fokusere på rettighetene til flyktninger og sexarbeidere, noe filmstjernen samarbeider med FN for å få til.

LYTTET: Hollywood-stjerna Angelina Jolie fikk høre de syriske flyktningene fortelle sine dramatiske historier da hun i går besøkte flyktningeleiren Zaatari i Jordan. Video: UNCHR Vis mer Vis mer Vis mer

Bitter strid

Høsten 2016 sjokkerte Jolie en hel verden da hun kunngjorde at hun og ektemannen Brad Pitt (55) skulle skille seg. Paret, som tilsynelatende var stormforelsket helt frem til bruddet, uttalte også i en pressemelding at de var svært triste over at de måtte gå hver til sitt.

Siden den gang har begge partene lettet på sløret om skilsmissen, og de har så godt som gått gjennom en offentlig skittentøyvask de siste to årene.

Brad har blant annet fortalt om hvordan han slet med rusen, og at han drakk for mye. Han skal imidlertid ha fått kontroll over alkoholproblemene og begynt å gå i terapi.

Ifølge flere kilder nær stjernen viser det seg at han skal være svært takknemlig for skilsmissen med ekskona, nettopp på grunn av hvordan den har påvirket helsen hans, ifølge Hollywood Life.

GLAD I BARN: Angelina og Brad fikk seks barn sammen. Her var duoen sammen med Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox og Vivienne i 2011. Foto: NTB Scapix
GLAD I BARN: Angelina og Brad fikk seks barn sammen. Her var duoen sammen med Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox og Vivienne i 2011. Foto: NTB Scapix Vis mer

- Brad har under den mest utfordrende tiden i sitt liv, lykkes å holde seg edru. Han er glad og stolt over at han har klart å opprettholde sin gode helse og nøkternhet, og har kjempet seg gjennom dagene med hardt arbeid og vilje for å bli en bedre versjon av seg selv, sa en kilde.

Selv om Brad og Angelinas skilsmisse langt ifra har gått stille for seg, og de to tilsynelatende ikke kommer overens, skal 55-åringen ikke ha søkt til flaska om hjelp - derimot skal han bare ha fokusert på å være en god pappa overfor duoens seks barn.

- Drikke en russer under bordet

Det var i mai i fjor at Brad avslørte at han hadde sluttet å drikke alkohol og heller begynt å gå i terapi - etter at han ble redd for at ungene skulle tro på ryktene og overskriftene i mediene.

- Jeg drakk for mye. Det ble et stort problem. Jeg er veldig glad for at det har gått et halvt år nå, det føles både godt og vondt, men jeg har fått kontroll og kontakt med følelsene og sjelelivet mitt igjen, fortalte Brad Pitt i det eksklusive intervjuet med GQ Style.

Videre avslørte 55-åringen hvordan kan skjulte drikkingen, og at han sluttet å ruse seg fordi han ikke ville leve slik lenger.

- Helt ærlig, så kunne jeg drikke en russer under bordet med hans egen vodka. Jeg var profesjonell. Jeg var god, sa han.

Tiden etter bruddet ble det kjent at Brad var under etterforskning for barnemishandling, noe skuespilleren tok svært tungt.

LES OGSÅ: En ting ved dette bildet får britene til å se rødt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer