DRØMMER OM BARN: Hilde Frafjord Johnson har prioritert bort mann og barn, men innrømmer overfor VG Helg at hun alltid har drømt om sin egen familie. Her fra NRKs TV-aksjon i 2003, til inntekt for Redd Barna, da hun jobbet som utviklingsminister. Foto: Werner Juvik / Se og Hør
DRØMMER OM BARN: Hilde Frafjord Johnson har prioritert bort mann og barn, men innrømmer overfor VG Helg at hun alltid har drømt om sin egen familie. Her fra NRKs TV-aksjon i 2003, til inntekt for Redd Barna, da hun jobbet som utviklingsminister. Foto: Werner Juvik / Se og HørVis mer

Hilde ble koblet til presidenten av Sør-Sudan

- Først kom beskyldningene om at jeg var elskerinnen til presidenten. Og så til visepresidenten, sier avtroppende FN-topp Frafjord Johnson.

SEOGHØR.NO: Tidligere KrF-politiker Hilde Frafjord Johnson (50) avslutter denne måneden sitt FN-oppdrag som FNs generalsekretærs spesialrepresentant i Sør-Sudan, og denne uken mottok hun Tahitiprisen for sin innsats i landet.

I et intervju med VG Helg forteller hun at ting ikke bare har vært rosenrødt under det tre år lange oppholdet i Sør-Sudan.

Blant annet har det svirret falske rykter om at hun har hatt et forhold med presidenten av Sør-Sudan - Salva Kiir Mayardit (62).

- Først kom beskyldningene om at jeg var elskerinnen til presidenten. Og så til visepresidenten. Har dere sett ham, eller? Ha ha ha. Jeg opprettet en egen «crazy-file», der jeg la alle de vanvittige beskyldningene.

PRESIDENTEN: Salva Kiir Mayardit (62) har vært Sør-Sudans president siden 9. juli 2011. Han er gift med Mary Ayen Mayardit. Foto: REX/City Press / Leon Sadiki/All Over Press
PRESIDENTEN: Salva Kiir Mayardit (62) har vært Sør-Sudans president siden 9. juli 2011. Han er gift med Mary Ayen Mayardit. Foto: REX/City Press / Leon Sadiki/All Over Press Vis mer

Frafjord Johnson trives som singel, men forteller åpenhjertig til magasinet at hun har ønsket seg barn:

- Hadde jeg vært typen som desperat hadde ønsket meg mann og barn, hadde jeg sikkert prioritert det. Jeg lever godt med det livet jeg har, men det betyr ikke at jeg ikke har ønsket meg en følgesvenn og barn - for det har jeg gjort.

Etter FN-oppdraget er ferdig denne måneden vender 50-åringen hjem til Norge igjen, hvor hun lengter etter ferie og tid til å skrive bok.

Frafjord Johnson var i perioden 1988-1989 og 1990-1991 KrF-leder Kjell Magne Bondeviks personlige sekretær og rådgiver. Hun var også utviklingsminister i Bondeviks første og andre regjering.

LES OGSÅ: - Moren min hadde psykiske problemer