APPLAUDERES: Skuespiller Hilary Duff (29) la ut et bilde av seg selv i badedrakt på stranda. Det har vakt oppsikt i sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
APPLAUDERES: Skuespiller Hilary Duff (29) la ut et bilde av seg selv i badedrakt på stranda. Det har vakt oppsikt i sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hilary Duff:

Hilary Duff vekker oppsikt med strandbilde

Hilary Duff vil vise den uretusjerte versjonen av seg selv. Nå roses hun for sitt ærlige kroppsinnlegg.

Publisert

(Seoghør.no): Denne helga delte skuespiller Hilary Duff (29) et Instagram-bilde av seg selv i badedrakt, med en åpenhjertig tekst om forholdet til egen kropp.

29-åringen, som er avbildet bakfra med sønnen i armene, forklarer at hun velger å dele den uretusjerte sannheten med jenter i alle aldre, hvor formålet er å styrke kvinners selvbilde.

- Jeg deler dette på vegne av unge jenter, kvinner og mødre i alle aldre. Etter en lang innspillingsperiode, nyter jeg ferien med min sønn, som jeg også har vært lenge borte fra, skriver hun innledningsvis og fortsetter:

- Ettersom ulike nettsteder og magasiner elsker å lage artikler basert på «Kjendisenes mangler eller feil», vel - jeg har det!, skriver Duff og henviser til bildet.

- Kroppen min er sunn

Videre skriver skuespilleren at hun har sett seg lei det glorifiserte livet som ofte portretteres i sosiale medier, og kroppspresset som følger med denne trenden.

- Kroppen min har gitt meg mitt livs største gave: Luca, for fem år siden. Jeg fyller 30 år i september og kroppen min er sunn og tar meg dit jeg vil. Kvinner, la oss være stolte over hva vi har, og slutte å kaste bort dyrebar tid på å ønske at man kunne vært annerledes, bedre og uten «feil», skriver 29-åringen.

- EN GAVE: Hilary Duff fødte sønnen Luca Cruz Comrie for fem år siden. Her er duoen avbildet med Ishockeyspiller Mike Comrie, som Duff skilte seg fra i fjor. Foto: NTB Scanpix
- EN GAVE: Hilary Duff fødte sønnen Luca Cruz Comrie for fem år siden. Her er duoen avbildet med Ishockeyspiller Mike Comrie, som Duff skilte seg fra i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Innlegget har vakt stor oppsikt i internasjonale medier, og mange roser Duff for å være en viktig stemme i en uhyrlig aktuell debatt omkring det uoppnåelige idealet som ofte fremmes av blant andre popstjerner og kjendiser.

I skrivende stund har bildet fått nærmere 900 000 liker-klikk, og kommentarfeltet fylles med lovord.

Naken på magasinforside

Duff er imidlertid langt fra den eneste kjendisen som ønsker å rette fokus mot samme tema.

«Modern Family»-skuespiller Sofia Vergara (45) kaster nemlig klærne på forsiden av magasinet Women's Health denne måneden.

Flere medier, deriblant People og Huffington Post, har omtalt den dristige forsiden, og i intervjuet med bladet, som slippes i butikker rundt om i verden neste uke, snakker 45-åringen åpent om kroppen sin.

- Selv om man i denne fasen av livet ønsker det, kan man ikke være perfekt. Man er ikke lei seg eller hater det, men det er realiteten vår. Vi forandrer oss. Jeg ser selv at det skjer med meg, sier hun til magasinet, og forklarer at det er viktig å akseptere at kroppen forandrer seg med alderen.

- Slutte å mislike kroppen

Den svenske friidrettsutøveren Moa Hjelmer (27) skapte også overskrifter tidligere i år, da hun valgte å publisere et bilde av seg selv og hvordan hun egentlig ser ut, under treningsoverdelen, etter å ha født to barn.

- Dette bildet og den påfølgende teksten er noe jeg har båret på lenge, men det er først nylig jeg har erkjent det. Jeg har ikke hatt bilder av meg selv eller min kropp etter at jeg har født. Ikke uten at jeg har hatt klær på som har dekket over arrene, skrev Hjelmer.

- Jeg har unngått bilder av min egen mage og skyldt på kameraet for at bildene ikke var gode nok. Jeg har alltid vært komfortabel med min egen kropp, men plutselig har jeg innsett noe annet. Plutselig har jeg følt et behov for å skjule en del av meg som er stygg. Sånn skal det ikke være. Nå har jeg bestemt meg for å slutte å mislike kroppen og i stedet se den for hva den er. Så her er jeg, fortsatte hun,

LES OGSÅ: Natalie portman: - Det er uheldig at hun er gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer