Angelina Jolie og Brad Pitt:

- Hevngjerrig krig

Brad Pitt og Angelina Jolie er fortsatt uenige om vingården. Nå har de saksøkt hverandre.

DÅRLIG STEMNING: Brad Pitt og Angelina Jolie strålte sammen i 2014. Nå er forholdet anspent. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock
DÅRLIG STEMNING: Brad Pitt og Angelina Jolie strålte sammen i 2014. Nå er forholdet anspent. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock Vis mer
Publisert

Brad Pitt (58) og Angelina Jolie (46) var blant Hollywoods hotteste par før de gikk hver til sitt i 2016. Stjerneduoen hadde da vært gift i to år - og sammen i tolv.

Paret, som tilsynelatende var stormforelsket helt frem til bruddet, har gått gjennom en svært offentlig skittentøyvask, og det ser ikke ut til at det gir seg med det første.

LATTERMILD: Jennifer Aniston var spøkefull da hun fortalte om tiden etter «Friends»-avslutningen og bruddet med Brad Pitt. Video: Youtube/Ellentube Vis mer

Tidligere i år dukket det opp enda en sak som forsuret det allerede anspente forholdet mellom skuespillerne.

Ifølge rettsdokumenter hadde Jolie nemlig solgt sin halvpart av parets suksessrike vinslott i Frankrike, som Jolie eide 40 prosent av, til en russisk oligark. Pitt svarte med å saksøke ekskona.

Nå har imidlertid Jolie gått til motsøksmål. Det melder CNN.

«Økonomiske konsekvenser»

I motsøksmålet anklager Jolie eksmannen for å føre «hevngjerrig krig mot henne» og for å «kapre» kontrollen over den luksuriøse vingården de en gang drev sammen.

Eiendommen Miraval ble kjøpt av superparet i 2008, og det var her de giftet seg. Etter det dramatiske bruddet beholdt de eiendommen i fellesskap.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Videre i motsøksmålet står det at Pitt «la en så langt suksessfull plan om å ta kontrollen» over vingården, og at det har «ødeleggende økonomiske konsekvenser for Nouvel», hvor hun refererer til sitt tidligere selskap Nouvel LCC.

Jolie solgte selskapet og selskapets eiendel i Miraval i oktober 2021, ifølge CNN. Det følges opp med at Pitt har fryst Nouvel ut av vingården, og skal ha behandlet det som hans personlige eiendom.

Oppgradert eiendommen

Videre står det at Pitt har «startet en årelang kampanje for å ta kontrollen over Chateau Miraval og tilegne seg selskapets eiendeler til fordel for han, hans egne selskap og hans venner».

På den andre siden har Pitt hevdet at Jolie ikke gjorde noe for å drive eiendommen. Gjennom de siste årene har 58-åringen selv brukt millioner på oppgradering og vedlikehold.

LIK: Dette er Tiktok-brukeren, Lisa Tranel. Hun går viralt fordi hun er svært lik Jennifer Aniston. Vis mer

58-åringen mener også at ekskona bevisst ødelegger ryktet til vinbusinessen de tidligere eide sammen, ved å «selge sin del til en fremmed», skriver People.

Rosévinen fra parets eiendom har for øvrig blitt en enorm salgssuksess.

- Salget frarøver Pitt muligheten til å nyte friheten i sitt eget hjem, og gleden ved å drive vinbedriften han har bygget opp fra bunnen, står det i dokumentene fra Pitts advokater.

LES OGSÅ: Disse har datet Hollywood-sjarmøren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer