Frank Løke:

Hevder Løke slo rekord

Den tidligere håndballspilleren snakker ut om om ekspedisjonen til verdens høyeste fjell.

NÅR TOPPEN: Frank Løke (41) har nådd toppen av Mount Everest. Video: @tpemba_sherpa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to dager siden nådde Frank Løke (41) toppen av verdens høyeste fjell, Mount Everest. Det skrev reisebyrået Ascent Himalayas i en oppdatering på Facebook.

«Hele teamet vårt klarte seg til toppen av Mount Everest denne morgenen. Vi vil takke alle guider, sherpaer og kjøkkenmedarbeidere for deres harde arbeide for å gjøre denne ekspedisjonen og dokumentaren suksessfull uten noe problem», skrev de.

DELER FRA TUREN: Frank Løke besteg verdens høyeste fjell for et par dager siden. Torsdag poster han bilde fra toppen av Mount Everest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DELER FRA TUREN: Frank Løke besteg verdens høyeste fjell for et par dager siden. Torsdag poster han bilde fra toppen av Mount Everest. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Løke nådde toppen sammen med fire andre klatrere, samt en rekke guider.

Den spreke 41-åringen oppdaterte jevnlig fra ekspedisjonen på Instagram. Det siste bildet ble publisert 30. april - elleve dager før han klatret helt til topps.

Deler bilde

Torsdag deler den tidligere håndballproffen et Instagram-bilde av seg selv på toppen.

«Mount Everest 8849. For en reise. Tok meg bare 22 dager fra jeg landet på verdens farligste flyplass Lukla til å bestige Mount Everest 11. mai -Dette er bare starten folkens», skriver han til bildet.

I kommentarfeltet har det veltet inn med gratulasjoner, flamme- og hjerteemojier.

Frank Løkes kamerat og «Team ActionFrank», Torkjel Haabeth, opplyser til Se og Hør at Løke nå befinner seg trygt tilbake på basecamp.

- Jeg snakket med Frank i stad. Nå er det antakeligvis hvile. Det er veldig vanlig å feire når man har gjennomført en slik ekspedisjon. Videre nedstigning skjer nok i morgen, forteller Haabeth.

Han hevder Løke er den første som har besteget Everest på bare 22 dager, fra Lukla, altså helt fra bunnen og opp.

I tillegg mener Haabeth at Løke er den første nordmannen som har vært på 8849 meter, fordi fjellet nylig ble rapportert som én meter høyere.

- De har kun brukt 22 dager, og det er ganske ekstremt.

KONTROVERSIELL: Fargeklatten Frank Løke markerer seg på den populære appen TikTok - i kjent Løke-stil. Video: Rød Løper Vis mer

- Var Løke sliten?

- Selvfølgelig var han sliten. Men Frank er Frank, og som han sier, han følte seg sterk og hadde ikke noen problemer med å nå toppen. Han er ekstremt godt trent, og det har han hatt utbytte av.

Haabeth tror 41-åringen var rolig og reflektert da han gjennomførte den krevende turen.

- Han har garantert sendt mange, varme tanker hjem til døtrene sine.

Ifølge Haabeth var ekspedisjonen åpenbart teknisk krevende, men de skal ha vært heldige med været.

- De har holdt strenge restriksjoner innad i lagene med tanke på coronasmitte - som er utbredt der ute nå, spesielt i basecamp. Så de har tatt de smittevernhensynene som de må følge for å holde seg friske, opplyser han overfor Se og Hør.

LES OGSÅ: Åpenhjertig: - Ikke lett

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer