Johnny Depp:

Hevder Johnny Depp bruker to og en halv million kroner på vin - i måneden

Filmstjernen gikk til søksmål mot sitt tidligere forretningsapparat. Nå slår de tilbake.

SAKSØKES: Skuespiller Johnny Depp saksøkte sitt tidligere forretningsapparat, fordi han mente de har slurvet med pengene hans. Nå går de til motsøksmål, og mener skuespilleren bruker enorme pengesummer i måneden. Foto: NTB scanpix
SAKSØKES: Skuespiller Johnny Depp saksøkte sitt tidligere forretningsapparat, fordi han mente de har slurvet med pengene hans. Nå går de til motsøksmål, og mener skuespilleren bruker enorme pengesummer i måneden. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Skuespiller Johnny Depp (53) har vært på toppen av karrieren sin i flere tiår. Med roller i alle «Pirates of the Caribbean»-filmene, «Alice i eventyrland» og nå nylig i «Fabeldyr og hvor de er å finne», holder han seg stadig aktuell.

På privaten har det imidlertid ikke alltid gått på skinner for skuespilleren. I fjor var han og ekskona Amber Heard i en høyprofilert skilsmisse, der han blant annet ble anklaget for å ha vært voldelig mot henne.

RIVER SEG LØS: Johnny Depp river av seg Donald Trump-maska i en «behind the scenes»-video regissør Jeremy Konner la ut på Twitter. Video: Jeremy Konner Vis mer

Dette gikk Heard senere tilbake på, men skilsmissen preget fortsatt mediebildet til siste slutt.

Depps økonomiske situasjon har heller ikke vært god. Nå hevder hans tidligere forretningsapparat at han har brukt nærmere 16 millioner kroner i måneden på en «ultra-ekstravagant livsstil».

Millioner i måneden

Det hele bunner i at Depp i januar gikk til sak mot The Management Group (TMG), som har håndtert hans penger og kontrakter i flere år. Skuespilleren mener de har snurt ham for store pengesummer, og i søksmålet er han på jakt etter over 200 millioner kroner i erstatning.

GLAD I VIN: The Management Group hevder Johnny Depp bruker 250 000 kroner bare på vin. Her er han i en scene fra filmen «From Hell». Foto: NTB Scanpix
GLAD I VIN: The Management Group hevder Johnny Depp bruker 250 000 kroner bare på vin. Her er han i en scene fra filmen «From Hell». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han mener gruppen har betalt seg selv millioner av dollar uten hans godkjennelse, og at de for eksempel glemte å levere selvangivelsens hans i tide.

Dette er ikke TMG enig i. I et motsøksmål som ble levert tidligere denne uka, slår de hardt tilbake mot den respekterte skuespilleren.

Foruten å be om nærmere fire og en halv millioner kroner, som de hevder Depp skylder i blant annet kredittkortavgifter, går gruppen i strupen på Hollywood-stjernas angivelige pengeforbruk.

People og Variety har fått tilgang på rettsdokumentene, der det hevdes at TMG flere ganger tidligere har advart Depp om det høye forbruket.

De hevder blant annet at skuespilleren har brukt over 623 millioner kroner på sine totalt 14 boliger, 149 millioner kroner på en luksusbåt, nærmere en kvart million i måneden på dyre viner og samme pris på å holde en stab på over 40 fulltidsansatte rundt seg.

«Sweeny Todd»-stjerna har dessuten brukt store summer på angivelig nærmere 70 gitarer, 200 modernistiske kunstverk og effekter etter stjerner som Marlon Brando og Marilyn Monroe.

OFFENTLIG SKITTENTØYSVASK: Johnny Depp og Amber Heards skilsmissestrid har vært av det svært bitre slaget.
OFFENTLIG SKITTENTØYSVASK: Johnny Depp og Amber Heards skilsmissestrid har vært av det svært bitre slaget. Vis mer

TMG mener også at påstandene fra Depp er falske. I rettsdokumentene hevdes det at de alltid har holdt bokføringen på prestisjenivå.

Det er ikke kjent når søksmålene eventuelt blir tatt opp i retten.

Profilert skilsmisse

Skuespilleren ble frarådet fra å gifte seg med Heard uten å ha en særavtale i grunn. Han valgte å ikke inngå en slik avtale, noe som til slutt kostet ham dyrt. I mai ble det kjent at de to skulle gå hver til sitt.

Paret inngikk et forlik, og det ble bestemt at Depp skulle utbetale den nette sum av 57 millioner norske kroner til Heard.

Heard hadde imidlertid ikke tenkt å beholde pengene. Da det ble kjent at hun skulle få pengesummen, var hun raskt ute med å fortelle at hver krone skulle gå til veldedige formål.

Det har de også gjort, ettersom Depp besluttet å donere pengene direkte til formålene Heard hadde valgt seg ut. Konflikten mellom de to skuespillerne stoppet imidlertid ikke der. I august gikk Heard ut mot Depp, og mente at han har lurt seg unna.

Depp besluttet å donere pengene i form av en rekke mindre summer over tid. Magasinet har fått bekreftet at de to organisasjonene har fått pengene.

Det fikk ekskona til å se rødt. En talsperson i Heards apparat har i en uttalelse fortalt at Depps metode ikke lar seg gjøre.

- Om Johnny ønsker å endre resultatet av forliket, må vi insistere på at han donerer den fulle mengden av 57 millioner kroner til veldedighet, heter det i uttalelsen.

Ved å donere pengene direkte til organisasjonene får han en slags skattelette, som vil si at han i realiteten betaler mindre penger enn hva han skal. Ifølge uttalelsen betaler Depp bare halvparten av pengene som resultat av denne regelen.

LES OGSÅ: Viste seg ikke på rød løper på et halvt år. Nå er hun tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer