Hevder Jackson var døende i lang tid

Nye påstander om popkongens dødsfall ryster familien.

SØVNPROBLEMER: Ifølge nye opplysninger skal Michael Jackson ha hatt store søvnproblemer før han døde  i 2009. Foto: All Over Press
SØVNPROBLEMER: Ifølge nye opplysninger skal Michael Jackson ha hatt store søvnproblemer før han døde i 2009. Foto: All Over Press Vis mer
SEOGHØR.NO:   Fire år etter Michael Jacksons død krever nå familien hans økonomisk oppreisning av konsertarrangøren AEG Live, som var med på å ansette legen Conrad Murray, skriver AP, ifølge Expressen.

Dr. Conrad ble siden funnet skyldig i drap på popkongen.

Dette hevder konsertarrangøren er løgn, og avviser alle påstander som Jackson mor Katherine kommer med på vegne av familien.

Under den siste runden i retten kom det frem ny informasjon omkring Jacksons helsetilstand.
Ifølge ekspertvitne Charles Czeisler var det en risiko at Michael ville ha død i løpet av kort tid uansett, da popstjernen slet fordi han ikke fikk nok søvn. Medisinene Jackson fikk av Conrad Murray skal ikke ha hjulpet han nok, ifølge Czeisler.

- Symptomene som Jackson viste var de samme som du kan forvente å se hos noen som har hatt store søvnproblemer over en lengre periode, sier Czeisler ifølge Female First.

Czeisler sammenlignet så Jackson med forsøk han har gjort på rotter. Der kommer det frem at hvis de blir utsatt for samme type søvnmangel som popkongen, dør de i løpet av fem uker.

Påstandene har ikke overraskende falt Michaels etterlatte tungt for brystet, men Czeisler hadde enda mer hjertet.

Han legger også til at mengden med medisiner Murray gav Jackson ikke hadde noen effekt på artistens søvn.

- Det er som å spise cellulosetabletter i stedet for middag. Magen din er full og du skal ikke være sulten, men du får i deg null kalorier og ingen næringsbehov blir tilfredstillt, forteller Czeisler.

- Søvn er det som gjenoppretter og tar vare på hjernecellene.

AEG Live hevder på sin side at det var Michael Jackson selv som ansatte Murray som lege. 

Rettssaken er satt til å vare i tre måneder, og familien Jackson kan ifølge TMZ få så mye som 231 millioner kroner i skadeerstatning. 

LES OGSÅ:  - Sannheten er at Michael lurte alle