Eurovision:

Hevder Italia kan bli diskvalifisert

Eurovision-fansen venter spent på vinnerens narkotest etter finalen lørdag. Det gjør også Frankrike, som kom på andreplass.

ITALIA: Her ser du det omdiskuterte videoklippet av vokalisten i Måneskin, Damiano David. Video: Eurovision Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag og natt til søndag bød på feststemning verden over, i en etterlengtet Eurovision-finale. Andreas «Tix» Haukeland (28) måtte ta til takke med en 18. plass, mens Italia, Frankrike og Sveits tok topplasseringene.

Kort tid etter jubelen brøt løs for det italienske rockbandet Måneskin, fikk seieren en aldri så liten demper. Et klipp av vokalist Damiano David (22) har nemlig fått flere til å anklage ham for å sniffe kokain.

Det har ført til at han vil ta en frivillig doptest, noe Eurovision selv kunngjorde på sine nettsider.

«Bandet har på det sterkeste avvist anklagene om narkotikabruk og vokalisten det gjelder vil ta en frivillig doptest etter å ha kommet hjem. Dette ble bedt om fra dem forrige kveld, men kunne ikke umiddelbart bli organisert av EBU (European Broadcasting Union)», skrev de søndag.

De har imidlertid ikke gitt noen kommentar på hva som kan bli konsekvensen dersom testen er positiv.

Frankrike krever svar

Akkurat når resultatet av testen blir kunngjort er ikke kjent. Men det er flere som venter i spenning, og kanskje spesielt andreplassen - Frankrike.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer