Kjendiser protesterer:

Hevder hun ble skutt av politiet

Flere superstjerner har tatt til gatene etter George Floyds dødsfall.

HEVDER HUN BLE SKUTT: Halsey forteller på Twitter at hun ble skutt på med gummikuler av politiet under demonstrasjon. Foto: NTB scanpix
HEVDER HUN BLE SKUTT: Halsey forteller på Twitter at hun ble skutt på med gummikuler av politiet under demonstrasjon. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den siste uken har vært preget av det mye omtalte dødsfallet til George Floyd. Pinsehelgen har sett tusenvis av amerikanere ta til gatene for å protestere etter at den 46 år gamle afroamerikanske mannen døde etter at en politimann satt flerfoldige minutter med kneet mot nakken hans.

Demonstrasjonene startet i Minneapolis forrige uke, og har siden sett folk ta til gatene i andre amerikanske byer. Nasjonalgarden er mobilisert i minst åtte amerikanske delstater og en rekke steder har innført portforbud etter voldsomme opptøyer.

En rekke internasjonale kjendiser har gått ut i sosiale medier for å kreve rettferdighet for Floyd, og for å få bukt med rasisme mot svarte.

Gummikuler og tåregass

Flere av dem har også protestert i helgen, blant annet Ashley Nicolette Frangipane (25), kjent under artistnavnet Halsey.

Hun har delt flere videoer og bilder fra søndagen, hvor hun og ekskjæresten Dominic Richard Harrison (22), bedre kjent som Yungblood, marsjerte i Los Angeles i protest mot politivold.

25-åringen er selv halvt afroamerikaner.

- Vi var fredfulle og holdt armene opp uten å bevege oss, og uten å bryte linjen. De begynte å skyte gummikuler og kaste tåregass på oss flere ganger. Borgere som ikke provoserte dem, skriver hun på Instagrams historiefunksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer