Ellen DeGeneres:

Hevder hun ble misbrukt av stefaren som tenåring

- Han sa han måtte undersøke brystene mine.

HEVDER HUN BLE MISBRUKT: I et nytt intervju forteller Ellen DeGeneres at hun skal ha blitt misbrukt som tenåring. Her med kona Portia de Rossi (t.v.) i 2016. Foto: NTB Scanpix
HEVDER HUN BLE MISBRUKT: I et nytt intervju forteller Ellen DeGeneres at hun skal ha blitt misbrukt som tenåring. Her med kona Portia de Rossi (t.v.) i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske talkshowstjernen Ellen DeGeneres (61) er kjent for å få alle som får æren av å komme på besøk til henne til å føle seg vel. Slik har det imidlertid ikke alltid vært privat for stjernen.

I et nytt intervju med David Letterman i «My Next Guest Needs No Introduction», forteller hun nå om en svært traumatisk hendelse fra hun var i tenårene.

Ifølge Entertainment Tonight forteller DeGeneres, som var 15-16 år på det aktuelle tidspunktet, at hun ble misbrukt av stefaren, og at han brukte sykdommen til moren hennes til å egle seg innpå henne. 61-åringen minnes at moren giftet seg med det DeGeneres beskriver som «en veldig slem mann».

- Han fortalte meg da mamma var utenbys at han hadde funnet en klump i brystet hennes og sa at han måtte undersøke mine også, sier programlederen, og legger til:

- Han overbeviste meg om at han måtte beføle brystene mine, og så prøvde han å gjøre det igjen ved en senere anledning, og så enda en gang senere.

EMOSJONELT: Ellen DeGeneres tok til tårene da Obama ga henne presidentens frihetsmedalje. Hun benyttet også muligheten til en mannequin-challenge i Det hvite hus. Video: Scanpix Vis mer

Derfor deler hun

DeGeneres forteller åpenhjertig intervjuet at hun i dag er sint på seg selv, for at hun den gang var for svak til å stå opp for seg selv. Den eneste grunnen til at hun nå velger å fortelle detaljer om hva som skjedde, er for å oppfordre andre ofre til å stå fram, og ikke minst for at andre jenter ikke skal la det samme skje mot seg.

- Vi kvinner føler oss ikke verdige, eller så er vi redde for å ha en stemme, og vi er redde for å si nei, sier hun, og fortsetter:

- Det er den eneste grunnen til at jeg mener det er viktig å snakke om det, fordi det er så mange unge jenter der ute, og det spiller ingen rolle hvor gammel du er. Når jeg ser mennesker snakke ut, spesielt nå, så gjør det meg sint når de ikke blir trodd, for vi finner ikke på dette. Og jeg liker menn, men det er så mange menn som slipper unna.

Ifølge 61-åringen er det virkelig på tide at jenter og kvinner har en stemme, og at de har makt.

TETTE BÅND: Ellen sammen med moren Betty og kona Portia deRossi i 2007. Foto: NTB Scanpix
TETTE BÅND: Ellen sammen med moren Betty og kona Portia deRossi i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

DeGeneres fortalte først sin historie i 2005 i et intervju med Allure. Den gang sa hun ifølge People at stefaren måtte beføle brystene hennes for å være sikker på at det var en svulst han hadde funnet i morens bryst.

I 2005 påsto hun at han fikk henne til å legge seg ned for å beføle brystene hennes, fordi moren lå da han kjente på hennes.

DeGeneres har aldri avslørt hvor lenge det angivelige misbruket varte, men sa at stefaren ved en anledning forsøkte å bryte seg inn på rommet hennes.

- Jeg måtte sparke ut vinduet og rømme. Jeg sov på sykehuset hele natten, hevder hun.

Talkshowstjernen har aldri navngitt stefaren som nå har gått bort.

Med en fanskare uten like, med flere millioner følgere på sosiale medier, og et lykkelig ekteskap med den australske skuespilleren Portia de Rossi, ser det ut til at livet til den 61 år gamle superstjernen nå smiler.

Tatt av skjermen

Men til tross for stor suksess, syntes ikke den populære talkshowverten at det er lenge siden hun var gjennom sitt livs helvete.

Da DeGeneres kom ut som lesbisk på forsiden av magasinet TIME i 1997, med tittelen «jepp, jeg er homofil», startet det hele.

TABBE: Da talkshow-verten Ellen DeGeneres skulle introdusere Jenna Dewan, gikk det litt i glemmeboken at hun og hennes tidligere ektemann Channing Tatum har gått hvert til sitt. Bilder med tillatelse fra TV 3 Vis mer

Oppslaget fikk massiv oppmerksomhet, og bare noen uker senere skapte hun tv-historie, da rollefiguren hennes i tv-serien «Ellen» sto fram som lesbisk i episoden «The Puppy Episode».

Episoden ble sett av nærmere 44 millioner personer, og vant en Emmy-pris. Privat måtte DeGeneres tåle kritikk, for det var ikke hverdagskost i USA på 1990-tallet at tv-kjendiser kom ut av skapet.

Ifølge Washington Post ble «Ellen» tatt av lufta i 1998, et knapt år etter den personlige avsløringen hennes. DeGeneres fikk ingen andre jobber på over tre år, og ble dypt deprimert.

- Jeg flyttet vekk fra LA og gikk inn i en alvorlig depresjon. Jeg gikk til en terapeut og måtte gå på antidepressiva for første gang i mitt liv. Det var skummelt og ensomt. Alt jeg hadde kjent i 30 år var arbeid, og plutselig hadde jeg ingenting, fortalte hun.

Den verdenskjente talkshowverten klarte heldigvis å finne tilbake til livet gjennom meditasjon og jobb igjen, men likevel er hun bitter for hvordan hun ble behandlet på.

- Det føltes ikke rettferdig. Jeg var den samme personen de alltid hadde kjent, sa stjernen.

LES OGSÅ: Om toppløsbildene av Kate: - Kan skylde seg selv

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer