Kat Von D:

Hevder hun ble kidnappet av kostskole

Tatoveringsstjernen forteller at hun gikk på samme skole som Paris Hilton hevder hun ble mishandlet ved.

SNAKKER UT: Kat Von D forteller for første gang om oppholdet på den omstridte kostskolen. Foto: AP/NTB
SNAKKER UT: Kat Von D forteller for første gang om oppholdet på den omstridte kostskolen. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Underholdningsverdenen fikk sjokk i kjølvannet av Paris Hilton (39) sin dokumentarfilm «This is Paris». Her kommer det frem flere oppsiktsvekkende hendelser som har skjedd hotellarvingen, og de fleste sitter igjen med et helt annet inntrykk av henne etter å ha sett filmen.

Hun forteller blant annet at hun ble sendt på kostskolen Provo Canyon School i Utah, hvor hun hevder at hun ble mishandlet av personalet.

- Personalet sa grusomme ting. De fikk meg konstant til å føle meg dårlig med meg selv, og mobbet meg. Jeg tror det var målet deres å bryte oss med. Og de var fysisk voldelige, de slo og kvelte oss. De ville skape frykt i barna, så vi var for redde til å ikke adlyde dem, har Hilton uttalt.

Siden har flere historier fra skolen nådd offentligheten, blant annet gjennom emneknaggen #BreakingCodeSilence.

Blant dem er skuespiller Paris Jackson (22) og Kat Von D (38).

Sistnevnte forteller i en lang video på Instagram at hun tilbrakte et halvår på skolen fra hun var 15 år.

- Jeg tilbrakte seks traumatiske måneder av tenåringsårene mine, kun for å forlate stedet med alvorlig PTSD (posttraumatisk stresslidelse, journ.anm.), og andre traumer grunnet uregulert, uetisk og misbrukende protokoller på denne «skolen» - og jeg kan ikke tro at dette stedet fortsatt er operativt, skriver hun under videoen.

FORBAUSER FANSEN: I traileren til den nye dokumentaren om Paris Hilton, kalt «This is Paris», viser Hilton for første gang fram det hun betegner som sin ekte stemme. Her kan du høre hvorfor stemmen forbauser fansen. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

- Sa jeg hadde fått hiv

Hun forteller videre at foreldrene hennes skal ha fått anbefalt skolen av en familieterapeut da hun begynte å høre på punk rock og kledde seg annerledes enn de andre barna.

En natt skal hun ha blitt hentet av tre fremmede, satt på et fly, og fått bind for øynene for å komme seg til skolen, hevder hun.

Der skal hun ha blitt kledd naken, barbert av håret, og tvunget til å gi blod og urinprøver. I en hefte hun fikk tildelt ble hun fortalt hvor hun var og hvorfor, sier hun.

- Jeg hadde ingen anelse om at jeg kom til å være fanget seks måneder i dette gale, torturistiske, grusomme stedet.

Allerede som 15-åring var Von D i gang med tatovering, noe som ble sett på som problematisk på skolen.

- En konsulent satte meg til side og sa at jeg hadde fått hiv og at hun var sikkert på at det var fra tatoveringene. Som 15-åring visste jeg ikke hva jeg skulle tro, hva jeg skulle fortelle foreldrene mine, jeg hadde ikke tid til å tenke kritisk at dette var en løgn, noe det åpenbart var. De fortalte meg aldri det. Jeg trodde i seks måneder at jeg hadde hiv, og det var bare en skremmetaktikk for å få meg til å stoppe med tatoveringen.

- Røttene til drikkingen min

38-åringen forteller videre om ulike metoder skolen hadde for å straffe elevene, blant annet ved å sitte i en stol og stirre i veggen - noen ganger dager i strekk. Hun forteller at hun har blokkert mye fra minnet.

- Det var et oktagon-formet rom av murstein. Hvis du utagerte, ville de injisere bedøvende middel i rumpen din, eller sette deg i tvangstrøye, eller bedøve deg til du nesten var i koma, før de satte deg i isolasjon. Flere jenter var der i flere dager, hvor de tisset på seg. Det var ganske tøft å være vitne til alt det, sier hun.

Von D hevder videre at barna som var der var alt fra rømlinger, kriminelle til personer med mentale lidelser. Hun hevder flere ble seksuelt og fysisk misbrukt, men at hun selv aldri opplevde dette.

Tv-stjernen understreker imidlertid at foreldrene ikke visste hva som skjedde på skolen, og at hun ikke klandrer dem for oppholdet.

Hun sier også at hun ikke har snakket med dem om opplevelsene i etterkant, og at hun har ønsket å skjerme dem for hva som skjedde.

Etter halvåret på kostskolen skal hun ikke ha klart å være seg selv.

- Når jeg ser tilbake, ser jeg at det var da drikkingen min begynte. Jeg drakk flasker på flasker med whisky bare for å flykte eller bedøve angsten jeg følte. Det var først denne uken, etter å ha sett dokumentaren, og gjenopplevd disse tingene i hodet mitt, at jeg innser at dette var røttene til drikkingen min, og siden narkotika, sier hun.

Ønsker å stenge skolen

38-åringen har imidlertid vært nykter i 13 år. Avslutningsvis sier hun at hun ville dele sin historie, ikke for sympati, men fordi skolen fortsatt er operativ, og at hun ønsker å stoppe den.

TATOVERING: Mia Khalifa har en norsk tatovering på kroppen, og dette er hvorfor. Video: Rød Løper Vis mer

Hun kjøper ikke forklaringen til skolen, som fikk nye eiere i 2000. De har derfor ikke ville kommentere hendelser fra før det, men skriver i en uttalelse på egne nettsider at de er opptatt av tryggheten til både pasienter og ansatte.

«Provo Canyon School bruker ikke isolasjon som en form for behandling. Lisensierte leger foreskriver medisin som er nødvendig for å assistere pasienten i å ta tak i sin mentale helse, relatert til diagnosen. Provo Canyon Schools leger foreskriver ikke, eller bruker, medisin som en form for disiplinering», skriver de.

Historiene fra kostskolen har fått massiv oppmerksomhet, og denne fredagen arrangerte Paris Hilton en protest i en park i nærheten av skolen. Der var det flere hundre andre som delte sine historier om mishandling, skriver nyhetsbyrået AP.

PROTESTERER: Paris Hilton arrangerte fredag protest mot kostskolen hun gikk på i tenårene. Foto: AP/NTB
PROTESTERER: Paris Hilton arrangerte fredag protest mot kostskolen hun gikk på i tenårene. Foto: AP/NTB Vis mer

Hilton krever at skolen blir stengt.

- Det er tusenvis av disse skolene rundt omkring. Provo Canyon er bare den første jeg vil få slutt på. Derfra vil det bli en dominoeffekt, sa hun under protesten, ifølge byrået.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer