Taylor Swift:

Hevder DJ «stakk hånda under skjørtet og kløp henne i rumpa»

Neste uke starter rettssaken.

FORBEREDT PÅ Å VITNE: Popdronning Taylor Swift (27) møter mandag morgen i en sivil rettssak i Denver i delstaten Colorado, der en tidligere radioprofil hevder 27-åringen har fabrikkert en historie om seksuell trakassering. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix
FORBEREDT PÅ Å VITNE: Popdronning Taylor Swift (27) møter mandag morgen i en sivil rettssak i Denver i delstaten Colorado, der en tidligere radioprofil hevder 27-åringen har fabrikkert en historie om seksuell trakassering. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I 2013 fikk amerikanske David Müller sparken fra jobben som DJ i den Colorado-baserte radiokanalen Kygo Radio.

To år etterpå, fortsatt uten jobb, gikk Müller til en domstol i Denver for å kreve erstatning for tapt arbeidsfortjeneste. Ikke fra sin tidligere arbeidsgiver, men fra popdronning Taylor Swift (27) - som han mener har skyld i oppsigelsen.

Den tidligere radioprofilen hevder Swift, etter et backstage-møte i juni 2013, har kastet ut feilaktig informasjon om at han skal ha klådd på sangeren - en påstand som igjen førte til hans avskjed.

Forkastet søksmålet

Taylor Swift svarte med et motsøksmål like etterpå, der hun, ifølge CNN, anklaget Müller for å ha «stukket hånda under skjørtet hennes og kløpet henne i rumpa».

Den påståtte hendelsen skal ha skjedd mens Swift og Müller stilte opp på et bilde sammen under det nevnte backstage-møtet, like før Swift skulle holde en konsert i Denver.

Førstkommende mandag møter Swift, sammen med blant andre sin mor, i retten for å vitne mot eks-DJ-en. Müllers søksmål ble i utgangspunktet forkastet av en domstol i den amerikanske storbyen i mai, og popstjerna møter i en sivil rettssak.

CNN skriver at Swift, som har holdt en usedvanlig lav profil i det siste, i forkant av rettssaken har forklart at hun er «sikker på at den seksuelle trakasseringen fant sted» og er forberedt på å vitne mot Müller.

«Skittent spill»

Müller hevder på sin side at Swift og hennes team har bedrevet «skittent spill» i kulissene for å få ham sparket fra sin stilling.

Blant annet påstår radioprofilen at Swift-leiren skal ha kontaktet daglig leder i Kygo Radio, like etter at den påståtte antastingen fant sted, for å presse radiokanalen til gi Müller fyken.

Dette avviser Swift, som svarer med å påstå at Müller har løyet og gjort om på sin versjon av historien flere ganger.

CNN skriver for øvrig at den sparkede radioprofilen skal ha ødelagt elektroniske enheter som inneholdt bevis i saken - noe domstolen i Denver la til grunn da de forkastet søksmålet i mai.

Mindre synlig

Det er ikke første gang Taylor Swift er involvert i rettslig strid.

I 2015 ble hun eksempelvis saksøkt av klesbutikken Lucky 13 for å ulovlig ha kopiert deres produkter, etter at popstjerna trykket selskapets navn på T-skjorter og liknende.

«Shake It Off»-stjerna har som nevnt vært mindre synlig i offentligheten den siste tida, og skal ha sagt under en konsert i februar at opptredenen «mest sannsynlig er hennes første og siste i 2017».

Flere amerikanske medier har spekulert på hvorfor 27-åringen holder en lav profil, uten at noen foreløpig er blitt noe særlig klokere.

LES OGSÅ: Nå tar Katy Perry bladet fra munnen om Swift-feiden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer