TAPTE MED VILJE? - Tvekamoen var et avtalt spill. Det var mitt forslag, jeg ville hjelpe Simon videre i konkurransen, sier «Farmen»-deltager Gordon Natvig til Seher.no.  Foto: TV 2
TAPTE MED VILJE? - Tvekamoen var et avtalt spill. Det var mitt forslag, jeg ville hjelpe Simon videre i konkurransen, sier «Farmen»-deltager Gordon Natvig til Seher.no. Foto: TV 2Vis mer

Hevder dette var et avtalt spill

- Jeg kan ikke se at han har kommet til meg, kontrer «Farmen»-konkurrenten.

- SEHER.NO: I lørdagens «Farmen» var det en av de to utfordrerne, Gordon Natvig (43), som måtte forlate Tranøya etter å ha tapt tvekampen mot Simon Fjeld Mengaaen (21). Men Natvig visste allerede før tautrekkings konkurransen hva resultatet ville bli - hevder han selv.

Ifølge Gordon, hadde nemlig de to på forhånd bestemt seg for at Simon skulle vinne kampen.

- Ja, dette var et avtalt spill. Det var mitt forslag, jeg ville hjelpe Simon videre i konkurransen, avslører «Farmen»-deltageren til Seher.no.

Gordon sier at det var han selv som foreslo for Simon at tvekampen burde «fikses». Og ifølge den 43 år gamle sørlandsmannen syntes tvekampduellanten at forslaget var «helt genialt».

- Han sa ja med en gang, men var veldig usikker på om jeg ville holde avtalen. Planen innebar også at jeg skulle bestemme hvem han skulle velge til førstekjempe i den neste tvekampen etterpå, forteller han.

Simon Fjeld Mengaaen innrømmer at de to hadde inngått en avtale, en avtale som Seher.no ikke vil omtale av hensyn til spenningen i programmet. Men Mengaaen er uforstående til at selve kampen var avtalt på forhånd.

- Det vet jeg ingenting om. Jeg kan ikke se at han har kommet til meg og foreslått dette, selv om han tidlig var klar på at han kom til å velge meg til andrekjempe. Men hvis det har seg sånn at han tapte med vilje, da setter jeg kjempestor pris på det.

Til Seher.no legger ikke Gordon Natvig skjul på at han tror duellen kunne vippet hvilken som helst vei dersom avtalen aldri hadde blitt inngått.

- Da ville sjansen til å gå videre vært 50-50. Simon var den sterkeste av alle på øya, men samtidig er han ung - og hadde kanskje ikke den samme teknikken som den eldre garde.

- Så hvorfor valgte du å tape og med det forlate øya med vilje?

- Det var enkelt og greit fordi jeg ville hjelpe ham videre. Jeg visste at de andre deltagerne hadde som mål å få ut utfordrerne først, så det hadde uansett vært vanskelig å ta seg til topps. Dessuten hadde jeg allerede nådd målet mitt om å komme lengst av utfordrerne, sier «Farmen»-deltageren, som mener han meldte seg på programmet for opplevelsens skyld.

- De andre hadde vært der inne så lenge i forhold til meg, og fortjente plassen mer enn meg. For meg var det ikke noe mål å vinne, forteller han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

«Farmen» ser du på TV 2 mandag, onsdag og lørdag kl. 20.00. Se Seher.nos TV-guide her. 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Det var fryktelig vanskelig å se på