Sacha Baron Cohen:

Hevder «Borat» forårsaket Pamela Andersons skilsmisse

Sacha Baron Cohen bekrefter de gamle ryktene.

SPILTE SAMMEN: Skuespiller Pamela Anderson hadde en mindre rolle i filmen «Borat». Nå bekrefter Sacha Baron Cohen at det ikke falt i god jord hos hennes ektemann. Foto: NTB Scanpix
SPILTE SAMMEN: Skuespiller Pamela Anderson hadde en mindre rolle i filmen «Borat». Nå bekrefter Sacha Baron Cohen at det ikke falt i god jord hos hennes ektemann. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker Sacha Baron Cohen (47) har gjort stor suksess med sine rollefigurer siden 2000. Likevel var det mange som for første gang ble introdusert for skuespilleren gjennom figuren «Borat».

Karakteren, som var blitt introdusert i tv-programmet «Da Ali G show» av samme skuespiller, ble så suksessrik at det i 2006 ble utgitt en egen film med navnet «Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kasakhstan» (2006).

I filmen kunne man følge Borat på rundreise i USA, hvor han møtte flere av landets konservative miljøer og talspersoner, både innen politikken og i samfunnslivet. Her møtte Borat også tidligere Playboy-modell og skuespiller Pamela Anderson (51), som han hadde en enorm forkjærlighet for og ønsket å gifte seg med.

Nå, 13 år senere, bekrefter Baron Cohen ryktene om at det var han som forårsaket Andersons skilsmisse fra musikerektemannen Kid Rock (48).

Meldingsutvekslinger

Hollywood-stjernen Pamela Anderson var i mange år unggutters store drøm. Deler av forklaringen er at den barmfagre blondinen i 113 episoder mellom 1992 og 1997, dro på seg den røde badedrakta og reddet liv i suksesserien «Baywatch».

VELKJENT SYN: Mange gutter hadde plakater av Pamela på gutterommet i den knallrøde badedrakten med skyhøy skjæring. Foto: All Over Press
VELKJENT SYN: Mange gutter hadde plakater av Pamela på gutterommet i den knallrøde badedrakten med skyhøy skjæring. Foto: All Over Press Vis mer

Privat har Anderson flere ekteskap bak seg, flere av dem med musikere. Fra 1995-1998 var hun gift med «Mötley Crüe»-trommisen Tommy Lee (56). Selv om ekteskapet bare varte tre år, rakk paret å få to barn sammen, sønnene Brandon (22) og Dylan (21).

Noen år etter ble hun sammen med musikeren Kid Rock, og paret var forlovet en kortere periode. Etter noen års pause fra hverandre, fant de to tilbake til hverandre. Sommeren 2006 ga Anderson og Rock hverandre sine ja på en yatch nær St. Tropez i Frankrike, men bare fire måneder senere var idyllen over, og paret søkte om skilsmisse.

SKILTE SEG: Kid Rock og Pamela Anderson skilte seg i 2006, etter bare fire måneder som mann og kone. Foto: NTB Scanpix
SKILTE SEG: Kid Rock og Pamela Anderson skilte seg i 2006, etter bare fire måneder som mann og kone. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå kan Baron Cohen fortelle om meldingsutvekslinger mellom ham og Anderson, som tyder på at «Borat»-filmen var skyld i bruddet.

- Ydmyket seg

Det var i humorpodkasten «Daily Beast's Last Laugh» at Baron Cohen kom med disse uttalelsene, ifølge The Guardian.

«Borat» ble kjent for sine gammeldagse, uopplyste og svært fordomsfulle uttalelser om både minoriteter, kvinner og samfunnet for øvrig. Selv om fansen kopierte hans karakteristiske «Borat-tanga» og etterlignet hans brokete aksent med stor iver, var ikke alle like begeistret for filmen. Kasakhstan, som er karakterens «hjemland», mente landet ble framstilt svært dårlig i den populære filmen, og utnevnte blant annet Baron Cohen som sin statsfiende nummer én.

I KJENT STIL: Det er sånn vi gjerne husker Borat, i den kjente «Borat-tangaen». Foto: NTB Scanpix
I KJENT STIL: Det er sånn vi gjerne husker Borat, i den kjente «Borat-tangaen». Foto: NTB Scanpix Vis mer

I podkasten forklarer komikeren at filmen fikk begeret til å renne over for Rock, som hadde tatt følge med Anderson for å overvære filmpremieren hos Universals studiosjef Ron Meyer.

Under filmen skal musikeren ha begynt å skrike til Anderson, hvor han uttalte at «hun ydmyket seg selv», ifølge Baron Cohen.

I ettertid skal han selv ha skrevet en tekstmelding til Anderson som følge av episoden, for å høre hvordan det gikk med henne. I denne meldingen skal hun ha svart at Rock ville skille seg.

På spørsmål om hvorfor, hevder Baron Cohen at Anderson svarte følgende:

- På grunn av filmen.

Baron Cohen forklarte videre at han hadde trodd det hele var en spøk, inntil det to uker senere ble kjent at paret skulle skilles.

Vis mer

I podkasten la han til at han for øvrig synes at Anderson og Rock utgjorde et langt bedre par enn Anderson og Julian Assange, som stjernen gjentatte ganger har forsvart og besøkt, både i den ecuadorianske ambassaden og i fengselet.

Gamle rykter

Da premieren fant sted, hadde Anderson og Rock vært gift i tre måneder. Også på denne tiden gikk det rykter om at Rock var misfornøyd med konas opptreden i filmen.

Ifølge CBS News ble det den gangen rapportert fra premieren at Rock skal ha ropt til kona hvordan hun «kunne finne på å stille opp i filmen» og at hun «var en hore», fra andre kilder som var til stede.

Paret kommenterte aldri påstandene selv, men få uker senere gikk paret altså hver til sitt. Heller ikke nå har Anderson eller Rock kommentert påstandene.

LES OGSÅ: Forsøkte å få O.J. Simpson til å «tilstå» drap med skjult kamera

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer