Hevder absurd bilde renvasker prinsen

«Det er umulig å ha sex i det lille badekaret», hevder Ghislaine Maxwells bror.

HEVDER NYTT BILDE RENVASKER HAM: Ghislaine Maxwells bror hevder et nytt, absurd bilde renvasker prins Andrew. Se bildet lenger ned i saken. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB
HEVDER NYTT BILDE RENVASKER HAM: Ghislaine Maxwells bror hevder et nytt, absurd bilde renvasker prins Andrew. Se bildet lenger ned i saken. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Den nest yngste av dronning Elizabeths sønner, prins Andrew (62), er utvilsomt en av de mest omdiskuterte medlemmene av den britiske kongefamilien.

Siden han ble koblet til avdøde Jeffrey Epstein, som var tiltalt for å ha utført systematiske overgrep mot unge jenter i flere tiår, har han stått i en storm uten like.

En av de mest profilerte varslerne mot Epstein, Virginia Giuffre (39), har blant annet anklaget prinsen for flere seksuelle overgrep mot henne i 2001, da hun var 17 år og mindreårig etter amerikansk lov.

Et av overgrepene skal angivelig ha skjedd i et badekar i Ghislaine Maxwells leilighet i London, ifølge Giuffre.

- Vi tok et bad, så gikk det videre til soverommet. Det varte ikke lenge. Det var ekkelt. Han var ikke slem eller noe sånt, men han reiste seg og sa takk før han gikk ut. Og jeg satt der på sengen, vettskremt. Jeg følte meg så skitten. Det var forferdelig, sa Giuffre i et intervju med BBC i 2019.

Nå offentliggjør imidlertid Maxwells bror, Ian Maxwell, et bilde av det angivelig badekaret - og hevder at bildet renvasker prinsen for overgrepsanklagene. Det skriver The Telegraph.

«Ikke nok plass»

Bildet viser to av Maxwells bekjente, angivelig sittende i det aktuelle badekaret. De er fullt påkledd, iført masker med bilder av Giuffre og prins Andrew.

Bildet ble tatt i forbindelse med Ghislaine Maxwells rettssak i 2021, i et forsøk på å renvaske prins Andrew.

- Giuffres historie om at de hadde sex i badekaret går mange år tilbake i tid. Rettssaken var et bra tidspunkt å bevise at badekaret var for lite - og at det er umulig å ha sex der. Men vi kom aldri så langt i bevisføringen, og bilde ble aldri delt, sier Ian Maxwell til The Telegraph.

17 ÅR: Virginia Giuffre hevder prinsen forgrep seg på henne ved tre tilfeller. Her er de avbildet i 2001. Foto: REX / NTB
17 ÅR: Virginia Giuffre hevder prinsen forgrep seg på henne ved tre tilfeller. Her er de avbildet i 2001. Foto: REX / NTB Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg offentliggjør bildene nå fordi sannheten må fram. De viser definitivt at badekaret er for lite for noen form for seksuell atferd.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Andrew og kongehuset har hele veien avvist anklagene, og i intervjuet med BBC fortalte Andrew at han ikke kan huske å ha møtt Giuffre. I februar 2022 - bare tre uker før partene skulle møtes i retten og avgi forklaring under ed - inngikk prins Andrew og Giuffre forlik.

Dømt til 20 år

I juli 2020 ble Maxwell pågrepet ved skjulestedet sitt i Bradford i New Hampshire etter nesten ett år på rømmen.

Maxwell ble i 2021 dømt yil 20 års fengsel og en bot på over 7,5 millioner kroner for menneskehandel og for å ha medvirket til Epsteins overgrep mot mindreårige jenter i åra mellom 1994 og 2004. Dommen ble anket.

Epstein var en kjent finansmann i New York med forbindelser til mange kjente og mektige mennesker. I 2008 ble han dømt for å ha kjøpt seksuelle tjenester av flere mindreårige jenter. Sommeren 2019 ble han arrestert på nytt siktet for utnyttelse og mishandling av flere dusin jenter og kvinner.

AVBRYTER: Denne uken vandret kong Charles gjennom gatene i Øst-London, da et barn avbrøyt hans kongelige høyhet for å stille følgende spørsmål. Video: Twitter/SkyRhiannon. Vis mer

Epstein ble funnet død på sin egen celle i et fengsel i New York i august - der han sto tiltalt for menneskehandel og overgrep mot mindreårige. Rettsmedisinerne konkluderte med at han begikk selvmord på cellen.

LES OGSÅ: - Familien er henrykte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer