Hett i høyden

Finn varmen - og helsen - i de østerrikske alper! Når vinteren er på hell, er de varme kildene på sitt mest innbydende.

VARME KILDER: Helse - og skiferie kanvære romantisk også. Foto: GASTEINERTAL TOURISMUS
VARME KILDER: Helse - og skiferie kanvære romantisk også. Foto: GASTEINERTAL TOURISMUS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: Kombinasjonen ski og spa er i vinden som aldri før. I de østerrikske alpelandsbyene Bad Gastein, Bad Hofgastein og Dorfgastein videreføres en hundre år gammel tradisjon når hotellene ønsker velkommen til turister fra fjern og nær.


Gasteinerdalen har vært bebodd i et par tusen år, og har gjennomgått både oppgangs- og nedgangstider. Men aller mest populært var området ved forrige århundreskifte da det europeiske aristokrati valfartet hit. I samme periode ble de fleste av hotellene du ser i dag bygget.


Kurerer mer enn gruff

Dalens mange kurbad er blant hovedårsakene til at området er så populært. Felsen Therme i Bad Gastein og Alpen Therme i Bad Hofgastein lenger ned i dalen, er to av stedene som tilbyr behandling til smertepasienter, folk med hudproblemer, luftveisforstyrrelser og andre lidelser.
De varme kildene kan også glede og behage alle som er ved god helse.


Det er ganske bra å synke ned i et dampende basseng som holder mellom 35 og 40 graders varme mens du speider utover den snødekte dalen under.


Skimulighetene er selvsagt i verdensklasse. I Gasteinerdalen finner du mer enn 200 kilometer med alpinløyper, og vil du gå på bortoverski i stedet har du gode muligheter til det også.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer