Chadwick Boseman:

Hetset før han døde: - Motbydelig

Samtidig som at filmstjerna kjempet en stille kamp mot kreften, ble han hetset i sosiale medier for sitt vekttap.

DØDE: Skuespiller Chadwick Boseman døde før helga etter å ha hatt tarmkreft i fire år. Foto: NTB scanpix
DØDE: Skuespiller Chadwick Boseman døde før helga etter å ha hatt tarmkreft i fire år. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før helga ble det kjent at Chadwick Boseman, blant annet kjent fra filmene «Black Panther», «42» og «Marshall», har gått bort. Filmstjerna fikk påvist tarmkreft for fire år siden, og døde som følge av kreftsykdommen.

Dødsfallet kom imidlertid som et sjokk på de aller fleste, da Boseman aldri fortalte offentligheten om sykdommen.

Det var heller ikke mye som skulle tilsi at stjerna var syk, da han i løpet av perioden var å se i en rekke filmer.

Faktisk hadde han det mange omtaler som hans store gjennombrudd da han fikk rollen som Black Panther i filmen med samme navn i 2018, to år etter at han fikk påvist kreften.

Til tross for få tegn på sykdom, ble det likevel etter hvert lagt merke til at Boseman framsto noe tynnere. Spesielt én video stjerna delte i vår fikk stor oppmerksomhet - riktignok i negativ retning.

Hetset for vekten

Videoen det er snakk om delte Boseman selv med følgere sine i midten av april, hvor han snakket om coronapandemien.

Folk plukket den gang raskt opp videoen og kom med negative kommentarer. Flere spekulerte også på om stjerna drev med narkotiske stoffer, og at det var grunnen bak vektnedgangen hans.

Det ble også laget såkalte «memes», hvor han ble latterliggjort.

GJENNOMBRUDD: Chadwich Boseman i rollen som Black Panther. Dette var på flere måter hans store gjennombrudd som skuespiller. Foto: NTB scanpix
GJENNOMBRUDD: Chadwich Boseman i rollen som Black Panther. Dette var på flere måter hans store gjennombrudd som skuespiller. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Én måned i karantene forvandlet Black Panther til Crack Panther», er blant det som ble skrevet til skjermbilder av stjerna tatt ut fra videoen.

Etter dødsfallet har videoen - eller da omstendighetene den skapte, fått stor oppmerksomhet. Internett har nærmest kastet seg over negative bemerkninger som ble slengt i stjernas retning på tidspunktet.

Nettsteder som Bored Panda og Pop Culture er blant dem som har omtalt drittslengingen, samt støtten den nå avdøde skuespilleren mottar fra fans, som virker å ha tatt opp kampen mot dem som den gang bidro til å hetse Boseman.

Tar et oppgjør

Flere fans av «Marvel»-stjerna har nå tydd til Twitter for å fremme sine meninger rundt hetsingen som fant sted tidligere i år.

Blant dem hevdes det at skuespilleren på et tidspunkt slo av kommentarfunksjonen på Instagram, og slettet bilder hvor vekttapet hans ble diskutert.

BLE HETSET: Da fansen så at Boseman hadde gått ned i vekt, var det flere som stilte seg kritisk. Foto: Privat
BLE HETSET: Da fansen så at Boseman hadde gått ned i vekt, var det flere som stilte seg kritisk. Foto: Privat Vis mer

«Chadwick Boseman ble nådeløst hetset over sitt drastiske vekttap til det punktet hvor han måtte slette bilder og slå av kommentarer på IG (Instagram, journ.anm.). La dette bli en leksjon om å være oppmerksom på egne ord og fordommer. Du vet ikke hvilken kamp andre kjemper», har en skrevet på Twitter.

En annen ber folk være snillere mot hverandre.

«Jeg håper virkelig at Chadwick's dødsfall blir en lærepenge for alle som fremmer mobbing her inne. Folk latterliggjorde ham for vekttap og hele denne tida har han hatt kreft. Folk må gi hverandre mer nåde. Du vet aldri hva folk faktisk gjennomgår.»

Andre går derimot hardere til verks, og bruker ord som «giftig» og «motbydelig» om folk som deltok i hetsingen av stjerna.

«Folk er giftige som faen på internett. Det er virkelig motbydelig. Vi skulle ha vist ham støtte og løftet han opp for suksessen hans, men i stedet reagerer folk med å bryte andre ned», skriver en tredje Twitter-bruker.

Boseman kommenterte aldri kommentarene om vekttapet, i likhet med at han også forble stille om kreftsykdommen.

Satte rekord

Beskjeden om Chadwick Bosemans bortgang kom fredag forrige uke. I en uttalelse publisert på hans Twitter-konto sto det blant annet følgende:

- Det er med bunnløs sorg vi bekrefter at Chadwick Boseman er gått bort. Det var hans livs ære å bringe liv til King T'Challa i «Black Panther».

Videre sto det blant annet skrevet at han døde i sitt eget hjem, med sin kone og familie til stede.

Twitter-meldingen fikk raskt oppmerksomhet, og skapte naturligvis stor sorg hos mange.

I skrivende stund har uttalelsen blitt likt over 7,5 millioner ganger og delt 3,1 millioner ganger. Faktisk kunne Twitter opplyse søndag at meldingen er den mest likte på mikrobloggtjenesten gjennom tidene.

LES OGSÅ: Derfor dukket hun opp på krykker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer