Det britiske kongehuset:

Hertuginne Kate gravid for tredje gang

Det bekrefter det britiske kongehuset på Twitter.

GRAVID: Hertuginne kate er gravid og venter sitt tredje barn. Foto: NTB Scanpix
GRAVID: Hertuginne kate er gravid og venter sitt tredje barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Mandag delte det britiske kongehuset på Twitter at Hertuginne Kate og prins William venter sitt tredje barn.

- Hertugen og Hertuginnen av Cambridge er veldig glade for å annonsere at hertuginnen venter sitt tredje barn, skriver de.

Fra før av har paret to barn, prins George (4) og prinsesse Charlotte (2).

- Babynyhetene kommer virkelig som perler på snor for tiden. I forrige uke ble det kjent at prinsesse Madeleine venter nummer tre, og dessuten fikk hennes bror Carl Philip og hans Sofia sitt andre barn. Og nå denne gledelige nyheten fra Storbritannia, sier Se og Hørs kongeekspert Caroline Vagle.

Tidlig offentliggjøring

Ifølge Vagle offentliggjorde Kate graviditeten tidligere enn det som er vanlig og mener det er på grunn av svangerskapskvalme.

- Kate blir rett og slett så dårlig at hun ikke greier å gjennomføre sine offisielle plikter, og måtte trekke seg fra sitt besøk til et barnesenter i London i dag, legger hun til.

Feiret fem års bryllupsdag

Den 29. april 2011 ga Kate og prins William hverandre sitt ja, og i fjor feiret paret at de hadde vært vært gift i hele fem år.

På bryllupsdagen fem år senere gratulerte Kensington Palace hertugparet på Twitter, ved å legge ut en videosnutt med Kate og William:

«God bryllupsdag til hertugen og hertuginnen av Cambridge! Her er noen av favorittøyeblikkene våre fra de siste fem årene», skriver de i Twitter-meldingen til videoen.

Det var duket for stor folkefest i Storbritannia, da prins William giftet seg med Kate Middleton i Westminster Abbey i London.

Bruden var strålende vakker i en spesiallaget blondekjole fra Alexander McQueen, og hertuginne Kate høstet ros for brudekjolen i motepressen verden over.

Det var McQueens sjefsdesigner Sarah Burton som var hjernen bak drømmekjolen.

- Kate ønsket at kjolen skulle kombinere tradisjon og det moderne med det artistiske blikket som karakteriserer Alexander McQueens arbeid. Miss Middleton arbeidet nært med Sarah Burton i å formulere designet av kjolen, het det i en uttalelse fra Buckingham Palace den gang.

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIELYKKE: Hertuginne Kate og prins William sammen med barna George (4) og Charlotte (2). Nå venter de sitt tredje barn. Foto: NTB scanpix
FAMILIELYKKE: Hertuginne Kate og prins William sammen med barna George (4) og Charlotte (2). Nå venter de sitt tredje barn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gravide sammen

Da Kate og William giftet seg i 2011, fikk hennes søster Pippa Middleton mye oppmerksomhet for antrekket. Den vakre brudepiken hadde nemlig en fotsid, tettsittende, hvit kjole og fikk oppmerksomhet fra hele verden.

I Mai var det Pippas tur til å være hovedperson, da hun giftet seg med hedgefond-forvalteren James Matthews (41). Paret har foreløpig ingen barn sammen, men også hun skal ha ønsker om en baby.

- Utenlandske medier har faktisk påstått den siste tiden at hertuginne Kate og søsteren Pippa planla å bli gravide samtidig, så nå får vi se om det kommer nok en gledelig nyhet i Middleton-familien, sier Carolien Vagle.

Kate og Pippa har et nært forhold, og de to skal ha lenge hatt et ønske om å bære frem barn i samme periode ifølge kilder nære familien.

VAKKER: Kate var en svært vakker brud da hun giftet seg med sin prins William. Også hennes lillesøster Pippa fikk mye oppmerksomhet for antrekket. Foto: Reuters
VAKKER: Kate var en svært vakker brud da hun giftet seg med sin prins William. Også hennes lillesøster Pippa fikk mye oppmerksomhet for antrekket. Foto: Reuters Vis mer

- Det har lenge vært en drøm for Kate og Pippa å være gravide samtidig, sa en venn av Middleton-familien til US Weekly.

Drømmen kan være enda mer virkelighetsnær ettersom paret nylig annonserte at de flytter inn i Kensington Palace i vest-London. Dermed får en smårolling nok plass å boltre seg på.

LES OGSÅ: Dette skal den nyfødte prinsen hete

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer