<strong>HAR KJENT PÅ ENSOMHET:</strong> Hertuginne Kate forteller at hun som mor har kjent på ensomhet. Sammen med prins William har paret to barn, George (bildet) og Charlotte. Foto: NTB Scanpix
HAR KJENT PÅ ENSOMHET: Hertuginne Kate forteller at hun som mor har kjent på ensomhet. Sammen med prins William har paret to barn, George (bildet) og Charlotte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Kate åpner opp om ensomheten

- Det er ensomt til tider, og man føler seg ganske isolert.

Publisert

(Seoghør.no): Denne uken fortalte en åpenhjertig hertuginne Kate (35) at hun, i likhet med mange andre, tidvis har kjent seg ensom i mammatilværelsen.

Ifølge Washington Post deltok hertuginnen på åpningen av en ny skole i London, der hun møtte to yngre kvinner som jobber med utvikling av en ny app.

<strong>GA ROS:</strong> Hertuginne Kate deltok på åpningen av en ny skole i London denne uka, hvor hun tok seg tid til å prate om ensomheten som mange unge mødre opplever. Foto: NTB Scanpix
GA ROS: Hertuginne Kate deltok på åpningen av en ny skole i London denne uka, hvor hun tok seg tid til å prate om ensomheten som mange unge mødre opplever. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Denne skal ifølge avisen fungere som en slags møteplass for unge mødre, der man kan dele sine erfaringer, tanker og eventuelle bekymringer med hverandre.

- Det er ensomt til tider, og man føler seg ganske isolert. Samtidig er det så mange andre mødre der ute som går gjennom akkurat det samme som en selv gjør, fortalte hertuginnen.

- Å være modig

Under møtet ga 35-åringen også app-utviklerne ros for å sette fokus på hvor viktig det er å søke hjelp i tide.

- Det handler om å være modig, slik dere tydeligvis er, i tillegg til å nå ut til dem rundt seg.

Hertuginnen deltok på åpningen sammen med ektemannen, prins William (34), og svogeren, prins Harry (32). Trioen har den siste tida fått mye oppmerksomhet for å rette søkelyset på temaet mental helse i «Heads Together»-kampanjen.

<strong>VIL HJELPE:</strong> Hertigunne Kate, prins William og prins Harry har vist stor interesse for mental helse, og sammen fronter trioen «Heads Together»-kampanjen. Foto: NTB Scanpix
VIL HJELPE: Hertigunne Kate, prins William og prins Harry har vist stor interesse for mental helse, og sammen fronter trioen «Heads Together»-kampanjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I BBC-dokumentaren «Mind over Marathon», hvor man følger ti London Maraton-løpere som sliter med mental helse, fortalte prins William nylig om tapet av moren. Samtidig åpnet han opp om hvordan man skal takle sorgen etter at en person nær deg er gått bort.

- I en slik situasjon prøver du å forstå følelsene dine mer enn de som har levd livet uten problemer, og det kan være vanskelig. Det er vanskelig å forklare dem hva du føler og hvorfor.

- Etter hvert som det blir lettere, takler du følelsene bedre. Okey, så er jeg litt sint, lei meg eller opprørt, men man finner alltid en måte å takle det på.

- Gjorde meg bare trist

Også hans bror, prins Harry, snakket om tapet av moren for kort tid siden. Hans metode var å stenge alle tanker ute.

- Min metode var og bare fylle hodet med andre ting, og ikke tenke på mamma i det hele tatt. Hva ville det hjelpe å tenke på henne? Det gjorde meg bare trist, og det kom i alle fall ikke til å bringe henne tilbake, fortalte han til The Telegraph, ifølge People.

Prinsesse Diana var høyt elsket av en hel verden.

Alle var i sjokk og vantro da hun på tragisk vis døde bare 36 år gammel klokken fire om natten den 31. august 1997.

LES OGSÅ: Prinsesse Diana: Sjokkmytene som aldri vil dø

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer