Carrie Fisher:

Heroin, kokain og andre rusmidler funnet i «Star Wars»-stjernens kropp

Det har vært mye spekulasjoner rundt Carrie Fishers dødsårsak, nå er trolig årsaken funnet.

GIKK BORT: I desember gikk skuespiller Carrie Fisher bort. Helt siden hennes død har spekulasjoner rundt dødsårsaken svirret. Foto: AP Photo/Chris Pizzello
GIKK BORT: I desember gikk skuespiller Carrie Fisher bort. Helt siden hennes død har spekulasjoner rundt dødsårsaken svirret. Foto: AP Photo/Chris Pizzello Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Nylig ble det kjent at «Star Wars»-stjernen Carrie Fisher døde av søvnapné i en kombinasjon med flere andre faktorer, uten at det var mulig å slå fast en hovedårsak.

Nå ser det imidlertid ut til at en rekke ulike rusmidler skal ha vært årsaken til Fishers bortgang. Dette melder nyhetsstedet AP.

I en ny rapport, offentliggjort mandag, kommer det frem at Fisher hadde tatt kokain tre dager før flyturen hvor hun ble dårlig. Likevel kan ikke etterforskerne fortelle hvor stor innvirkning dette og andre stoffer hadde på hennes død.

Det var lille julaften at Fisher fikk et hjerteinfarkt ombord på et fly fra London til Los Angeles - 15 minutter før landing.

60-åringen ble deretter lagt inn på intensivavdeling ved et sykehus i Los Angeles, der hun døde fire dager senere.

Kokain er imidlertid ikke det eneste stoffet som ble funnet i systemet hennes.

Spor av heroin og MDMA, også kjent som ecstasy, kommer også frem, men etterforskning kan ikke fastslå når Fisher skal ha tatt disse stoffene.

- Fru Fisher led av det som kan late til å ha vært akutt hjertestans på flyet, etterfulgt av oppkast og søvnapné. Basert på tilgjengelig toksikologisk informasjon, kan vi ikke fastslå betydningen av de stoffene som ble oppdaget i fru Fishers blod og vev med tanke på dødsårsaken, heter det i rapporten.

Saken fortsetter nedenfor.

STAR WARS: Carrie Fisher vil trolig bli best husket for rollen som prinsesse Leia. Foto: Globe-ZUMA
STAR WARS: Carrie Fisher vil trolig bli best husket for rollen som prinsesse Leia. Foto: Globe-ZUMA Vis mer

Ikke overrasket

Fishers bror, Todd Fisher, sier at han ikke er overrasket over at de ikke har fått klare svar. Han sier også at familien ikke ønsket noen obduksjon og at de ikke føler at noe nytt er kommet fram i saken.

Det var kjent at søsteren, som hadde diagnosen bipolar lidelse, slet med stoff – og medisinmisbruk.

Fisher var med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars», og har spilt i «Episode IV: Et nytt håp» (1977), «Episode V: Imperiet slår tilbake» (1981), «Episode VI: Jediridderen vender tilbake» (1983) og «Episode VII: The Force Awakens» (2015).

Foruten «Star Wars»-filmene har Fisher også medvirket i «The Blues Brothers», «The Man with One Red Shoe», samt «When Harry Met Sally».

LES OGSÅ: Viste frem overraskende bilde av sin vesle sønn

DØD: Skuespiller Carrie Fisher gikk bort tredje juledag. For mange var Fisher med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars». Video: AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer