Kåret til Årets kjendis 2020:

Herman Flesvig er årets kjendis

Kjendisredaksjonen har talt: 28-åringen fra Siggerud fortjener førsteplassen.

ÅRETS KJENDIS: Se og Hør mener Herman Flesvig har bidratt mest på kjendisfronten i år. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
ÅRETS KJENDIS: Se og Hør mener Herman Flesvig har bidratt mest på kjendisfronten i år. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

Etter at vi snart har rundet 365 blåmandager i 2020, er det klart for at kjente personligheter som har preget året skal hylles.

Vi i Se og Hørs nettredaksjon satte oss ned for å mimre om alle de røde løperne, kjendisfestene og premierene som har vært. (Too soon?)

Vi har nominert fem kjendiser hver, som til slutt har blitt kokt ned til en liste på 20 personer. Deretter har vi i ekte «Eurovision»-stil delt ut poeng til våre ti personlige favoritter, på en sum fra 1 til 12.

Se hele listen nederst i saken!

De fleste er enige at den soleklare prisen for årets festbrems går til covid-19, men virusets herjinger over det ganske land har fått konkurranse.

Til tross for at kjendisene i stor grad har holdt seg like mye inne som de fleste av oss, har de likevel klart å skape overskrifter.

Og kanskje har de skapt flest når de nettopp ikke har holdt seg inne.

SJOKKERENDE: Flere sjokkerende avsløringer om juleklassikerne «Hjemme alene», «Love actually», «The Holiday» og «Elf» Vis mer

Krig, rumpe og dans

Blant de nominerte finner vi en som før jul har brukt Se og Hør som sin personlige skyteskive: Mads Hansen (36). Den tidligere fotballspilleren har kastet seg inn i krig etter krig, blitt beskyldt for «blackface» og ledet nye tv-tryner gjennom kampen for tilværelsen på «Farmen».

Han må likevel nøye seg med en 17. plass.

For ordens skyld: Vi har ikke søkt Mads Hansen for en kommentar til denne saken.

På en tiende plass dukker det opp en kjenning som titt og ofte har dukket opp i overskriftene, også i 2020. Stikkordene er kysseskandale, rumpe på slottstrappa og nå senest reklamebot. Det kan med andre ord ikke være andre enn Sofie «Sophie Elise» Steen Isachsen (26).

- Hun har jo skapt kontroverser gang på gang, og har preget nyhetsbildet hele året, kvitrer journalist Marcus Brenden om sin nominasjon.

KRITISK: Etter at Sophie Elise lastet opp to bilder på Instagram foran Slottsplassen, har flere kritisert influenseren. Nå svarer hun for seg. Video: Rød Løper Vis mer

Oppe i det hele ga hun ut en ny bok, som høstet både kritikk og hyllest - blant annet for omtalen av intimkirurgi.

- Det var den første boken jeg noensinne har lest. Den var utrolig bra, mener videojournalist Steffen Pettersen.

- Men du har jo ikke lest noen andre bøker, korrigerer undertegnede oppgitt.

Birgit Skarstein kom lenger i vår kåring enn hun gjorde i «Skal vi danse», nemlig på en fjerdeplass. Skarstein var det lysglimtet vi trengte i et 2020 hvor det var lett å ty til negativitet og motløshet. 31-åringen representerer for redaksjonen det stikk motsatte.

- Det finnes ingen i det offentlige Norge som er mer positiv, proklamerer journalist Martine Johansen.

SISTE DANS: Birgit Skarstein ble ikke stemt videre i TV2-programmet «Skal vi danse». Bilder: NTB Vis mer

Kongelig pall

Skarstein må likevel se seg slått av Maud Angelica Behn (17), som dette året har tatt steget ut i offentligheten i det som nok har vært det tøffeste året i hennes liv.

Etter talen i bisettelsen til faren Ari Behn, har landet virkelig fått øynene opp for den unge kvinnen som i løpet av kort tid har blitt en talsperson for pårørende av psykisk syke. Den modige og åpne unge kvinnen ender på en solid tredjeplass.

På plassen over er hennes bestefar, eller kong Harald (83), som vi andre pleier å kalle ham.

En mann som stadig gjør veien til Slottet kortere med sin åpenhet (noe som sikkert Eli Hagen er glad for hvis hun en gang skal kjøre mannen til slottsmiddag igjen). Da vår folkelige monark ble lagt inn på Rikshospitalet i en allerede utfordrende tid, speidet hele Norge bekymret mot sykehuset med håp og tro om rask bedring.

Videojournalist Thea Hope var blant dem som sto utenfor sykehuset med kamera da kongen ble lagt inn, og fikk se dronning Sonja cruise inn i parkeringshuset for å besøke ektemannen sin.

- Jeg så Sonja der, så nå føler jeg at jeg er en liten del av familien, forteller hun, som i likhet med resten av redaksjonen er glad for at kongen er frisk og rask på labben igjen.

RIKSHOSPITALET: Fredag formiddag kom nyheten om at kong Harald (83) er sykmeldt. Det opplyste kongehuset på sine nettsider. Vis mer

For i år har kongen hatt en særdeles viktig jobb - nemlig å være en trøst og støtte for et land i krise. I tillegg gjorde kongen som Sophie Elise; han ga ut bok, hvor han viser seg å være enda mer folkelig enn vi først antok - han har i likhet med mange av oss bilde av kongefamilien på utedoen.

Kong Harald står fjellstøtt på sølvplassen i årets store kjendiskåring.

JURYEN: Dagbladets kjendisdesk har sammen kommet frem til årets vinner. Selfie: Redaktør Jonas Jørstad
JURYEN: Dagbladets kjendisdesk har sammen kommet frem til årets vinner. Selfie: Redaktør Jonas Jørstad Vis mer

Årets kjendis

Det fører oss til toppen, hvor Herman Flesvig (28) troner.

«Førstegangstjenesten» har lokket til seg hele tre millioner seere, og alle vet nå at Haugenstua har postnummer 0977.

Komikeren har nådd en bred målgruppe med Ahre Ketil og Tanja Laila, og klemt inn en rekke sårt tiltrengte latterkramper i året som er gått.

Flesvig har imidlertid heller ikke gått klar av coronakontrovers.

KOMISK: Herman Flesvig har nok en gang tatt på seg militæruniformen for å spille et mangfold av komiske karakterer i Førstegangstjenesten. Video: NRK Vis mer

Da han i mars tok turen på hytten (det er ikke kjent hvorvidt bilde av kongefamilien henger på utedoen) ble det bråk. Årsaken var at regjeringen hadde bedt folk om å holde seg hjemme, og kort tid senere ble altså «hytteforbud» tapetsert over landets aviser.

Flesvig beklaget imidlertid, og ble kjapt dratt ut av snøballkrigen og inn i varmen igjen.

Så havnet døren litt på gløtt igjen, og en kald bris snek seg over «Førstegangstjenesten». Flesvig ble anklaget for å karikere østkantungdom med karakteren Ola Halvorsen, og å bidra til stereotyper blant dem som faktisk har tilhørighet til området.

Etter å ha sittet stille i båten i et par ukers tid, svarte Flesvig på kritikken at det aldri var meningen å såre. Og med det var det vel saken ute av verden.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

I det denne saken skrives blir han også kåret til «Årets navn» i bransjenettstedet Kampanje, og ja - fyren har til og med funnet kjærligheten i år.

Nå runder han altså av 2020 med å bli kåret til årets kjendis av oss, og vi regner med at det nok er denne bragden som huskes best av Flesvig når han skal se på tilbake på året om 50 år.

Norges største kjendisredaksjon gratulerer!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer