Petter og Gunhild Stordalen:

Her visste offentligheten ingenting

For to uker siden var det fryd og gammen. Nå har de gått hver til sitt.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordal melder at de at flytter fra hverandre etter 14 år. Foto: NTB Scanpix / Redigering: Øystein Sæthre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld slo nyheten om at Petter (56) og Gunhild Stordalen (40) skal flytte fra hverandre ned som et lynnedslag. I en pressemelding fortalte paret at de har hatt 14 gode år sammen, men at de likevel har bestemt seg for å gå fra hverandre.

- Det føles rart å sende ut en informasjon om noe så privat, men for å unngå rykter og spekulasjoner velger vi å være åpne om at vi fra midten av november kommer til å flytte fra hverandre, forteller paret i meldingen.

De forblir venner og vil alltid ha «et helt unikt forhold», men har altså bestemt seg for at dette er den beste løsningen. Da paret for to uker siden inviterte halve kjendisnorge til halloween-fest, var det umulig å se at de kort tid senere skulle kunngjøre det de i dag gjorde.

Festet som ektepar

250 gjester var til stede, og på scenen sto ekteparet og hotellkongens datter, Emilie Stordalen, og ønsket gjestene velkommen. Paret hadde kledd seg ut som havguden Poseidon og plast i havet, noe de fikk stor applaus for.

«Tilbake på dansegulvet for første gang på fem år, som Poseidon og havplast. Takk til alle de fantastisk gale vennene våre som ga alt i går, og som gjorde dette til en minneverdig halloween-fest», skrev hun på Instagram da - til sine 175 000 følgere.

Det var umulig å forutse at de omtrent to uker senere skulle kunngjøre bruddet. Paret er kjent for å arrangere gedigne fester, og har et stort nettverk av kjente venner innenfor finans-, underholdnings- og næringslivs-sektoren.

Hvorvidt noen på festen visste om parets avgjørelse, eller hvorvidt den var tatt i det hele tatt, vites ikke.

Se og Hør har vært i kontakt med Ida Holen, kommunikasjonssjef for Petter Stordalen, som sier at paret ikke har noen ytterligere kommentar å komme med. Det opplyste de for øvrig også om i pressemeldingen som ble sendt ut søndag ettermiddag.

BRUDEKJOLE: Forfatter og motejournalist Vanessa Rudjord ankom Petter Stordalens halloweenfest i en lekker brudekjole. Reporter: Thea Hope. Video: Madeleine Liereng Vis mer

- Et under

Sist i slutten av september valgte Petter å prate om kjærligheten sin for kona i et intervju med Dagbladet. I forbindelse med lanseringen av boka «Endelig mandag», fortalte han åpent om hvordan det går med henne nå.

Hans forrige bok, «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet», omhandlet blant annet forholdet til kona og hennes kamp mot den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose.

Men dette vies ikke plass i den nye boka. Gunhild Stordalen delte nylig gladnyheten om at hun nesten ikke lenger har spor av sykdommen, og ektemannen forteller at hun nå er tilbake i full jobb.

KASTET UT: Da Petter Stordalen stilte noen krav til «Skavlan»-redaksjonen, gikk det ikke helt som han hadde tenkt. Lyd: Storm Productions Vis mer

- Det er det nærmeste du kommer et under. Det var ikke god prognose for at hun skulle bli bra. Hun blir aldri helt frisk, men hun er så frisk som man kan bli i hennes situasjon. Og basert på energien hun har hatt nå, bør hun nesten ikke bli friskere enn det her, sa til Dagbladet.

For en frisk Gunhild er en engasjert og travel person. Hun hadde den uka vært i New York for den mye omtalte generalforsamlingen til FN.

- Den dama er vilt imponerende. Hun er helt rå, sa ektemannen.

Hva grunnen til at de to har valgt å gå hver sine veier nå er, vites ikke. I pressemeldingen sier de følgende om relasjonen de planlegger å ha fremover:

- Vi har stått side om side i ekstreme opp- og nedturer, som gjør at vi alltid vil ha et helt unikt forhold. Men vi har begge jobbprosjekter som har gjort at vi har sett mindre til hverandre, sier Gunhild i pressemeldingen, og fortsetter:

- Vi har sammen funnet ut at vi ønsker tid til å gjøre det vi brenner for hver for oss. Vi er fortsatt hverandres beste venner og støttespillere, sier hun.

Ektemannen supplerer:

- Gunhild er mitt livs kjærlighet, og dette forandrer ikke mitt engasjement for henne eller hennes kampsaker. Vi kommer til å fortsette å støtte hverandre i alt fremover også, sier Petter Stordalen.

- Trist

Det var ikke bare på offentligheten at bruddet kom overraskende på. For flere av Stordalen-parets nære venner var dette ikke forventet.

Ellen Arnstad, tidligere redaktør i Se og Hør og direktør for X Meeting Point, sier til VG at dette var triste nyheter.

- Petter og Gunhild er begge sterke personligheter og brennende sjeler. Jeg har stor respekt for begge, og noen ganger er det ikke så lett å få et parforhold til å fungere maksimalt når mye annet krever tid og konsentrasjon. Fint at de er så tydelige på at de fortsatt kommer til å heie på hverandre! Jeg heier på begge to, forklarer hun til avisa.

Også Elle-redaktør Signy Fardal og Mark Cowen, pressekontakt for Bob Geldof - som i sin tid viet paret i Marokko - sier til avisa at de synes dette er leit og trist.

LES OGSÅ: - Familien frykter det verste

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer