MORO: - Dette går fort, sa Henrik, etter å ha testet sitski. Den er designet for lamme vintersportsutøvere. Foto: Henning Jensen
MORO: - Dette går fort, sa Henrik, etter å ha testet sitski. Den er designet for lamme vintersportsutøvere. Foto: Henning JensenVis mer

Her viser Henrik Kristoffersen sitt ukjente talent

Alpint-stjernen er god til mer enn å stå på beina ned bakken.

SEOGHØR.NO: Henrik Kristoffersen (20) er klar for å sette utfor i sesongavslutningen i Méribel på søndag. Unggutten er allerede blitt historisk i år, etter at han tok sitt 6. gull i junior-VM på Hafjell.

Det er en bragd ingen noensinne har klart før ham.

I tillegg er han ambassadør for det verdensomspennende og veldedige Wings for Life-løpet, som holdes i Stavanger 3. mai, der startavgiften går til inntekt for ryggmargsforskning.

Og da arrangørene nylig holdt en demonstrasjon av sitski på Oslo Vinterpark, var ikke den uredde sjarmøren vond å be!

Sitskien – eller sitteskien på godt norsk -er designet spesielt for lamme idrettsutøvere i alpinbakken, og er blitt en populær gren i Paralympics.

– Dette er helt galskap - det går fort, altså! Jeg synes det var veldig moro. Dette er helt nytt for meg, smiler Henrik til Se og Hør.

Alpinesset fra Rælingen bruker gjerne sin popularitet til å rette søkelyset mot den gode saken.

– Hva synes du om rollen som forbilde for unge mennesker?

– Jeg tenker jo litt over det. Hvis noen ser på meg som et forbilde, så synes jeg det er veldig kult. Jeg hadde jo mange forbilder da jeg var yngre, sier Henrik, og røper at Kjetil André Aamodt (43) alltid har vært hans store idol.

KONKURRERT MED IDOLET: Kjetil André Aamodt er ungguttens store helt. Foto: GO-media
KONKURRERT MED IDOLET: Kjetil André Aamodt er ungguttens store helt. Foto: GO-media Vis mer

Han legger heller ikke skjul på at også Aksel Lund Svindal (32) er til stor inspirasjon når han reiser verden rundt med alpinsirkuset.

– Aksel er litt mer som en storebror. Men du ser jo opp til en storebror. Eller de fleste gjør i alle fall det. Jeg vet ikke om broren min gjør det. Han kommer sikkert til å si nei, smiler Kristoffersen.

Lørdag formiddag vant 20-åringen sin aller første seier i storslalåm i den franske byen Méribel.

Les også: Trodde aldri jeg skulle gå igjen