Coronaviruset:

Her vet de ingenting

«Big Brother»-deltakerne har ingen anelse om corona-pandemien.

<strong>ISOLERT:</strong> I Tyskland spilles den 13. sesongen av «Big Brother» inn akkurat nå. Deltakerne har ingen anelse om hva som skjer utenfor huset. Foto: DPA
ISOLERT: I Tyskland spilles den 13. sesongen av «Big Brother» inn akkurat nå. Deltakerne har ingen anelse om hva som skjer utenfor huset. Foto: DPA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lite, så godt som ingenting, som i disse dager får mer spalteplass enn coronaviruset som herjer i hele verden. De siste ukene har smitten naturligvis vært samtaleemne for de fleste, og det er trolig få som ikke er klar over hva som skjer rundt seg.

Skoler er stengt, råd og tiltak settes til verks og fokuset i verdenssamfunnet er å stoppe smitten så raskt som mulig.

Men for 14 «Big Brother»-deltakere i Tyskland, er hverdagen en helt annen.

Blir ikke informert

Ifølge The Guardian er de nemlig ikke klare over hva som skjer utenfor realityhuset, og produksjonen har ikke hatt planer om å fortelle dem noe.

De fleste av deltakerne har ifølge avisa levd i isolasjon siden 6. februar, da det beryktede viruset bare hadde brutt ut i Wuhan i Kina. Siden da har de ikke fått noen oppdateringer på hva som skjer utenfor huset, med unntak av da fire nye deltakere en måned seinere sjekket inn.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Overfor den tyske avisa Süddeutsche Zeitung har produsentene for tv-programmet fortalt at de ikke har planer om å fortelle deltakerne hva som skjer på utsida - det eneste unntaket er hvis familiemedlemmer blir alvorlig syke.

Gjør endringer

Samtidig ble det avslørt at de har innført ulike hygienetiltak for å beskytte deltakerne, men at de ikke har forklart dem hvorfor de er satt inn.

Produksjonens avgjørelse har ikke blitt tatt særlig godt imot i sosiale medier, og nylig kunngjorde produksjonen at de nå gjør endringer, og at har planer om å fortelle «Big Brother»-deltakerne om krisen som skjer i verden.

TV-SAVN: Det finnes mye bra reality på tv om dagen, men det er likevel mange programmer vi gjerne skulle hatt tilbake på skjermen. Vis mer

Ifølge The Guardian vil deltakerne tirsdag kveld få mulighet til å stille spørsmål samt motta videosamtaler fra sine pårørende under en livesending.

I skrivende stund er 7272 smittet av viruset i Tyskland.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

LES OGSÅ: Hudflettes etter corona-kommentar

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer