Her velter en sinna Eirik Verås Larsen tannhjulet over kona

Løke: - Han bør takke meg for at jeg reddet henne. Se video!

SEOGHØR.NO: I TV3-serien «Råskap», som kanalen selv omtaler som «verdens råeste realitykonkurranse», kjemper tolv kjente idrettsutøvere gjennom et ekstremt styrke- og utholdenhetsløp om bli Norges råeste idrettsutøver.

Og konkurranseinstinktet til deltakerne er det i hvert fall lite å si på. Det får seerene oppleve under en øvelse i ukens episode.

Ifølge den tidligere kajakkpadleren Eirik Verås Larsen (40) kunne det gått fryktelig galt.

- Jeg var livredd

Deltakerparene skulle nemlig frakte et digert tannhjul gjennom ei smal løype, men da Frank Løke (36) og Mira Verås Larsen (29), Eiriks kone, nærmet seg lederparet, Eirik Verås Larsen og Marte Elverum (26), ble sinnene satt i kok. Verås Larsen var redd for å få hælen knust.

- Løypa var utrolig smal, den var ikke bred nok i forhold til hvor mange deltakere vi var. Ikke overraskende ble vi tatt igjen av Frank og Marte, da ble jeg redd for at tannhjulet skulle velte - og livredd for å få hælen knust av Frank og Miras hjul, sier Verås Larsen til Dagbladet.

Motstanderlagets tannhjul smalt i bakken rett ved siden av Verås Larsens hæl. Hadde han knust hælen, ville det vært over og ut, både i konkurransesammenheng og med tanke på skade, ifølge den tidligere kajakkpadleren fra Flekkefjord.

Situasjonen fører til at Verås Larsen og Frank Løke hisser seg opp.

HARDT FOR SEG: Det ble full fres mellom Eirik Verås Larsen og Frank Løke i konkurransen der lageene skulle komme først i mål med et digert tannhjul. Det gikk ut over Mira Verås Larsen, Eiriks kone. Foto: Skjermdump / TV3
HARDT FOR SEG: Det ble full fres mellom Eirik Verås Larsen og Frank Løke i konkurransen der lageene skulle komme først i mål med et digert tannhjul. Det gikk ut over Mira Verås Larsen, Eiriks kone. Foto: Skjermdump / TV3 Vis mer

- Han er vel redd spøkelser også

Tidligere håndballspiller Frank Løke forteller til Dagbladet at Eirik Verås Larsen «klikka» fordi han var redd de skulle kjøre dem ned.

- Da vi prøvde å komme forbi, pressa de oss ut på siden. Eirik tok tak i tannhjulet for han var redd vi skulle kjøre ham ned, sier Løke til Dagbladet.

- Frank og Mira mente vi stengte veien. Jeg var redd for å få hælen knust, derfor ble jeg sint. Hjulet var ikke lett å styre, sier Verås Larsen.

Løke ler av situasjonen i etterkant og mener den tidligere kajakkpadleren må tåle litt når han er med i programmet.

- Eirik er med i «Råskap», men livredd for et tannhjul. Han er vel redd for spøkelser under senga også, kanskje?, sier Løke til Dagbladet og ler.

Dytter tannhjulet over kona

Verås Larsen har et enormt konkurranseinstinkt, og går alltid «all in» for å vinne konkurranser. Men Frank Løke trigget ham ekstra under denne konkurransen.

- Det som er så morsomt, er at han nesten kaster tannhjulet over kona si. Jeg holder det igjen, så Eirik bør takke meg for at jeg redda kona hans, sier en spøkefull Løke.

Til Dagbladet sier Verås Larsen at han hadde full kontroll og legger til at konkurranseinstinktet viste seg å være ekstra stort under akkurat den øvelsen.

- Jeg hadde så lyst til å slå Frank, han er så stor i kjeften.

Årets «Råskap»-deltakere er Kjersti Østgaard Burås, Trine Hattestad, Marte Høie Giefsen, Mira Verås Larsen, Marte Elverum, Fam Camilla Elgan, Thomas Ulsrud, Petter Røste Fossen, Frank Løke, Emil Weber Meek, Andreas Håtveit og Eirik Verås Larsen.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

«Råskap» sendes på TV3 torsdager klokken 20.30.

LES OGSÅ: - Vi føler vi lurer seerne