Oscar-skandale:

Her utroper de feil vinner av Oscar-prisen

- Hoder kommer til å rulle.

SKANDALE: Under nattens Oscar-utdelig presterte Warren Beatty å utrope feil vinner av årets beste film. Video: CNN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved en feil ble «La La Land» tildelt pris for beste film under nattas Oscar-utdeling.

I noen minutter hersket det altså full forvirring om hvem som hadde vunnet kveldens gjeveste pris, og fra scenen ble det gjentatte ganger sagt at «dette er ikke en spøk».

Det var skuespiller Faye Dunaway, sammen med Warren Beattie, som annonserte at «La La Land» hadde stukket av med prisen. Ifølge New York Daily News var både skuespillere og øvrige personer tilknyttet filmen på scena da kontrabeskjeden kom.

FEIL VINNER: Det var skuespiller Warren Beatty som annonserte at «La La Land» hadde stukket av med prisen for beste film. Det viste seg å være feil. Foto: NTB Scanpix
FEIL VINNER: Det var skuespiller Warren Beatty som annonserte at «La La Land» hadde stukket av med prisen for beste film. Det viste seg å være feil. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg åpnet konvolutten og der sto det «Emma Stone, La La Land», forklarer Beatty.

- Forferdelig tabbe

Det var produsent av «La La Land», Jordan Horowitz, som selv meldte at det var «Moonlight» som stakk av med seieren.

- Det er en feil. «Moonlight», dere vant beste film.

- Dette er en forferdelig tabbe, og det verste er at det er en tabbe som nok mange kan kjenne seg igjen i. Det er lagt feil lapp i feil konvolutt. Det må være en svært vond følelse for personen som har ropt opp feil vinner, sier Dagbladets filmekspert Inger Merete Hobbelstad.

SEKS PRISER: Skuespiller Emma Stone mottok pris for beste kvinnelige hovedrolle tidligere i natt for sin rolle i «La La Land». Foto: NTB Scanpix
SEKS PRISER: Skuespiller Emma Stone mottok pris for beste kvinnelige hovedrolle tidligere i natt for sin rolle i «La La Land». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kveldens største vinner ble likevel «La La Land», som sanket til sammen seks priser. På tross av dette mener Hobbelstad videre at det er leit å se hvordan filmskaperne får et så stort øyeblikk spolert av en slik tabbe.

- Én ting er at teamet bak «La La Land» må stoppe takketalen midtveis og få skuffelsen live på tv. En annen er at teamet bak «Moonlight» må gi en forvirret og mindre takketale etter dem.

- Dette er jo det absolutte høydepunktet i ens karriere. Begge filmteamene takket imidlertid hverandre veldig elegant og på en storsinnet måte, og anerkjente hverandre som sterke kolleger.

- Hoder kommer til å rulle

- Det er imidlertid ikke til å legge skjul på at dette er veldig kleint, og en stor arrangørtabbe. Jeg kommer ikke på en større skandale enn dette i Oscar-sammenheng, sier Hobbelstad.

Hobbelstad er ikke alene om å mene at at episoden for alltid vil huskes som en av «Oscar-utdelingens største tabbe noensinne».

«Hoder kommer til å rulle. Du kunne ikke forestille deg en verre fuck-up om du forsøkte. Team La La Land trøster forstatt hverandre midt i salen», tvitrer Scott Feinberg fra The Hollywood Reporter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer