Her trekker Aylar seg midt i programmet

- Til tider kan min sosiale angst ta overhånd. Jeg begynner å gråte og blir helt fra meg av tanken på å møte mennesker, sier åpenhjertig Aylar.

SOSIAL ANGST: Aylar Lie måtte trekke seg fra appellen foran en stor folkemengde under innspillingen av «Det blir bedre» på grunn av sosial angst.  Foto: TV3
SOSIAL ANGST: Aylar Lie måtte trekke seg fra appellen foran en stor folkemengde under innspillingen av «Det blir bedre» på grunn av sosial angst. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se video nederst i saken!

SEHER.NO:
Tirsdag deler Aylar Lie (27) sin turbulente historie i TV3-programmet «Det blir bedre».

I programmet snakker modellen og artisten om et av sine første barndomsminner, at faren knivstakk moren på asylmottaket, hvordan det var å bo på barnehjem og fosterhjem, og de uheldige valgene hun tok med å reise tilbake til Iran og da hun reiste til USA og endte opp i voksenfilmer.

På spørsmål fra programleder Anbjørg Sætre Håtun om hva som er avgjørende for at det har gått så bra til tross for de vanskelige årene, svarer Aylar:

- Det er ikke slik at jeg har det kjempebra i dag, det må jeg jo innrømme. Jeg kjemper en kamp hver eneste dag. Jeg er veldig preget av fortiden min, men jeg føler likevel at den kampen jeg tar nå er veldig viktig for at jeg skal få en bedre fremtid.

- Jeg føler for eksempel at skolen er det som holder meg oppe, det har gjort at jeg på en måte har funnet et håp for fremtiden min som kan hjelpe meg videre i livet, sier Aylar, som studerer medisin på Bjørknes.

- Forsøkte å ta sitt eget liv
Det er en sterk historie Aylar forteller i programmet. Som 16-åring dro hun til Iran for å besøke sin biologiske far, og ble holdt igjen i to år.

- For meg gikk det så langt at jeg ved noen tilfeller bestemte meg for å avslutte livet om det skulle fortsette sånn. Første gang forsøkte jeg å ta livet mitt mest for å få oppmerksomhet. Slik at de skulle forstå alvoret fra min side. Det var på en måte et rop om hjelp. Tredje gangen så gikk jeg inn for å ta livet mitt, jeg trodde jeg hadde tapt kampen om å få komme tilbake til det gamle livet. Jeg hang meg selv, men falt ned, sier Aylar i programmet.

- Jeg tror det er utrolig viktig å aldri miste håpet, og se lyset i enden av tunellen. Har man gitt opp har man tapt. Man må kjempe sin egen kamp, sier Aylar.

Sosial angst
Men når Aylar, som de andre kjendisene i programserien, skal holde appell for andre – trekker hun seg plutselig midt i programmet. Beskjeden kommer bare timer før hun skal fremføre appellen på en scene sammen med ungjenta Maleka – som dermed blir stående igjen alene på scenen.

- Det har vært veldig vanskelig for meg å snakke om historien min i dette programmet. Til tider kan min sosiale angst ta overhånd. Jeg begynner å gråte og blir helt fra meg av tanken på å møte mennesker, tale foran mennesker, være i store folkemengder eller i det hele tatt gå ut husdøren. Derfor klarte jeg ikke stille opp på appellen, sier Aylar Lie i programmet.

Selv om Aylar trakk seg fra appellen, som er et viktig moment i programmet, vurderte TV3 aldri å stanse programmet.

- «Det blir bedre» er en programserie som tar for seg vanskelige temaer, og vi har forståelse for at det er vanskelig for de medvirkende å snakke om problemene. Vi tar derfor høyde for at det kan skje uforutsette ting, og det at Aylar ikke klarte å være med på appellen skaper ikke problemer for produksjonen, sier informasjonskonsulent i TV 3, Line Vee Hanum til Seher.no.

- Hun gir jo en god begrunnelse for hvorfor hun trakk seg i programmet. Den unge jenta Maleka, som har opplevd noe av det samme som Aylar, gjorde imidlertid en kjempefin innsats og gjennomførte appellen alene. Vi håper at budskapet «det blir bedre» kommer fram både i appellen og i programmet, sier Hanum.

Aylar skal selv heller ikke har ytret ønske om å stanse programmet i etterkant, ifølge TV3.

«Det blir bedre» sendes på TV3 tirsdager 21.00. Se Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.[obj:media:10106]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer