FØLELSESLADET: Det ble tøft for artisten Kesha å holde følelsene inne da hun opptrådte med låten «Praying» under nattens Grammy Awards. Foto: NTB Scanpix
FØLELSESLADET: Det ble tøft for artisten Kesha å holde følelsene inne da hun opptrådte med låten «Praying» under nattens Grammy Awards. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Grammy Awards 2018:

Her tar følelsene overhånd for Kesha

Superstjernen Kesha klarte nærmest ikke å holde tårene tilbake.

Publisert

(Se og Hør): Natt til mandag, norsk tid, gikk den prestisjefylte prisutdelingen Grammy Awards av stabelen i Madison Square Garden i New York.

En av dem som opptrådte under det storslagne showet, var artisten Kesha (30), som definitivt må sies å stå bak kveldens mest emosjonelle øyeblikk.

Etter at hun hadde fremført låten «Praying», der teksten omhandler det påståtte sexovergrepet hun har opplevd fra produsenten «Dr. Luke», tar følelsene overhånd for 30-åringen.

Ble omfavnet

Hun fikk raskt støtte fra sine musikerkolleger, der blant andre Camila Cabello, Bebe Rexha og Cyndi Lauper raskt kom til unnsetning for å gi artisten en etterlengtet klem.

I likhet med en rekke andre superstjerner, bar Kesha en hvit rose for anledningen. Ifølge CNN og The New York Times er markeringen en del av en kampanje som har dukket opp som følge av #metoo-bølgen og har fått navnet «Time's Up».

FIKK KLEM: Det ble en emosjonell affære for artisten Kesha natt til mandag, da hun opptrådte under Grammy Awards. Foto: NTB Scanpix
FIKK KLEM: Det ble en emosjonell affære for artisten Kesha natt til mandag, da hun opptrådte under Grammy Awards. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Artisten benyttet anledningen til å vise støtte til sistnevnte kampanje, hvor hun blant annet holdt en sterk tale til gjestene.

- Vi er døtre, mødre, søstre og mennesker. Til dem som forsøker å stilne oss har vi to ord: #Timesup. Dette sier vi for å rette fokus mot lønnsforskjeller, diskriminering og trakassering, og ikke minst mot maktmisbruk, fortalte Kesha.

Grove anklager

Det var i 2014 at Kesha gikk til sak mot sin egen produsent, Lukasz «Dr. Luke» Gottwald, og anklaget ham for seksuelle overgrep og trakassering.

I februar 2016 kom den nedslående dommen i New Yorks Høyesterett. Dommer Shirley Kornreich bestemte at Kesha ikke kunne bryte kontrakten sin med Sony, noe som fikk flere kjendiser til å reagere.

I august samme år ble det imidlertid kjent at «Tik Tok»-sangeren hadde droppet saken mot stjerneprodusenten og at hun hadde levert 28 låter til Dr. Lukes plateselskap i håp om å kunne avslutte kontrakten hun hadde med dem.

- Kesha er fokusert på å komme tilbake i arbeid og har levert 28 sanger til selskapet. Vi har formidlet dette til Sony Music, og lagt frem Keshas ønske om å slippe ny musikk så fort som mulig, sa hennes advokat, Daniel Petrocelli i en uttalelse til Buzzfeed News den gang.

Droppet saken

Sony Music kommenterte ikke Keshas valg om å droppe saken, men Dr. Lukes advokat, Christine Lepera, mente at Kesha hadde droppet anklagene fordi hun hadde forstått at hun ikke kom til å vinne saken.

- Kesha burde aldri ha ført de falske anklagene mot produsenten til retten, sa advokaten, ifølge nettstedet.

Det var i natt 60. gang at musikkbransjen kårer det beste musikken har hatt å by på fra året som har gått.

Ed Sheeran, Lady Gaga, Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber og Bruno Mars var bare noen av de nominerte i de største kategoriene i natt.

Sistnevnte tok storeslem hva angår antall Grammy-priser, hvor han mottok syv priser. Også Kendrick Lamar kom spesielt godt ut, med priser for blant annet beste rap-album, beste rap-album og beste rap-låt.

LES OGSÅ: Død, vold og protester preger Grammy-prisens historie

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer