ET PENGESLUK: Oslo Børs- et sted mange tjener og taper penger. Idar Vollvik er blant dem som har tapt store summer på aksjehandel.  Foto: SCANPIX
ET PENGESLUK: Oslo Børs- et sted mange tjener og taper penger. Idar Vollvik er blant dem som har tapt store summer på aksjehandel. Foto: SCANPIX Vis mer

Her tapte de millioner

Også Norges rikeste gjør finanstabber.

SEHER.NO: De er kjent for sin enorme suksess og store rikdom. Men også Norges største investorer, finansmenn og gründere gjør tabber iblant.

I siste utgave av Inside - studentavisen til Handelshøyskolen BI, forteller flere av Norges mest profilerte millionærer og finansmenn om tabber de har gjort i markedet, og nøyaktig hva de har tapt penger på.

Dekkbaron og tv-kjendis
Tommy Sharif (31) husker for eksempel svært godt den første millionen han tapte, da han kjøpte seg en eksklusiv BMW.

- Det var den første fine bilen jeg kjøpte meg, en BMW 745. Jeg eide den i ett år, og tapte nøyaktig èn million kroner. Etter det bestemte jeg meg for å ikke kjøpe en like dyr bil, men det var ikke så lett, sier Shariff til Inside.

Men den tapte millionen har han siden tjent inn igjen på suksessen med salg av bildekk.

Likevel advarer han studenter mot å plassere studielån i biler.

- Det er ikke et godt investeringsobjekt, sier han.

Også mediemann og Kapital-redaktør Trygve Hegnar (64) innrømmer at han har gått på et par smell i sin tid.

- Den største feilen jeg har gjort var å starte avisen Blikk i 1976. Jeg var overmodig etter å ha tjent èn million kroner på Kaptial, og tenkte at siden jeg hadde fått til å lage et blad kunne jeg sikkert lage en dagsavis også, sier Hegnar, og legger til at han egentlig burde ha visst litt bedre:

- det var naivt og viste mangel på respekt for markedet, og det kunne jo ikke gå.

Chess-gründer Idar Vollvik (40) tjente nær èn milliard kroner da han solgte sitt ettertraktede mobilselskap i 2005. Etter det ble han en av de mest aktive "jegerne" på Oslo Børs, og har både tjent og tapt store summer på sine raid i markedet.

Hans første million tapte han da han gikk inn i finansmann Øystein Stray Spetalen sitt selskap Cortendio - et svensk legemiddelfirma.

Men Vollvik trosset tapet, og valgte å satse videre på aksjer.

- Det var ikke særlig hyggelig, men det gjorde at jeg "krummet ryggen" og sto på videre, sier han.

LES OGSÅ: - Trues med millionsøksmål