Her synger Juni ut i «Hotel Cæsar»

Anette Hoff er den eneste «Hotel Cæsar»-stjernen som har vært med siden starten. Nå feirer serien seg selv på uventet vis.

SEOGHØR.NO: Onsdag kveld vises den 3000. episoden av «Hotel Cæsar» på TV 2.

I anledning jubileet til såpeserien, som er den lengstlevende i hele Norden, klinker TV 2 til med en spesialepisode utformet som en musikal.

Syngede og dansende viser de kjente og kjære «Cæsar»-figurene en ny side av seg selv i episoden, som er regissert av Thomas Kaiser (46).

Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen (40) er co-regissør, og har komponert musikalnumrene.

Få en smakebit på musikalepisoden i videoen øverst i saken!

Blant de store stjernene i musikalepisoden er selvsagt Anette Hoff (55), i rollen som Juni Anker-Hansen. Hoff er den eneste av skuespillerne som har vært med helt siden seriens premiere i 1998.

- Det har vært tider da det har vært fryktelig tungt, innrømmer Hoff overfor Dagbladet Pluss.

I SENTRUM: I hele 18 år har Anette Hoff vært den eneste konstanten i «Hotel Cæsar». Skuespilleren innrømmer at hun har tvilt på rollen sin i løpet av de drøye 3000 episodene som er spilt inn.  Foto: Bjørn Wad
I SENTRUM: I hele 18 år har Anette Hoff vært den eneste konstanten i «Hotel Cæsar». Skuespilleren innrømmer at hun har tvilt på rollen sin i løpet av de drøye 3000 episodene som er spilt inn. Foto: Bjørn Wad Vis mer

Til tider har hun mistet troen på seg selv og på rollen sin - som den tøffe, og alkoholiserte, konsersjefen på Hotel Cæsar.

- Jeg har flere ganger måttet be om å slippe å være den som drar historien videre. Det å bli dratt mellom det å føle seg ønsket og det ikke å være sikker på at rollen er ønsket lenger, den usikkerheten har i tider vært slitsom, utdyper hun overfor Dagbladet.

Nye fjes

Selv om ukens spesielle musikalepisode hører til unntakene, kan «Cæsar»-fansen glede seg til nye bekjentskaper i høstens sesong.

Denne uken ble det nemlig kjent at den anerkjente teaterskuespilleren Bjørn Skagestad (65) dukker opp som Juni Anker-Hansens nye flørt, Kåre Krogstad.

- Når det gjelder «Cæsar» må jeg si at jeg er stolt og glad for å kunne jobbe med så profesjonelle og hyggelige og tvers gjennom dyktige mennesker, sa Skagestad til VG om overgangen fra «finkultur» til den dramatiske TV-serien.

Saken fortsetter under bildet.

NY ROLLE: Det blir hete følelser mellom «Cæsar»-rollefigurene til Anette Hoff og Bjørn Skagestad til høsten. Skagestad «teaser» for øvrig rollen sin i ukens musikalepisode.  Foto: Bjørn Wad
NY ROLLE: Det blir hete følelser mellom «Cæsar»-rollefigurene til Anette Hoff og Bjørn Skagestad til høsten. Skagestad «teaser» for øvrig rollen sin i ukens musikalepisode. Foto: Bjørn Wad Vis mer

- Fortsatt utfordrende

I 2013 passerte «Hotel Cæsar» 2500 episoder. I den anledning fortalte Anette Hoff til Seoghør.no at hun fortsatt kunne bryne seg på rollen som Juni Anker-Hansen:

- Ja, jeg synes fortsatt det er utfordrende. På én måte er det kanskje andre ting som er utfordrende nå, men samtidig så er det også de samme tingene som før. Det viktigste er at vi har gode historier å fortelle, understreket hun den gang.

Se video nedenfor:

I et intervju med VG i april, fortalte Anette Hoff hvordan det er å ha spilt den samme rollen i nesten 20 år. Spesielt det å se opptak av seg selv fra innspilling kan være tøft:

- Jeg har delt min aldringsprosess med hele Norge. Det er jo i årene mellom 35 og 55 at ting endrer seg. Kroppen forandres, du kommer i overgangsalderen og så videre. TV er brutalt, erkjente Hoff åpenhjertig.

Saken fortsetter under bildet.

PROFILERT FAMILIE: Anette Hoff og Nils Ole Oftebro med sønnen Jonas Hoff Oftebro på «Bølgen»-premieren i 2015. Jonas spilte en av hovedrollene i filmen. Foto: Se og Hør
PROFILERT FAMILIE: Anette Hoff og Nils Ole Oftebro med sønnen Jonas Hoff Oftebro på «Bølgen»-premieren i 2015. Jonas spilte en av hovedrollene i filmen. Foto: Se og Hør Vis mer

Spilte mot ektemannen

Privat er Anette Hoff gift med skuespiller Nils Ole Oftebro (71). I 2012 røpet Oftebro overfor Se og Hør at han overrasket kona med giftemål i anledning 50-årsdagen hennes i 2011.

Tidligere har Oftebro dessuten hatt en gjesterolle i «Hotel Cæsar» som Juni Anker-Hansens kjæreste, men høsten 2012 sa han til Se og Hør at han neppe ville takket ja til en slik rolle på nytt:

- Nei. Jeg har aldri hatt et forhold til «Hotel Cæsar». Jeg har hatt et forhold til Anette Hoff. Det er fantastisk at en sånn serie har holdt det gående i tretten år. Om det forteller noe om kvaliteten på serien eller hva som foregår på innsiden av hodene til det norske folk kan man alltid diskutere, men det er fantastisk alikevel, sa Oftebro til Se og Hør den gang.

Musikalepisoden av «Hotel Cæsar» sendes på TV 2 onsdag klokken 19.30.

MUSIKALSKE SPRELL: «Hotel Cæsar»-besetningen i aksjon i episode nummer 3000.  Foto: Geir Egil Skog/ TV 2
MUSIKALSKE SPRELL: «Hotel Cæsar»-besetningen i aksjon i episode nummer 3000. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: «Idol»-Ina ble overrasket av Beyoncé