«Mer enn gull»:

Her svimer Ingrid Kristansen av: - Jeg ble kjemperedd

Den tidligere friidrettsstjernen (61) vet fortsatt ikke hva som forårsaket trøbbelet. 

GIKK I BAKKEN: Den tidligere friidrettsstjernen Ingrid Kristiansen besvimte plutselig under innspillingen av «Mer enn gull» på TV 2. - Jeg ble kjemperedd, forteller hun til Dagbladet og legger til at hun fortsatt ikke vet hva som forårsaket hendelsen. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

TV 2-serien «Mer enn gull» kan sees på som en slags versjon av «Hver gang vi møtes», bare at artistene i dette tilfellet er erstattet av norske idrettshelter. Serien har premiere mandag kveld klokka 20:00, men det er ikke alt fra innspillingen som seerne får se på skjermen.

Den tidligere friidrettsstjernen Ingrid Kristiansen, som blant annet huskes godt for sine fire VM-gull, fikk nemlig problemer under innspillingen. Den tidligere håndballproffen Susann Goksør Bjerkrheim satt og fortalte sin historie, da Kristiansen plutselig fikk et illebefinnende.

Få minutter senere lå hun i ambulansen.

Svimte av

Det er på Valbjør gård i Oppland at innspillingen fant sted. Da håndballhelten Goksør Bjerkrheim var godt i gang med å fortelle historier fra sitt eget liv, ble det hele avbrutt av en uforutsett hendelse. Kristiansen besvimte, rett som det var, i stolen sin.

Overfor Dagbladet beskriver hun hendelsen som ekkel.

- Jeg hadde kjempeproblemer under middagen der, og greide ikke å holde øynene oppe. Jeg ble varm, og helt til slutt ble det mørkt. Jeg svimte av, forteller hun om den dramatiske hendelsen – som til slutt ble klippet ut av programmet.

SVIMTE AV: Det gikk i svart for Ingrid Kristiansen under innspillingen av «Mer enn gull». Foto: TV 2
SVIMTE AV: Det gikk i svart for Ingrid Kristiansen under innspillingen av «Mer enn gull». Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg har aldri svimt av før. Jeg ble kjemperedd, men ble heldigvis tatt godt vare på i etterkant, sier hun.

Ambulansen ble raskt tilkalt, og 61-åringen ble kjørt til legevakta relativt raskt etter hendelsen. Hun roser de andre deltakerne i programmet for sin raske reaksjonsevne da alt plutselig svartnet.

- Jeg lurte på hva i alle dager som skjedde. Det virket som alle tok det på alvor, og jeg fikk etter kort tid i meg noen flasker med vann. Det ødela litt av alles kveld tror jeg, spesielt for Susann. Jeg får høre resten av historien hennes når programmet sendes på tv i kveld, sier hun og ler.

GJENGEN: Disse stiller i sesong to av «Mer enn gull». Fra venstre:  Anders Myrvold, Espen Bredesen, Ingrid Kristiansen, Stian Sivertzen, Liv Grete Skjelbreid og Susann Goksør Bjerkrheim. Foto: TV 2
GJENGEN: Disse stiller i sesong to av «Mer enn gull». Fra venstre: Anders Myrvold, Espen Bredesen, Ingrid Kristiansen, Stian Sivertzen, Liv Grete Skjelbreid og Susann Goksør Bjerkrheim. Foto: TV 2 Vis mer

- Guffent

Den tidligere håndballproffen kunne derimot fortelle at det var en selvfølge at fokuset skulle over på Kristiansen etter hendelsen.

- Jeg synes det var skikkelig guffent da Ingrid ble dårlig, hun var jo ikke seg selv. Det er litt vanskelig og bare «nei, nå prater vi om meg. Ikke vær så opptatt av henne». Jeg kunne godt tenkt meg å ha fulgt henne, for å se hvordan det gikk med henne, sier Goksør Bjerkrheim i programmet.

Kommunikasjonsrådgiver i TV 2, Unn Grethe Berge, forteller til Dagbladet at ambulansen ble tilkalt med en gang.

- De kom raskt til stedet. Ingrid ble kjørt til observasjon etter at personellet hadde tatt en vurdering, sier hun.

- Interessant

«Mer enn gull» gikk for første gang over skjermen i fjor. Den gang kunne serien by på norske idrettshelter som tidligere skøyteløper Johann Olav Koss, motocrosskjører André Villa, den pensjonerte twintip-kjøreren Andreas Håtveit, friidrettsutøver Ezinne Okparaebo, tidligere langrennsløper Trude Dybendahl og eks-snowboardstjerne Daniel Franck.

Ingrid Kristiansen sier til Dagbladet at hun takket ja til å være med fordi hun synes det virket spennende.

- Det er interessant å få høre historiene bak idrettsutøverne på en annen måte. Det er fint å kunne få et annet innblikk i opp- og nedturene, som til sjuende og sist former alle som driver profesjonelt med dette, sier hun.