Her startet ferden mot Sotsji

Nesten hver dag kommenterer Christian Paasche og Harald Bredeli langrenn og skiskyting fra Sotsji. Her får du starten på radarparets kronglete ferd mot Russland.

SEOGHØR.NO: I en ærverdig, men kanskje ikke topptrimmet bil fra Sovjet-tida, la TV 2s kommentator-ess ut på ferden mot østerled.

Men, som videoen viser, støtte paret på motortrøbbel allerede i Trøgstad i Indre Østfold.

- Nedjsnjødj! Nedjsnjødj! roper Bredeli med russisk aksent.
– Det betyr nedsnødd på russisk, sier Harald, og ler. Paasche flirer også.

Etter å ha tatt til fornuften og lagt om reiseruta, landet de to i russiske Sotsji med fly - i god tid før OL startet.

 Paasche (44) og Bredeli (53) har nå vært der et par uker - og latt seg både imponere og skremme av den russiske OL-byen.

- Det er jo galskap, vet du. Sotsji har subtropisk klima. Det er en ferieby ved Svartehavet, med delfin i byvåpenet. Bare tanken på å arrangere vinter-OL her, virker absurd. Men på et eller annet vis har de fått det til, sier Harald Bredeli, som har opplevd det meste i sin kommentator-karriere.

Bare ikke vinter-OL i en sommer-by...

Påske-slush

Nå skal det sies at begge to kommenterer sine idretter fra et fjellpass, 5-6 mil inn og opp i landet. Og der er det vinter. Iallfall nesten.

Som Christian Paasche treffende sa det mens Marit Bjørgen & co torsdag slet seg gjennom sin tyngste 10-kilometer noensinne:

- Det er ikke snø de går på. Det er påske-slush!

Harald Bredeli kan ikke annet enn å beundre galskapen, fra sitt tilholdssted ved foten av fjellet:

- Det er spinnvilt. Putin tok en gedigen tomt - Sotsji og omegn - og ryddet alt til side i en diger oval. Oppover i fjellsiden betød dette å flytte på noen sauebønder. Så rykket arbeiderne inn. En periode var Sotsji verdens største arbeidsplass, med 100.000 mennesker i sving.

Den erfarne kommentatoren legger til:

 - Russerne har fått det til. Men til hvilket pris? I Norge diskuterer vi en statsgaranti på 20-30 milliarder kroner. I Sotsji har Putin brukt 300 milliarder...

LES OGSÅ: Per Sundnes har forlovet seg