Her står årets kjendisbryllup

Når Petter Stordalen (47) gifter seg med Gunhild Melhus (31) på lørdag, har han valgt et av verdens vakreste og mest myteomspunne hoteller.

||| Vi skal snart ha et bryllup her, jeg tror brudgommen er dansk? Eller norsk, sier Mehdi Alluouchi (24), som tar imot oss og viser oss rundt på det legendariske hotellet La Mamounia i Marrakech i Marokko.

Det er som å komme inn i en annen verden. Her finnes ingen neonskilt, ingen uniformer, ingen prangende resepsjon, bare diskret eleganse.

Les også: Tusen og én natt

Det norske kjendisbryllupet blir det første i historien på nye Mamounia, som gjenåpnet i fjor etter tre års totalrenovering. Bak det nye hotellet står den kjente franske interiørarkitekten Jaques Garcia, og hele hotellet er holdt i marokkansk stil med fliser og utskjæringer. Oppussingen kostet en milliard kroner, og alt arbeidet er utført for hånd. Det som før var et slitent art deco-hotell, fjernt fra sin fordums stolthet, er nå omskapt i elegant marokkansk stil og storhet. På gjestelista under åpningsfesten sto blant andre Jennifer Aniston, Orlando Bloom, Gwyneth Paltrow, Picassos datter Paloma Picasso, og supermodell Dree Hemingway - oldebarnet til den legendariske forfatteren. Også verdenspressen dekket begivenheten. Igjen troner den marokkanske førstedamen, også kalt Afrikas Dorchester, helt i toppen av lista over verdens mest eksklusive hoteller.

- Alle som bor her har mye penger, svarer Mehdi Allouchi diplomatisk på vår antydning om at det må koste mye å leie hele hotellet til et bryllup. Og det i tre hele dager til ende. Ifølge Se og Hør koster hotellkongens bryllup tjue millioner kroner, og det er ventet 250 gjester. Bak planleggingen står Stordalen selv sammen med festfikser Jan Fredrik Karlsen, og både Sissel Kyrkjebø og Tone Damli Aaberge skal være blant artistene.

Velkommen til verdens beste hotell. La Mamounia i Marrakesh. Her skal Petter Stordalen gifte seg i slutten av Juni.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Hotellet i all sin prakt fotografert fra parken på baksiden.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Du kan lett føle deg som en dronning i hotellets luksuriøse badeavdeling.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen, Dagbladet
Hotellet har flere bad og spaavdelinger.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Al Mamoun, Prinsesuiten, der Stordalen kanskje skal bo, har fire balkonger, og koster over 40000 kroner natta.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Prinsesuiten har to soverom hvor man virkelig kan sove som en prinsesse.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Winston Churchill likte seg godt i Marrakesh og dette rommet er oppkalt etter ham.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Winston Churchill skrevet med arabiske bokstaver.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Hotellrom med utsikt mot parken. Dette er et av de billigste rommene og koster rundt 3500 kroner.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Frisk frukt venter gjestene på rommet.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Utsikt over det storslagne parkanlegget og svømmebassenget.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Cæsarsalat med sardin.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Den store parken bugner av blomster.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Mørk bar med blødrødt skinn på veggene. Perfekt for en sen drink.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Hver minste detalj i hotellet gjenspeiler marrokansk byggeskikk og kultur.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Hver minste detalj i hotellet gjenspeiler marrokansk byggeskikk og kultur.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
De store designbutikkene er selvsagt på plass i lobbyen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
De store designbutikkene er selvsagt på plass i lobbyen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Inngangen til spa-avdelingen med egen vakt og hvite gardiner som blafrer lett i ørkenvinden.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
Personalet på hotellet er kledd i lokale drakter og behandler gjestene med profesjonell diskresjon.Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet

Idet vi går inn porten fra den varme hovedgata kommer en bærer ilende til og henter bagasjen vår. Mens vi venter på rommet blir vi vist inn i salongen der vi får servert dadler og en slags mandelmelk, etterfulgt av en varm klut. Det dufter diskret av krydder, og musikken er behagelig lav. Gulvteppene er tykke som dyner. En enorm statue troner i foajeen, og i andre enden er døra til hagen, svømmebassenget og tennisbanen.

Fra balkongen på rommet vårt har vi utsikt til de snødekte Atlasfjellene. Den samme utsikten som Winston Churchill elsket, og malte fra forskjellige vinkler og rom på hotellet. I dag har han en suite oppkalt etter seg, og den store mannen har også sin egen lille statue. Allouchi viser oss hotellets største suite, Al Mamoun, der Stordalen kanskje skal bo - om han ikke velger en av de private riadene i hagen, med egen butler. Suiten er 220 kvadratmeter og har fire balkonger, og koster over 40000 kroner natta.

- Jeg vet ikke hvor brudeparet skal bo, det kommer litt an på hva de liker. Her er stilen veldig rojal og orientalsk. Alle suitene våre har forskjellig stil, forklarer Allouchi.

Han er vant til kjente gjester, og har nettopp hatt Sarah Jessica Parker her i flere uker, under innspillingen av den nye «Sex og singelliv» filmen.

- Jeg spør ikke akkurat om autografen, sier han, og forteller at her er det kjendiser hver eneste dag - kongelige, skuespillere, finanselite eller politikere. Alle behandles med samme respekt og diskresjon.

KLINER TIL: Lørdag gifter Gunhild Melhus og Petter Stordalen seg på La Mamounia. Blir bryllupskysset enda heftigere enn disputaskysset?
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KLINER TIL: Lørdag gifter Gunhild Melhus og Petter Stordalen seg på La Mamounia. Blir bryllupskysset enda heftigere enn disputaskysset? Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

På La Mamounia koster en hamburger eller en Cæsarsalat 185 norske kroner, en Cosmopolitan 126 og en liten Heineken 60 kroner. Men følelsen av å sitte, halvveis ligge, i en kurvstol i den 32 mål store hagen på et av verdens vakreste hoteller, er verdt prisen på hamburgeren. Og vel så det. Hotellet har mestret den vanskelige øvelsen det er å ose eksklusivitet og luksus, men samtidig få gjestene til å føle seg både vel og velkomne. For på Mamounia får man virkelig noe spesielt. Alt arbeidet er utført for hånd, etter gamle marokkanske tradisjoner. De rosa og grønne fargene utenpå er beholdt som i gamle dager, mens hotellets signaturfarge er mokkabrun.

Vårt rom, som er av de billigste, har et bad stort som et gjennomsnittlig norsk hotellrom. Med walk-in-closet, badekar med løveføtter og spesiallagde badeprodukter signert en av verdens ledende parfymemakere, Olivia Giacobetti. Over senga ligger et kasjmirsjal, og på et lite bord står en liten bukett roser og en skål epler. På badet ligger to par Havaianas-sandaler til fri benyttelse, og selvsagt tykke morgenkåper og marokkanske tøfler.

At Petter Stordalen har peiling på hoteller er det liten tvil om. I Marokko, som visstnok var et av de første stedene han og kjæresten Gunhild Melhus besøkte som par, finner han litt av den bohemske mystikken som har omgitt Marokko siden hotellets tidlige morgen. Ingen utenfor hotellets murer har innsyn, og i den enorme hagen, som minner mer om en park, kan man gjemme seg vekk hvor man vil. Å gå inn på Churchill bar, som er noe av det som er minst endret under oppussingen, er som å komme inn i en annen tid, nærmere bestemt 20- 30-tallet. Veggene er i polstret rødt skinn, gulvet er dekket av et leopardmønstret teppe, og på veggene henger bilder av tidenes største jazzmusikere.

Her, i den dunkle baren, ser man lett for seg Gunhild Melhus og Petter Stordalen - i kjole og dress. Eller kaftan.

- I starten tenkte jeg at det kanskje var for dyrt her. Men vi er fullbooket nesten ut hele året, og det er de dyreste rommene som går først. Det er mange folk som har mye penger, sier Mehdi Alluouchi.

Les også: Tusen og én natt
gro@dagbladet.no