Her spiller og snakker han amerikansk

Norsk stjerneskuespiller er klar i internasjonal storsatsing om nissen fra helvete. Se traileren nederst i saken!

SPILLER AMERIKANER: I «Rare Exports: The truth about Santa», spiller norske Per Christian Ellefsen rollen som en amerikansk vitenskapsmann som er på søken etter den sanne julenissen.  Foto: Filmweb
SPILLER AMERIKANER: I «Rare Exports: The truth about Santa», spiller norske Per Christian Ellefsen rollen som en amerikansk vitenskapsmann som er på søken etter den sanne julenissen. Foto: Filmweb Vis mer
SEHER.NO:   «Elling»-stjernen Per Christian Ellefsen (56) er i disse dager aktuell med en rolle i den finsk-norske skrekk-komedien «Rare Exports: The truth about Santa».
Filmen, som har Norgespremiere førstkommende fredag, har allerede mottat strålende kritikk i utlandet, og ventes å bli en stor suksess internasjonalt.

Se Per Christian Ellefsen i traileren til filmen nederst i saken!

Ellefsen spiller rollen som den smågale amerikanske vitenskapsmannen og forskeren Riley, i det som er et ganske skummelt alternativ til andre julefilmer.

Og til Seher.no forteller nordmannen at han har jobbet hardt med å få en så amerikansk-lignende uttale som mulig.

- Ja, jeg fikk en del coachring og sånn, for å prøve å komme så tett opptil virkeligheten som mulig. Og det er jo bra, for filmen har fått mye interesse internasjonalt, og skal vises i en rekke stater i USA, sier han til Seher.no. 

Ellefsen tror det er flere grunner til at nettopp han fikk rollen som amerikaner.
 
- Dette ble jo filmet her i Norge, så det er vel hovedgrunnen. Og så handler det litt om praktiske ting. Regissøren hadde sett en del andre filmer jeg har gjort og sånn, og det er vel derfor det ble meg, sier han.

Selv om filmen skiller seg markant fra andre, mer tradisjonelle julefilmer, og viser et ganske nytt bilde av den folkekjære nissen,  tror ikke Ellefsen kinogjengerne vil bli misfornøyd.

- Denne filmen har elementer av grøss i seg, men det er også en film med humor. Det er en blanding av de tingene. Og så er jo ikke dette egentlig tatt helt ut av lufta. Det var jo sånn man opplevde nissen i gamledager, at nissen ikke bare er snill. Det var ikke sånn at man ropte på nissen den gang, for kom han, så var det for å straffe slemme barn.

Innspillingen, som foregikk i indre Troms, skal ha vært svært kald, men ifølge «Elling»-stjernen var det andre skuespillere som kom verre ut av det enn ham.

 
- Det var fryktelig kalt, og særlig for disse nissene som gikk rundt nakne der. Men det gikk bra, selv om det var en utfordring. Vi hadde heldigvis en sånn varmebuss vi kunne gå inn i, humrer han.

«Rare Exports: The truth about Santa» har Norgespremiere fredag. 3. desember!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Spiller forelsket 16-åring

Se trailer til «Rare Exports: The truth about Santa» nedenfor: