Aksel Lund Svindal:

Her slipper han jubelen løs

Dobbelt norsk da Svindal avsluttet karrieren.

LEGGER OPP: Aksel Lund Svindal jubler over en foreløpig andreplass i sitt siste renn noensinne. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

12 år etter at han vant sitt første VM-gull i Åre, kjørte Aksel Lund Svindal (36) ned en utforløype for siste gang lørdag ettermiddag.

Alpinisten offentliggjorde planene om å legge opp etter VM for to uker siden, og siden har hyllestene ramlet inn fra fjern og nær. Svindal er profesjonell til fingerspissene, og har vært klar på at ingenting er over før det siste rennet er kjørt. Og fra startnummer åtte stupte han ut i de bratte bakkene i Åre.

Den legendariske utøveren kjørte fantastisk, men måtte nøye seg med en foreløpig 2.-plass i mål, bare slått av Jansrud med to fattige hundredeler. I målområdet ble Svindal hyllet av publikum, før han selv pekte på og applauderte sin overmann og lagkamerat.

- Vi kunne ikke drømt om noe bedre. En fantastisk avslutning av de to. Vi får håpe at det holder, sier Kjetil Andre Aamodt i NRK.

Saken fortsetter under:

Gull og sølv

Før Svindal hadde kjørt, hadde Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde allerede vært i aksjon. Jansrud leverte som nevnt et fantastisk løp, og ledet på samtlige mellomtider.

- Han slår knockout på konkurrentene, sa NRKs kommentator.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer