«Farmen»:

Her ryker finaleplassen for «Farmen»-Amalie

Sendt ut av tv-gården timer før finaleinnspillingen.

BLYTUNGT: Amalie Snøløs (21) måtte innse at kroppen ikke ville mer under kveldens melkespannkonkurranse mot Eunike Hoksrød (39). Dermed er hun ute av «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2
BLYTUNGT: Amalie Snøløs (21) måtte innse at kroppen ikke ville mer under kveldens melkespannkonkurranse mot Eunike Hoksrød (39). Dermed er hun ute av «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Selv om jeg var veldig nær en finaleplass, var ikke motivasjonen på topp. Bitterheten kom først etterpå, forteller Amalie Snøløs (21) til Se og Hør.

Kroppen sviktet da det gjaldt som mest i melkespannkonkurransen som skulle ta 21-åringen videre til «Farmen»-finalen. Etter fire minutter var realityeventyret brått over, bare timer før vinneren kåres.

- Målet mitt var hele tida å komme til finaleuka. Det gjorde jeg. Savnet etter de hjemme begynte for alvor å komme den siste uka. Samtidig unnet jeg de to andre å stå i en finale, sier Snøløs.

- ALDRI OPPDAGET: «Farmen»-deltagerne Karoline Røed og Amalie Snøløs om hemmelig grøtstjeling og sabotasje. Video: Christian Roth Christiansen Vis mer

Trodde hun skulle rett hjem

21-åringen understreker at hun ga sitt beste i kveldens konkurranse mot Eunike Hoksrød (39), som nærmest virket uslåelig. For Snøløs' del handlet det om at smertene tok overhånd.

GOD KLEM: Amalie Snøløs tar farvel med de to gjenværende deltakerne, Eunike Hoksrød og Halvor Sveen, etter konkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2
GOD KLEM: Amalie Snøløs tar farvel med de to gjenværende deltakerne, Eunike Hoksrød og Halvor Sveen, etter konkurransen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg var veldig sliten i kroppen etter hinderløypekonkurransen, og kjente at den ikke ville spille på lag. Jeg hadde ikke sjans mot Eunike, sier hun.

Etter å ha gitt de to finalistene - Hoksrød og Halvor Sveen (47) - lykkeønskinger og en god klem, forsvinner Snøløs ut av tv-bildene med et smil om munnen. 21-åringen forteller at hun var sikker på at hun skulle få se familien, som bor halvannen time unna innspillingsstedet, med det samme.

- I stedet fikk jeg vite at jeg skulle rett inn på gården igjen, for å besøke finalistene sammen med de andre, utslåtte deltakerne. Det var litt kjipt, men sånn er det å bli slått ut rett før finalen. Jeg ringte hjem da jeg kom på hotellet etterpå. Deretter dusjet jeg i en time, sov og dro tilbake til gården dagen etter, forteller hun.

- Så ikke ut

Snøløs forteller at hun fikk bakoversveis da hun så seg selv i speilet etter elleve uker.

- Jeg så ikke ut. Håret sto til alle kanter, og muskelmassen hadde forsvunnet. Takket være melka vi drakk på gården, gikk jeg faktisk ikke ned i vekt, forklarer hun.

I motsetning til deltakere som Geir Magne Haukås, Eunike Hoksrud og Kristian Krubel Djupnes, for å nevne noen, har 21-åringen stort sett klart å holde seg unna det verste intrigemakeriet som gjerne hører med et «Farmen»-opphold. Dette til tross for at hun saboterte et av ukesoppdragene.

FORNØYD MED EGEN INNSATS: 21-åringen skulle ønske hun hadde gjort mer faenskap gjennom tv-oppholdet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD MED EGEN INNSATS: 21-åringen skulle ønske hun hadde gjort mer faenskap gjennom tv-oppholdet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Strategien min var alltid å sette meg selv foran. Det er ingen tvil om at jeg var rakkerunge der inne, jeg spiste bær, sov og snakket taktikk. Jeg angrer faktisk på at jeg ikke gjorde mer faenskap, at jeg ikke saboterte mer, sier Snøløs, og legger til:

- Det tøffeste var å ikke la meg påvirke av de andre, for man vil jo bli godt likt selv om man ønsker å kjøre et sololøp. Jeg var aldri alene, men jeg distanserte meg med vilje.

Fikk brev fra innsatt

Da Snøløs omsider kom hjem fra tv-gården, var hun mektig lei av alt som hadde med «Farmen» å gjøre.

- Jeg var veldig mett på hele greia, og fulgte ikke spesielt mye med på tv. Det er først nå de siste ukene at jeg har hentet meg inn. Jeg møtte flere av de andre deltakerne i går, det var veldig hyggelig. Selv om vi kunne bli irritert på hverandre der inne, er det ingen sure miner i dag, sier hun.

21-åringen har fått en god porsjon oppmerksomhet etter at hun dukket opp på tv tidligere i høst, både fra tv-seere og media. Snøløs forteller at trykket fra offentligheten har vært tålelig.

«FARMEN»-KRISTIAN: «Farmen»-Kristian synger og forteller. Video: Nina Hansen Vis mer

- Det har vært noen kommentarer på oppførselen min, men alle kan ikke framstå som et glansbilde, tenker jeg. Ellers har det jevnt over vært hyggelig, forteller sørlandsjenta, som blant annet har fått tilbud om å spille i pornofilm.

- Her om dagen fikk jeg faktisk et brev fra en innsatt, som hadde sendt meg en novelle på ti sider. Det er mye rart, humrer hun.

Tidligere i høst skapte Snøløs, som studerer i Oslo, for øvrig overskrifter etter en påstått romanse med meddeltaker Mats Beylegaard Brennemo (28), som førstnevnte avviste blankt.

Årets «Farmen»-vinner blir offentliggjort seinere i kveldens program.

LES OGSÅ: «Farmen»-Karianne har vært singel siden hun 19

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer