«Torpet»:

Her rundlurer han TV 2

«NorwayRob» lot alle hemninger bli værende hjemme på Vestlandet da han snek seg inn på «Torpet». - Føltes som at FBI var på utkikk etter meg, forteller han.

SMUGLER: Norwayrob sniker seg inn på Torpet for å gi sønnen hans, Chris, en liten «care package» med diverse godsaker. Video: NorwayRob / Klaus Fjellro / Rød Løper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For nesten nøyaktig to år siden trykket Se og Hør bilder som viste Robert Michael Scott (56), bedre kjent som «NorwayRob» og Herman Herberth Herding (26), begge deltakere i «Farmen» det året, som brøt reglene inne på gården ved å ha kontakt med utenforstående.

De to mottok varer i flere omganger fra de ukjente menneskene, og det gikk også så langt at Scott fikk låne telefonen til én av dem, og ringte hjem til kona si.

Nå kan Se og Hør avsløre at 56-åringen har tøyet regelstrikken nok en gang.

PÅ BESØK: Se og Hør kan nå vise bilder og video fra da Robert Michael Scott i sommer snek seg inn på «Torpet» med godsaker til sønnen, Christopher Scott. Foto: Privat
PÅ BESØK: Se og Hør kan nå vise bilder og video fra da Robert Michael Scott i sommer snek seg inn på «Torpet» med godsaker til sønnen, Christopher Scott. Foto: Privat Vis mer

Reiste til Sørlandet

«NorwayRobs» sønn Christopher Scott (29) er nemlig én av deltakerne i sidekonkurransen «Torpet». Fra start av var han der sammen med blant andre Kjell Strand (57), som havnet fryktelig i tottene på nettopp pappa Scott i «Farmen» i 2021.

SOVER SAMMEN: Kornelia og Sebastian ligger tydelig an til å bli årets «Farmen»-oar, og nå kan det virke som de ønsker å fortsette romansen når de en dag skal hjem. Video: Rød Løper / TV 2. Vis mer

Det var også grunnen til at bussjåføren og TikTok-stjernen fra Bergen iverksatte en nøye planlagt strategi for å gjennomføre et overraskelsesbesøk til sønnen midt i innspillingen, som foregikk i Søgne utenfor Kristiansand.

- Helt siden det ble klart at Christopher skulle være med, tenkte jeg at de garantert har med Kjell også. Fra da av skjønte jeg at sønnen min kom til å ha det helt jævlig der inne, forteller han til Se og Hør.

Han fortsetter:

- Jeg og sønnen min lager innhold til blant annet Snapchat hele tiden, og da han reiste visste jeg ikke helt hva jeg skulle finne på. Så jeg snek meg inn på «Torpet». Det var episk.

LIKE FØR: «Farmen» var fra seg av begeistring da han nærmet seg «Torpet». Foto: Privat
LIKE FØR: «Farmen» var fra seg av begeistring da han nærmet seg «Torpet». Foto: Privat Vis mer

Eks-«Farmen»-deltakeren, som selv deltok i «Torpet» i fjor, dro til Kristiansand i det han anslår at var i andre innspillingsuke. Problemet var bare at han ikke ante hvor innspillingen fant sted.

- Vi dro til Kristiansand helt på måfå. Jeg tenkte at det verste som kunne skje var at det ble dyreparken på meg, sånn at jeg fikk se Kaptein Sabeltann. Men jeg hadde et intenst ønske om å finne gården, sier han.

- Måtte skaffe båt

Vel fremme i Kristiansand skal NorwayRob ha gått rundt i gatene og spurt alle mulige slags mennesker om de visste hvor «Torpet»-gården lå.

KLIKKER: Det tar fullstendig av inne ved baksthuset i søndagens episode av «Farmen». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Til slutt fikk han opplyst at det foregikk i Søgne, og 15-20 minutter senere var han et langt steg nærmere målet - Søgne.

Men prosjektet var langt fra i boks. Omsider fikk han opplyst veien til innspillingsstedet av en kvinne som jobbet på en bensinstasjon i området.

- Da følte jeg meg som 007 Bond. Og litt som Tom Cruise i «Mission Impossible», bedyrer han med et smil.

Scott visste veldig godt at de aller fleste i TV 2-systemet vet hvem han er. Derfor tok han på seg parykk, caps og solbriller, kjørte i retningen han hadde fått opplyst, og fant til slutt den lille sidegården.

Samtidig fant han raskt ut at de ville være nærmest umulig å ta seg usett inn.

- Jeg brukte Google-satellitt for å få oversikt over området, og etter å ha gjort det skjønte jeg med en gang hva som skulle bli plan b - nemlig å ta seg inn båtveien. Det var da jeg bestemte meg for at jeg måtte skaffe meg en båt.

FIKK KJØRE BÅT: Scott skal ha tatt båt med fem-seks gutter ut til den lille sidegården. Han fikk teste seg bak rattet også. Foto: Privat
FIKK KJØRE BÅT: Scott skal ha tatt båt med fem-seks gutter ut til den lille sidegården. Han fikk teste seg bak rattet også. Foto: Privat Vis mer

Tilbake i Søgne sentrum kom han raskt i kontakt med en gutt i 16-17-årsalderen, som velvillig ringte kompisene sine som allerede var ute i båt på det tidspunktet.

- Visste jeg ikke ville bli skutt

En halvtime senere satt Scott i en båt i retning «Torpet» sammen med fem-seks andre karer.

Anders Rydning, som er med på årets sesong av «Farmen», har en nokså dristig skuespillerhistorie. Video: Apple TV + / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Kamera: Nora Skavhaug. Vis mer

- Båten gikk veldig sakte. Jeg tipper det var 150 meters avstand i luftlinje til gården, men vi brukte opp mot halvannen time på å ta oss over, forteller TV-profilen, som legger til:

- Jeg koste meg med øl og greier, og da vi nærmet oss tok jeg på meg parykk, caps, solbriller og et håndkle rundt skuldrene. Alt ville vært ødelagt om noen i TV 2 skulle kjenne meg igjen - og jeg ville ikke for noe i verden bli oppdaget.

BILDEBEVIS: Robert Michael Scott lot seg avbilde med disse personene midt under «Farmen»-innspillinga. Bildet er tidligere trykket med tillatelse fra jenta i forgrunnen og hennes foreldre. Foto: Privat
BILDEBEVIS: Robert Michael Scott lot seg avbilde med disse personene midt under «Farmen»-innspillinga. Bildet er tidligere trykket med tillatelse fra jenta i forgrunnen og hennes foreldre. Foto: Privat Vis mer

Gjengen kjørte båten helt inn til en liten parkeringsplass ved innspillingsplassen og slo av motoren.

- Jeg sa til de andre i båten at de måtte være musestille. Det var helt stille der, jeg så ingen, absolutt ingen. Men jeg hørte litt saging og hamring. Jeg tror det er det mest spennende jeg har vært med på de siste 30 eller 35 åra.

Pulsen slo med ett i været, forklarer han.

- Jeg visste jo at jeg ikke ville bli skutt eller drept, det verste som kunne skje var at jeg skulle bli jaget bort. Men likevel: Hele mitt spill handlet om ikke å bli tatt.

- Drakk opp øl'en

Inne på «Torpet» begynte «urokråka» forsiktig å lage en lyd som han visste at sønnen ville gjenkjenne. Lyden gjentok han med flere minutters mellomrom for å være på den sikre siden.

«FARMEN»: Kathrine blir flyforbanna, men snur raskt situasjonen til sin fordel. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg hadde med meg Prime, sjokolade, peanøtter og chips. Jeg ventet i skogen. Så begynte jeg å se bevegelse til venstre. Jeg lagde lyden én gang til og så på reaksjonen til Christopher at han ble så flau. Han visste absolutt ingenting om dette. Dette var mitt verk alene.

Deltakerne på den lille sidegården jobbet med noe på den andre siden av hovedhuset. Scott ventet og ventet, og etter om lag 20 minutter kom sønnen traskende mot ham.

- Han sa: «Hva i alle dager gjør du her»? Han begynte å le, og jeg forklarte for ham at jeg visste han var sammen med Kjell og hadde det helt jævlig. Samtalen vår varte ikke mer enn i to minutter tror jeg, for han begynte å stresse som fy. Vi drakk Prime, og han fikk hele posen med godteri. Han var så redd for at noen skulle se oss at jeg dro etter fire eller fem minutter.

- Så han fikk ikke noe øl?

«FARMEN»: Det blir tøft Kornelia da hun i forbindelse med ukesoppdraget må gjøre noe hun ikke har lyst til. Video: TV 2 Vis mer

- Nei, det fikk han ikke. Jeg brukte jo så lang tid på å ta meg dit, så jeg drakk opp alt på veien, forteller Robert Michael Scott til Se og Hør.

TV 2: - Setter lite pris på det

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Se og Hør at kanalen ser alvorlig på at Robert Michael Scott tok seg inn på «Torpet» i sommer.

- Vi var ikke kjent med dette, og setter lite pris på slike hendelser. Vi skjønner godt at tidligere deltakere savner livet i «Farmen»-universet, men vi skulle helst sett at både kjente og ukjente holder seg unna innspillingen, fastslår han, før han fortsetter:

- Vi har stort fokus på vakthold og sikkerhetstiltak rundt deltakerne, men det er umulig å sikre seg helt mot at uvedkommende tar seg inn på innspillingsområdet.

Det er vanskelig å si om hendelsen vil få konsekvenser for de involverte, ifølge Dahl.

- Siden innspillingen fortsatt pågår, kan vi på generelt grunnlag si at vi vurderer om hendelser som dette kan få konsekvenser for videre deltakelse, forteller han.

Innspillingen av «Torpet» og «Farmen» pågår fortsatt - Se og Hør har derfor ikke fått kommentar fra Christopher Scott.

LES OGSÅ: Derfor ble det slutt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer