Her røres hun til tårer av Dale Oen

Minnene strømmer på når Emilie får et gjensyn med lagkamerat Alexander Dale Oens prestasjoner i «Bertrands metode».

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mentaltrener Erik Betrand Larssen har coachet toppidrettsutøvere som Suzann «Tutta» Pettersen (33) og Martin Johnsrud Sundby (30), og i «Betrands metode» denne uken hjelper han svømmetalentet Emilie Løvberg (19).

Emilie har vært på toppnivå i sin idrettsgren, men har også vært plaget med sykdom og har ikke hatt fremgang på lenge. Hun har mistet motivasjonen, gleden ved trening og konkurranser, og håper Erik Betrand kan hjelpe henne å finne igjen gløden for svømmingen.

- Jeg vil at du skal ta hodet godt nedi, og lukte. Og så skal du se opp igjen, og se på klippet, instruerer Erik Bertrand under en motivasjonsøvelse med Emilie.

Etter å ha stukket hodet nedi en bøtte med klorvann i, får Emilie se et opptak av Alexander Dale Oen. Opptaket er fra VM-finalen i 2011, da Oen ble verdensmester, like etter 22. juli-terroren.

Saken fortsetter under bildet.

«HANDS ON»: Mentaltrener Erik Betrand Larssen viser svømmetalentet Emilie Løvberg hvordan hun skal bruke lukten av klorvann som en motivasjonstrigger i torsdagens episode av «Bertrands metode». Foto: TV3
«HANDS ON»: Mentaltrener Erik Betrand Larssen viser svømmetalentet Emilie Løvberg hvordan hun skal bruke lukten av klorvann som en motivasjonstrigger i torsdagens episode av «Bertrands metode». Foto: TV3 Vis mer

Se Emilie røres til tårer av Alexander Dale Oen i videoen øverst i saken!

Mistet lagkameraten

19-åringen blir tydelig rørt av klippet, som viser den nå avdøde svømmestjernen i aksjon. Emilie var nemlig lagkamerat med Norges hittil største svømmer, som døde brått våren 2012, bare 26 år gammel.

- Det var egentlig ganske blandede følelser. Jeg kjente ham jo ganske godt, vi var på samme lag, og jeg var i Flagstaff som den yngste på laget da han døde, forteller Emilie til Seoghør.no i dag.

VERDENSMESTER: Alexander Dale Oen er fortsatt Norges største svømmestjerne. Her på medaljeutdelingen under VM i Shanghai sommeren 2011, få dager etter 22. juli-terroren.  Foto: Stella Pictures
VERDENSMESTER: Alexander Dale Oen er fortsatt Norges største svømmestjerne. Her på medaljeutdelingen under VM i Shanghai sommeren 2011, få dager etter 22. juli-terroren. Foto: Stella Pictures Vis mer

Alexander Dale Oen fikk hjertestans den 30. april 2012, mens han var på samling med svømmelandslaget i Flagstaff i den amerikanske delstaten Arizona.

- Det var et sjokk for alle, det var helt forferdelig, minnes Emilie, som fortsatt svømmer for Bærumsvømmerne, om lagkameratens tragiske død.

Hun forteller videre at motivasjons-vendepunktet hennes kom litt senere. Men det å se klippet av Oen på nytt, var det som «vippet» henne over.

- Langt inni sjela, så var det noe som trigget meg veldig ved å se det. Erik Bertrand ville jo sjekke om jeg hadde en glød for svømming fortsatt, sier Emilie - som nå har gjort comeback i NM med bronse på 100 m butterfly - til Seoghør.no.

Hvordan det går med svømmetalentet Emilie Løvberg, kan du se i «Bertrands metode» på TV3 torsdag klokken 20.30!

Nedenfor kan du se et annet eksempel på Erik Bertrand Larssens utradisjonelle metoder, fra en tidligere episode av «Bertrands metode».

LES OGSÅ: Her kopierer Kim supermodellen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer