«Luksusfellen»:

Her renner det over for «Luksusfellen»-eksperten

- Det er en uansvarlig og kritikkverdig form for innkreving, sier økonom Lene Drange.

«LUKSUSFELLEN»: Økonom Lene Drange ser rødt når hun oppdager hva statens innkrevingssentral har gjort. Video: TV3Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I kveld er TV3-programmet «Luksusfellen» på besøk hos fitness-entusiasten Elin Bergstrøm, som har gått på en økonomisk smell etter et samlivsbrudd for noen år siden.

Treningen har vært et fristed for Elin, men har også ført med seg store kostnader og har forverret situasjonen. Elins økonomiske styring har gjort at den lille familien står i fare for å miste både barnehageplass og strøm i hjemmet.

Med flere kredittkortlån og ugunstig bruk av penger, kommer «Luksusfellen»-økonom Lene Drange og psykolog Cecilie Lynum til unnsetning.

Men når Lene Drange går over papirene og kontoene til Elin, får hun seg en virkelig overraskelse. Der kommer det nemlig frem at helgen før Lene og Cecilie besøkte henne, hadde Elin vært hos NAV og bedt om nødpenger - og grunnen til det får Lene til å se rødt.

Saken fortsetter nedenfor.

Sperret alle kontoene

Fredagen før «Luksusfellen» kom på besøk hadde nemlig Elin satt av sine siste 700 kroner på en sparekonto, slik at hun skulle ha penger til mat til seg selv og barna.

Men da hun kom til butikken den lørdagen, hadde innkrevingssentralen stengt kontoene hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer