- Her pleier det å gå rett så galt

Jan Thomas viser hvordan du legger flytende eyeliner.

SEOGHØR.NO: Kjendisstylist Jan Thomas (47) har sminket utallige Hollywood-stjerner og norske kjendiser. Nå har Se og Hørs Motepoliti samlet sine beste tips i en videoserie med navn «Jan Thomas-metoden». Her går han gjennom trinn for trinn hva du må gjøre for å få filmstjernenes perfekte look.

Countrystjernen Taylor Swift (24) har sin egen signatursminke: røde lepper og katteaktig øyesminke. Tidligere har Jan Thomas vist hvordan du legger den perfekte leppestiften. Nå er det eyelineren som står i fokus.

– Taylor Swifts sminke fascinerer meg. Jeg elsker den flytende eyelineren, som hun legger oppe på øyelokket. Med litt trening kan du gjenskape den foran speilet hjemme, forklarer kjendisstylisten til Se og Hør.

SIGNATURSTIL: Taylor Swift sminker seg alltid med en tykk, retroinspirert eyeliner som avsluttes med en «hale».  Foto: FameFlynet
SIGNATURSTIL: Taylor Swift sminker seg alltid med en tykk, retroinspirert eyeliner som avsluttes med en «hale». Foto: FameFlynet Vis mer

Jan Thomas bruker helst en skråkost og en eyeliner i krukke, en mellomting mellom flytende og gel. Vil du heller bruke en flytende liner med egen applikator kan du likevel følge samme framgangsmetode.

I videoen øverst i saken demonstrer Jan Thomas teknikken. Den største feilen jenter gjør er å påføre eyelineren i ett, sammenhengende strøk. Han anbefaler å bruke lite produkt og lage streken steg for steg.

– Dypp penselen i eyelineren, og kost av overflødig farge på håndbaken. Så legger du den lengste siden av kosten rett over den ytterste vippen og beveger penselen forsiktig inn mot midten av øyet. Pass på at kosten hele tiden er så nærme vipperoten som mulig, forklarer stylisten, som er aktuell med boken «Jan Thomas-metoden».

Da boken ble lansert inviterte han kjendisvenninnene til fest.

Så snur du kosten, slik at den lengste siden kommer inn mot nesen.

– Begynn innerst ved nesen og lag en strek langs vippekanten, til du møter linjen du allerede har laget. Lag først en tynn linje, og gjør den tykkere etter hvert. Da gjenstår bare «halen» som Taylor er så kjent for.

Kjøp boken «Jan Thomas-metoden» ved å klikke her.

Det er avgjørende at «halen» vipper litt oppover. Legger du den rett ut vil øynene virke smalere. Legger du den nedover blir vil øynene «henge» og få deg til å se sliten ut.
Snu kosten igjen, slik at den lengste delen peker utover. Bruk bredden av kosten som mal på hvor langt ut «halen» skal begynne.

STEG FOR STEG: Jan Thomas bruker en skråkost og en eyeliner i krukke. Eyelineren påfører han steg for steg, ved å bruke små mengder produkt. Slik sikrer han at det blir likt på begge øynene. Foto: Ida Bjørvik
STEG FOR STEG: Jan Thomas bruker en skråkost og en eyeliner i krukke. Eyelineren påfører han steg for steg, ved å bruke små mengder produkt. Slik sikrer han at det blir likt på begge øynene. Foto: Ida Bjørvik Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

– Ta litt farge på penselen. Husk å vippe penselen litt oppover og stryk den over huden inn mot midten av øyet, slik at du får en fin, liten linje på utsiden av øyevippene. Gjør det samme på det andre øyet, og vært nøye med at du vipper penselen like mye så «halen» får samme vinkel på begge sider.

– Så lenge man gjør det steg for steg, og ikke påfører i eyeliner i ett strøk, så blir det veldig bra. Dette er et sterkt og moderne uttrykk som er verdt å prøve seg på, avslutter Jan Thomas.

Boken «Jan Thomas-metoden» gis ut på Apropos forlag, et selskap i Aller-gruppen, som også eier Seoghør.no.

HER FINNER DU ANDRE VIDEOER FRA «JAN THOMAS-METODEN»

Slik får du Angelina Jolies vakre vipper:

røde lepper som Miley Cyrus:

Jan Thomas gjenskaper Madonnas perfekte foundation:

Eva Longorias sexy øyesminke:

Slik får du kinnbein som Tyra Banks: