Harvey Weinstein:

Her overgir han seg til politiet - siktet for voldtekt

Ankom politistasjonen fredag.

OVERGIR SEG: Harvey Weinstein har overgitt seg til politiet i New York, melder nyhetsbyrået AP. Tidlig fredag morgen New York-tid ankom han politistasjonen. Video: CNN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Filmprodusent Harvey Weinstein (66) har overgitt seg til politiet i New York fredag, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge CNN er Weinstein arrestert, og vil siktes av påtalemyndighetene på Manhattan for å voldtatt en kvinne og tvunget en annen til å utføre oralsex, forteller en kilde nært etterforskningen til CNN.

Etter en tid inne i politilokalene kom Weinstein ut av hovedinngangen i håndjern, smilende, for å så bli fraktet videre til rettssalen hvor han blant annet skal ta stilling til siktelsen og skyldspørsmålet.

GLISER: Voldtektssiktede Harvey Weinstein fraktes til retten i New York. Foto: Reuters/ NTB Scanpix
GLISER: Voldtektssiktede Harvey Weinstein fraktes til retten i New York. Foto: Reuters/ NTB Scanpix Vis mer

Det er ventet at han møter i retten senere i dag. Kausjonssummen er satt til 2 millioner dollar, skriver CNN.

The New Yorker avslører at vitnemålet til Lucy Evans, en markedsføringskonsulent og tidligere aspirerende skuespiller, som har anmeldt Weinstein for overfall i 2004, står sentralt i etterforskningen.

Ankom politistasjonen

En politikilde sier til magasinet at Evans er et svært kredibelt vitne med sterke og bekreftede bevisopplysninger om Weinstein og hendelsen. Hun bekrefter at hun selv nå har besluttet å anmelde Weinstein, etter å ha vært i kontakt med politiet siden oktober i fjor.

- Til slutt må du tenke på hva som er til det beste for menneskeheten, og for alle kvinner, sier Evans til The New Yorker.

MELDTE SEG: Harvey Weinstein (66) på vei inn dørene til politistasjonen. Foto: NTB Scanpix
MELDTE SEG: Harvey Weinstein (66) på vei inn dørene til politistasjonen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidlig fredag morgen New York-tid ankom Weinstein politistasjonen.

Den tidligere filmmogulen har i lang tid vært etterforsket av politiet i Los Angeles, New York og London, beskyldt og anmeldt for flere voldtektssaker, overgrep og sextrakassering.

Varslet overgivelse

Det var varslet at Weinstein ville la seg pågripe uten motstand i dag, skriver NTB, som melder at Weinsteins advokat kunngjorde torsdag han hadde fått beskjed om at Weinstein var «hovedpersonen» i en etterforskning påtalemyndigheten i New York hadde innledet.

Siden oktober 2017 har over 60 kvinner stått fram offentlig og beskyldt Hollywood-mogulen Weinstein for voldtekt, overgrep og seksuell trakassering.

ifølge flere kvinner skal Weinstein ved flere anledninger over flere tiår ha betalt kvinner for å tie om hendelsene i ettertid. Han var fram til skandalen sprakk en av Hollywoods rikeste og mektigste aktører, gjennom blant annet selskapet The Weinstein Company.

Benekter sex uten samtykke

Weinstein har hele veien nektet for alle beskyldninger om sex uten samtykke.

Etter å ha tatt kontakt med en av Harvey Weinsteins advokater, Blair Berk, i desember, fikk Dagbladet følgende svar fra en talsperson i advokatapparatet:

- Alle beskyldninger om sex uten samtykke avvises kategorisk. Weinstein har aldri hevnet seg på kvinner som har avvist ham, og kommenterer selvfølgelig ikke anonyme anklager. Med respekt til alle kvinner som har stått fram åpent med beskyldninger, mener Weinstein at alle disse forholdene skjedde under samtykke.

Opphav til #metoo

De første sakene til New York Times og magasinet The New Yorker, hvor Weinstein ble avkledd og beskyldt for systematisk sextrakassering over flere tiår, krediteres som opphavet til sextrakasseringsoppgjøret og menneskerettighetsbevegelsen #metoo.

#metoo-bevegelsen har feid over verden siden oktober i fjor. I år ble dekningen belønnet med den prestisjetunge amerikanske journalistprisen Pulitzer.

HUN BLE VOLDTATT: Den norske skuespilleren Natassia Malthe hevder hun ble voldtatt av Harvey Weinstein i 2008. Hun fortalte dette på en pressekonferanse i New York onsdag kveld, sammen med sin advokat Gloria Allred. Video: CNN / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Flere bilder av overgivelsen er allerede offentliggjort.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Derfor presser han Britney for penger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer