FØR OPERASJONEN: - Jeg håper at dette skal hjelpe meg til å få flere oppdrag som glamourmodell, sa Ceclia Kristensen til Seher.no før brystoperasjonen. Foto: Per Ervland
FØR OPERASJONEN: - Jeg håper at dette skal hjelpe meg til å få flere oppdrag som glamourmodell, sa Ceclia Kristensen til Seher.no før brystoperasjonen. Foto: Per Ervland Vis mer

Her opereres miss Sweden i Norge

- Jeg vil vise alle hvor enkelt det er å forbedre seg selv. Se video!

Publisert
SEHER.NO: Flere kjente norske tidligere glamourmodeller som Lene Alexandra Øien og Helene Rask har de siste månedene redusert brystene sine for å satse på henholdsvis sang- og trenings-karrierer.

Men silikonimplantatenes tid er ikke forbi, ifølge den svenske modellen Cecilia Kristensen (25), som ble kåret til "Miss Sweden" i 2007, og har også deltatt i den danske versjonen av programmet "Top Model".

Hun hevder både jobb og ønsket om å forbedre kroppen sin, er grunnen til at hun for to uker siden la seg under kniven på Oslo-klinikken Aviva Helse for å forstørre brystene med tilsammen 680 gram silikon.

-  Jeg har jobbet som fashionmodell lenge og da skal man helst være så flat som mulig, nå vil jeg gå over til mer glamourjobbing. Man må ikke ha silikon for å få suksess som glamourmodell. Men i mitt tilfelle kjenner jeg meg ikke kvinnelig om jeg ikke får litt til.

Se video fra Cecilias operasjon nederst i artikkelen! 
 
- Stigende interesse
Ifølge ovege Halfdan Vier Simensen ved Aviva Helse, er norske kvinner mer interessert enn noensinne i å skaffe seg silikon i puppene.

Han anslår at 2-3 000 i kvinner i året legger seg under kniven - til en pris som varierer mellom 24 500 og 38 000 kroner.

-Til tross for finanskrisen virker det som omsetningen har steget vedflere klinikker. Det virker imidlertid som om det er en tendens til atde som opereres velger å legge inn mindre silikon enn for fire-fem årsiden, sier han til Seher.no.

Tar avstand mot silikon
Den tidligere glamourmodellen Helene Rask - som fjernet sine silikonimplantater i mars - deler imidlertid ikke overlegens syn på at silikonpupper blir stadig mer populært.

- Glamourboblen har sprukket og dens storhetstid er over. Det vil nok være etterdønninger en stund frem i tid men det er ikke status lengre å fronte den sjangeren. Den tid er forbi. I dag er det inn og se naturlig, sporty og sunn ut. Folk ser annerledes på det virker det som, fler og fler velger og ta sine implantater ut noe jeg er glad for. I mars i år forsvant mine, noe jeg ikke angrer på.

Rask - som i dag jobber som salgs- og markedsansvarlig på Golds Gym i Oslo - avslører at fortiden som glamourmodell fortsatt gir henne problemer i hverdagen. Hun advarer andre jenter om å følge i hennes fotspor.

-I dag, ti år etter at jeg kastet klærne for første gang fraråder jeg unge jenter til å drømme om den kyniske bransjen som er omgitt av kåte menn med dårlige intensjoner.

- At hun velger og legge inn silikon nå etter at bransjen er på hell i håp om å plukke opp smulene etter oss andre, er bare trist og leit. At hun får et oppdrag eller to tviler jeg ikke på, men storhetstiden og nyhetsinteressen er definitivt over, sier hun til Seher.no.

Ikke bekymret
Cecilia er imidlertid ikke redd for at hun skal få de samme negative erfaringene som Helene Rask. Hun håper at hun ved å stå fram kan fjerne myter rundt plastisk kirurgi.

- Jeg tror mange som sitter hjemme og er i vanlig jobb, tror menneskene de ser i reklamer er naturlige. Jeg håper at ved å snakke åpent om dette, får folk vite hva som skjer. Så kan de som vil, forbedre seg selv, uten å tenke at "oj, dette er en svær greie,". Jeg vil vise hvor enkelt det er, sier Cecilia til Seher.no.

Kristensen er imidlertid ikke sikker på om hun vil være like entusiastisk dersom hennes lillesøster vil gå i hennes silikon-fotspor, når hun om ett år fyller 18.

- Jeg vil nok be henne vente noen år. Det er viktig atman aksepterer hvordan man ser ut, så kan man siden legge seg underkvelden. Jeg er glad jeg ventet, sier hun til Seher.no

Se video fra Cecilias operasjon nederst i artikkelen!

Har du et tips om "Skal vi danse"-kjendisene? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!
LES OGSÅ: Til Cæsar med silikon

Se Cecilia bli operert her:

[obj:media:8149]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer