UNDER KNIVEN: Finn Bjelke lar kameraene følge hans operasjon mot åreforkalkning i søndagens episode av programmet "Elixir". Foto: NRK
UNDER KNIVEN: Finn Bjelke lar kameraene følge hans operasjon mot åreforkalkning i søndagens episode av programmet "Elixir". Foto: NRKVis mer

Her må Bjelke under kniven

- Jeg er det klassiske eksemplet på en utrent tjukkas.

SEHER.NO: Søndag er det ny episode av NRK-programmet "Elixir", hvor syv av Norges største idrettsstjerner trener syv kjendiser i ulike idrettsgrener.
Men for raidofantom og forfatter Finn Bjelke (50) - som trenes i løping av langdistanseløperen Ingrid Kristiansen, ble innspillgen langt mer smertefull enn fryktet på forhånd.

Midt i TV-opptakene måtte Bjelke opereres for en forkalkning i foten - noe som også blir filmet av kameraene.

- Sier jeg noe dumt nå, så har jeg altså ikke injurerende kraft, for nå skal de fylle meg med et eller annet, sier Bjelke før han blir fylt med bedøvelse, sier en tydelig engstelig Bjelke før operasjonen.

Også etter at treningsperioden med Kristiansen er over, har Bjelke slitt med smerter i beinet, etter å ha presset seg for hardt.

- Jeg er det klassiske eksemplet på en utrent tjukkas som begynner å trene, tar i for hardt, til tross for at maraton-verdensmesteren som løper ved hans side sier: Pass deg så du ikke tar i så hardt at du får beinhinnebetennelse, hvorpå tjukkasen svarer: Hahaham tar i for hardt og vips, så får han beinhinnebetennelse, sier Bjelke i et intervju med VG.

Finn Bjelke har tidligere vært med og gitt ut boken ”Gutta på kur”, som avslører hvordan han gikk ned over 14 kg,  men han kaller seg fortsatt for tjukkas.

- Jeg er jo det. Jeg veier 91-komma-ett-eller annet, og jeg er 1,78 høy. Da jeg var russ, veide jeg 79 kilo og det er noenlunde der jeg skal være. Så jeg er fortsatt 10-12 kilo overvektig, sier han.

"Elixir" ser du søndag kl 20.05 på NRK1.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg er en danske på ski

Se video fra Finns operasjon her:

[obj:media:8010]